IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

Timo Fleming koputtaa puuta.Lauantai 21.02.2009 18:14

http://www.iltalehti.fi/uutiset/200902219123359_uu.shtml

Usko se on tuokin. Minulla kun on noita lääkäreitä lähipiirissä aika paljon, sekä syöpäpotilaita. Äitini kuoli syöpään pari vuotta takaperin ja itsekin olen tuon käynyt läpi. Onkologian poliklinikalla ravaan edelleen, viimeksi pari päivää takaperin.

Ensimmäinen asia. Lääkärit ei anna tuollaisia elinennusteita. He eivät pysty antamaan, ennen kun henkilö on letkuissa sängyn pohjalla ja tulos todellakin on varma kuolema. Silloinkaan he eivät voi sanoa kuinka pitkään se kuoleminen kestää, sillä jokainen ihminen on yksilö. Se voi olla huomenna, se voi viedä puoli vuotta, se voi viedä neljä vuotta.

Toinen asia. Tässä on kyse nyt melanoomasta. Katsotaanpas eri tapausten selviämisprosentteja:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Melanooma#Levinneisyysluokitus

Jutussa ei selvinnyt oliko imusolmuke metastaasi haavautunut ja mikä metastaasi se oli. Jos ei ollut haavautunut ja oli mikrometari, hengissäselviämisprosentti on 70% Jos oli haavautunut mikrometari, prosentti on 50-53% Jos se oli haavautumaton makrometari 46-59% ja haavautuneella 24-29%

Joten pahimmassa tapauksessa henkiinjäämistodennäköisyys on vielä 1/4 !!! Sama todennäköisyys kun nostat pakasta kortin, se on etukäteen valitsemasi maa. Vasta kun selviämistodennäköisyys on karkeasti alle 3% voidaan alkaa puhumaan siitä kuinka pitkään on elinaikaa. Silloinkaan se ei ole varmaa, vaan on vielä 3% todennäköisyys jäädä henkiin. Joten valehteliko lääkäri? Tuskin. Luulen että Timo on itse keksinyt tuo 1-3 kk elinennusteen.

Kolmas asia. Auttoiko Uncaria tomentosa? http://en.wikipedia.org/wiki/Uncaria_tomentosa
Ehkä, ehkä ei. On olemassa tilastollisia todisteita että se auttaisi mm. syöpään, mutta tarkkoja kliinisiä kokeita ei ole kun anti-inflammatoristen vaikutusten puolesta.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.