IRC-Galleria

Kahli^^

Kahli^^

I'm so sad since you went away

Kevät...- räntää ja pohjoistuulta!?Lauantai 12.05.2007 23:31

Olipas loistavat kelit olla leirillä ;( 5 päivää oltiin ja 4 päivää satoi vettä/räntää/lunta. Nyt sitten kuumeessa kotona ;) Mutta oli kyllä antoisa ja kiva leiri!

Pikkuruuna koki tänään elämänsä järkytyksen- hyppäsin selkään ;) Hienosti käyttäytyi, eka kerta kun joku roikkui selässä :) Oon ihan mielettömän tyytyväinen poikaan, taas kerran <3

On siis kevät..Sunnuntai 06.05.2007 22:21

Pete on asustellut kohta 2kk Ylivieskassa Marin tallilla. Hyvin on poika sinne kotiutunut! Oli ehdottomasti oikea ratkaisu viedä Pete isommalle tallille ammattilaisen käsiin. Ajamaan ei olla päästy ajanpuutteen ja kärryongelman takia :( Oon irtojuoksutellut Peteä Ellun tallin maneesissa. Komeasti putte liikkuu, ei voi moittia.

Pete on laihtunut ihan mielettömästi. Ollut vähemmällä ruoalla (jätin ponirehun pois kun arvelin että ei ole tarvetta, kun en ole ehtinyt liikuttamaan kunnolla) ja KAIKKI herkut on nyt jätetty pois. Ei sokeria, ei leipää eikä pullaa ;) Porkkanoita kossi on saanut syödä, ja laitsalle heinää jaettavaksi tarhakavereiden kanssa. Ja Peten tulee liikuttua nyt tarhassa paljon enemmän kuin aiemmin.

Kesälaidun paikka löytyi Kalajoelta Kärkkäisen Satun tallilta. Haaveilin että josko pojan sais sinne kesäkuun alussa. Kun Satulle soittelin niin laitsalle oli menossa Peten lisäksi muutama vanhempi varsa (2-3v.) Luulen että melko hyvä porukka voipi olla kasassa siellä sitten :) Pete onneksi on sellainen kaikkien kaveri että tulee kyllä toimeen missä jengissä vain, eikä ole mikään riitapukari.

Nyt taas nokka kohti Kajaania, viiden päivän leiri olisi edessä. Jäljenajoa aletaan harjoitella koirien kanssa!

[Ei aihetta]Sunnuntai 25.03.2007 21:53

Pete muutti eilen Ylivieskaan. Täysihoitopaikalle Marin tallille (vanha Ellun talli, uuden Ellun tallin kanssa samassa pihassa). Jännitin (taas kerran) ihan helkkaristi että miten saadaan ruunanretku koppiin- niin no, sehän menee kun sen taluttaa sinne :D Hauska tapaus Pete kyllä on- se kävelisi perässä vaikka mihin. Hyvä niin, että luottaa.
Vähän poika huuteli uudessa paikassa vanhojen kavereiden perään, mutta asettui sitten tarhaan syömään heiniä.

Tänään kävin kiusaamassa poikaa oikein toden teolla- pesin pikkuruunan! Vesiletku oli Ka-ma-la! Hui! Parempi hyppiä ja riekkua ihan vaikka vain varmuuden vuoksi, JOS se onkin jotain ihan kamalaa. No, olisi tosin voinut mennä paljon huonomminkin, että ihan tyytyväinen voi taasen olla.

Edessä kahden viikon gines. Plääh. Mieluummin ois kotona ;)

Kuulumisia kajahtaa..Lauantai 03.03.2007 20:34

Peten kävin ajamassa Päivin kanssa. Pojalla oli menohaluja ja annettiinkin sen sitten juosta muutaman kerran joelle päin n. 200m. Ensimmäisen kerran poika halusi itse juosta, ja kun pohja oli hyvä niin mikäs siinä. Nättiä pikkuravia päästeltiin, tosin heppa ois voinu mennä lujempaakin mutta hyvin vastasi kun ohjilla pidätti.
Kaksi kelkkaakin nähtiin :) Toinen meni viereistä peltoa pitkin ohi - Peten reaktio oli että kiinnosti enemmän kuin pelotti. Toinen meni jokea pitkin kun oltiin ihan pellon joenpuoli päässä, eli melko läheltä. Ensin Pete pysähtyi katsomaan (saakelin pahaäänisiä ovat nykyään kelkat :D) ja sitten pakitti. Käsissä pysyi koko ajan, ja pellolla on tilaa pakittaa niin paljon kuin mieli tekee ;) Tyytyväinen olen, oikeat reaktiot. Pelätä ja säikähtää saa, mutta käsissä ja ohjilla pitää pysyä!

