IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

Docking@HomeSunnuntai 02.11.2008 13:03

Löytyi taas uusi tapa käyttää prosessoritehoja. Docking@Home.

http://docking.cis.udel.edu/index.php

Sovellus laskee lääkeaineen ja kohdeproteiinin vuorovaikutusta. Tälla tavoin lääkeaineen käyttäytymisestä saadaan enemmän tietoa.

Jos haluatte antaa prosessoritehoanne tieteen hyväksi, niin suosittelen tutustumaan tähän ohjelmaan jonka avulla näitä projekteja hallitaan: http://boinc.berkeley.edu/
Homma toimii niin että lataa tuon ohjelman ja lisää työkaluvalikosta kohdan lisää projekti. Sitten vaan kirjoittaa pyydetyt tiedot tiliään varten, ja tietokone hoitaa loput :) Sitten voi seurata sivusta kun tietokone touhuaa :) Esim. tässä SETI@Home: http://www.youtube.com/watch?v=_kG4xpM47uE Docking@Home ei ole tietty visuaalisesti yhtä kiehtova kun SETI@Home: http://www.youtube.com/watch?v=kWZtA0IBZn0 mutta tärkeämpi tieteen ja yhteiskunnan kannalta, ainakin lyhyellä tähtäimellä.

Toinen projekti joka itsellä pyörii on juuri tuo SETI@Home, joka analysoi SETI:n radioteleskooppidataa, ja siten etsii merkkejä ulkoavaaruuden mahdollisista yhteydenotoista Kayin :)

Projektilistaa on tuossa jos haluaa tutustua: http://boinc.berkeley.edu/projects.php Hiiren kohdistinta projektin nimen päällä pitämällä saa lyhyen kuvauksen projektista. Osa noista projekteista on tauolla, ja suoritettava projekti kannattaakin siksi valita suoraan BOINC-ohjelman valikosta kuten edellä kuvailin.

Tämänkin äänen löysi SETI@Home: http://www.youtube.com/watch?v=r1UBzn4dQzI löytääkö sinun koneesi ensimmäisen yhteydenoton? ;)

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.