Armeijaan sitten.. noh. Nyt on peruskausi ohi, ja alkaa koirapuolen hommat. Parin viikon päästä eka leiri edessä, siihen asti tutustellaan sissirinkkoihin ja trangian käyttöön. *huoh* Jotenkin sitä vaan odottaa että pääsis puljaamaan tessujen kans, tulossa kun on huumekoira koulutusta, maalimiehenä olemista, tokoa, agilityä, jne jne.

Norski voitti Alavieskan kissa mätsärin :D *tuuletusta*

Eläinhuoltomies HäiväläMaanantai 12.02.2007 19:34

Joo, eli pääsin niihin hommiin mihin halusinkin; eläinhuoltomieheksi. Toimenkuvaan kuuluu sairaiden koirien hoito (haavanhoidot, tikinpoistot, lääkitykset ym), koirien ruokkiminen ja lenkitys, sekä koiratarhan kiinteistönhoitohommat kun muut on leirillä. Palvelusaika 180 vrk, eli puoli vuotta :)

9 jätkää valittiin koiranohjaajiksi, ihan mukavia kosseja kaikki. Hyvin ollaan jo tutustuttu toisiin ja alkaa olla aika omat jutut jo kaikkien kanssa. Alunperin oli tarkoitus mullakin hakea koiranohjaajaksi, mutta sitten alkoi puolenvuoden palvelusaika ja kevyemmät hommat houkutella puoleensa ;) Ohjaajat saavat sissin koulutuksen ja pääasiassa hommat on tiedustelua. Rankkaa tulee siis pojilla olemaan takuulla, ja mullakin niiltä osin mitä oon leireillä mukana!

Rankka kaksviikkonen takana. Hengissä selvisin, ihme ja kumma, mutta ei kuitenkaan ihan 'vaurioitta'- nivunen revähti oikein makeasti kun kaaduin, ja senhän arvaa että esim. hiihtäminen ei sen takia oo ollut ihan herkkua viime aikoina. Inttiflunssa on päällä koko ajan. Ääni painuksissa, kurkku kipeä, nokka vuotaa, lihaksia kolottaa ja pientä lämpöäkin.. Hajottaahan se välillä ryynätä menemään puolikuntoisena, mutta minkäs teet.

Taas mennään, moik :)

Tj PALJON..Sunnuntai 28.01.2007 12:37

*huoh* Kahden viikon gines edessä. Rankka kaks viikkkoa- kahdeksan kilometrin marssi täysvarustuksessa, eli painoa n. 30 kg selässä, tai jotain sinnepäin ainakin. Kahtena päivänä hiihdetään ampumaradalle (4km suuntaansa, nousua vaaran päälle koko matka) ja muuten vain on sitten tiedossa uimataitotestiä, suunnistuskilpailua ja muuta yhtä mukavaa. Toivotaan vain että fysiikka kestää ja en enää pahemmin hajota paikkoja. Perjantaina oli lihaskuntotesti joka meni kyllä ihan yllättävänkin hyvin!

Kotona kaikki on niinkuin ennenkin. Nikke on iso poika jo, urosleima alkaa tulla jo hyvin esille. Kissat on ja lihoo..

Pete sairasteli viikonloppuna. Ähkyä oireili, poikaa sitten kävelyteltiin, kävelyteltiin ja kävelyteltiin.. Edessä piimäkuuri pojalle. Yllättäen olki maistui paremmin kuin heinä, joten ruokitaan nyt sitten oljilla ja heinällä 50-50. Kuitua, kuitua ;)

On kyllä pieni ruunanretku muuttunut niin paljon. Tien varressa kävin sen kanssa kävelemässä lauantai-iltana ja sitten tulikin yllättäen auto vähän lujempaa ohi. No, Pete tuumasi että näitä on nähty, ei tässä mitään vaikka vauhtia oli ja lumi pölisi. MUTTA.. Joku oli tuonut tien varteen LIIKENNEMERKIN. Tröööt! Aivan kamalan kammottava varoituskolmio meinasi hyökätä pienen pojan kimppuun. No, poika pysyi käsissä että sinänsä kaikki hyvin, huvitti vaan kossin käytös :)

*jipiii*Sunnuntai 21.01.2007 00:34

Kaksi viikkoa takana Kainuun Prikaatissa, ja ekoilla lomilla :) "Väsynyt mutta onnellinen" lienee kuvaa aika hyvin olotilaa tällä hetkellä :D Rankkaa on ollut, vaikka enimmäkseen ollaankin opeteltu ihan perusjuttuja, marssimista ym. Muut on jo hiihtäneet ja ammuskelleetkin mutta tämä on sairastanut lähes puolet ajasta :( Kamala köhäkuumetauti tarttu sieltä jostain ja loppupeleissä olikin sitten keuhkoputkentulehdus :/ Nyt onneksi jo antibiootit alkaneet purra ja henkikin kulkee, eikä ääni ole sellainen seksikäs viskin kähentämä bassotenori...

Heppa oli saanut hyvää hoitoa :) Oli oikein hyväntuulinen. Huomenna ajattelin irtojuoksuttaa pojan, saa purkaa vähän paineita ja jos kävis maanantaina ajamassa Villen kanssa sillä, kun vasta tiistaina alkaa palvelus :) Ja ens vkl taas lomille ;)

Tyttöjä on viestipataljoonassa 7, kaikki toisessa viestikomppaniassa tuvassa 16. Oikein passeli ja mukava porukka on kasassa, kaikkien kanssa tasapuolisesti tulee toimeen. Saas nähdä, josko sitä loppu p-kauden pysyis edes suunnilleen terveenä ja sais homman hoidettua kunnialla kotiin. Kuulemma helpottaa sitten kun on tämä paska tullut kahlattua läpi, ja pääsee jonnekkin 'erikois'joukkoihin- tiedä sitten ;D

:PSunnuntai 07.01.2007 13:36

Siviiliaamuja jäljellä tasan 1 :D Tosin, jos kaikki siviiliaamut on yhtä krapulaisia, herään mieluummin Kajaanissa Hoikankankaalla ;) Pitäähän sitä nyt juhlistaa viimeisiä vapaita hetkiä, ja mitenkäs muuten kuin Päivin kanssa Empussa :D Siitä ei hyvää seuraa, jepjep..

Pete on ollut oikein hyvällä tuulella. Ei luimi karsinassa enää ollenkaan ja antaa katsoa jalat ym. Tiedä sitten mikä ihme vaihe oli, kun ei antanut karsinassa tulla metriä lähemmäs.. Noh, tilanne on nyt muuttunut ja parempaan suuntaan :)
Käytävälläkin poika on nyt oppinut seisomaan- loimittelut ja kavioidenhoidot hoidetaan nykyään aina siinä, eikä Pete ole millänsäkään. Hieno homma, edistystä, vaikkakin sitten pienen pieninä askeleina :)
Taluttelu onnistuu nykyään todella hyvin. Kossi malttaa jo seistä paikallaan, ja pysähtyy pyynnöstä- ei tarvitse enää kiskoa hampaat irvessä riimunnarusta ja toivoa että Pete muistaa jossain vaiheessa pysähtyäkin :P

Jep, tämä lähtee nyt pakkailemaan kamppeita!

UUSIVUOSISunnuntai 31.12.2006 20:30

Hauskaa uuttavuotta kaikille muille kännikaloille ja alkkiksille! Siviiliaamuja jäljellä 8 ;) *hik*

Nyt uskaltaa jo hengähtää.. :)Torstai 28.12.2006 16:28

Nikke meni eilen illalla äkkiä huonoon kuntoon. Ville tuumasi iltasella että katsos kun toinen silmä verestää jännästi - tsekkasin ja huomasin että MOLEMMISSA silmissä oli todella laajat hematoomat. Soitin päivystävälle, joka tuumasi että katso aamuun ja käyttää sitten Alavieskassa..

Koira oli vaisu ja hiljainen, ruoka onneksi maistui. Ensin ajattelin että saanut tällin päähän tappelussa tmv, seuraillaan ja katellaan miten tilanne etenee. Alkoi kuitenkin huolestuttaa koiran tila yhä enemmän ja hätyytin päivystävää ell uudestaan, että miten on, pärjätäänkö aamuun asti. Eläinlääkäri antoi kotihoito-ohjeita ja käski seurata koiran tilaa. Puolen tunnin päästä tohtori kuitenkin soitteli itse meille päin, kyseli koiran tilasta ja todettiiin sitten yhdessä että parempi lähteä käyttämään koiraa ell luona.

Ajeltiin Sieviin yhdeksän jälkeen illalla. Sievissä otettiin pissanäyte (on muuten helpommin sanottu kuin tehty..) jossa veri, tulehdusarvot ja proteiinit olivat koholla. Koiralla kuumetta 39 astetta ja silmät verestivät koko ajan pahemmin. Ell pisti K-vitamiinia ison annoksen ja ajeltiin kotiin ihmeissään että mikä koirulia vaivaa.

Aamulla Helmisten klinikalle jossa Katri tutki koiran. Diagnoosi rotanmyrkkymyrkytys, K-vitamiini kuuri kahdeksi viikoksi. Nikke on nyt nukkunut koko päivän ja on vaisu ja hiljainen. Kaksi päivää pelkkää hihnalenkittelyä, koska jos saa esim. leikkiessä isomman tällin, voi siitä verenvuotoalttiuden takia tulla sisäinen verenvuoto joka voi olla kohtalokas. Eipä noin apaattisesta ja uneliaasta kaverista kenellekään mitään iloa olisikaan, jos riehua yrittäisi..

Nyt ollaan kuitenkin voiton puolella pikkuhiljaa, uskaltaa jo heittää koiran hetkeksi yksinkin :) Tällaistahan tämä on, kun noita eläimiä tulee haalittua ;)