IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

Aamuyön avautuminen.Lauantai 05.09.2009 03:51

Tämä on taas niitä hetkiä kun ei pitäisi kirjoittaa mitään koska on väsynyt eikä ajattele selkeästi. Toisaalta voin aina poistaa tämän myöhemmin. Katsoin tuossa pätkiä sekä aikamatka-elokuvasta että Big Brother -koosteesta päivältä, ja tuli todella huono olo. Miten meidän maailmankuva voi olla näin perseestä? Tämä on nyt minun mielipiteeni mitä tähän kirjoitan, ja ymmärrän jos tulee eriäviä mielipiteitä ja olen lopulta näkemykseni kanssa yksin, mutta kirjoitan tämän silti.

Nykyään ihmiset täällä menevät aamulla töihin, tulevat töistä, ja sen jälkeen uppoutuvat vapaa-aikaansa. Ei ole puutetta turvallisuudesta, ruoasta, vaatteista, terveydenhuollosta tai yleensäkään yhtään mistään. Ja illalla mennään nukkumaan lämpimään sänkyyn. Viikonloppuna on kaksi päivää aikaa tehdä periaatteessa mitä haluaa ja edelleenkään ei ole puutetta mistään. Ja arvatkaapa mitä? Silti ihmiset jaksaa valittaa. Ja mitä ihmeellisimmistä asioista.

Kun katsoin Big Brotheria ja näin kuinka Ninolla hajoaa pää kun tästä yltäkylläisyydestä otetaan se ihan päällimmäisin siivu pois. Ihan vähän vaan. Tarkennan mistä on kyse. Big Brotherissa on jaettu porukka kahteen osaan (slummiin ja paratiisiin). Slummiasukkaiden tilaa on rajoitettu, WC on ulkohuussi ilman kattoa, vesi on kylmää ja ruokaa on rajoitetusti. Muuten olot on vähän normaalia ankeammat, esim. sängyt vähän huonolaatuisemmat, ruoka pussiruokaa ym. Ja porukka hajoaa vuorokaudessa tähän!
Seuraavat asiat tuntuvat unohtuvan:
Saavat nukkua katon alla, on lämmitetty tila, kukaan ei yritä tappaa, terveys on hyvä, ja puhdasta vettä ja ruokaa tuodaan nenän eteen ilman että evää tarvitsee liikuttaa.

Pointti:
Ihmiset ovat tottuneet omaan yltäkylläisyyteensä niin täydellisesti, että hyvin suurta osaa niistä ylellisyyksistä jotka moderni aika tuo, on alettu pitämään itsestäänselvänä. Ihmiset jaksavat valittaa ja masentua mitä pienimmistä vastoinkäymisistä. Ei osata nauttia enää elämästä ja siitä mitä itsellä jo on. Vaakakuppi on kalibroitu ihan päin vi**ua.

Se että on mahdollisuus saada ruokaa, vettä, lämpöä ja turvaa on jo asia jota sietää juhlia.
Seuraavan kerran kun katsotte ikkunasta tai menette ulos, ja näette siellä vaikka variksen tai lokin tms. niin muistakaa: Sille tai millekään muulle eläimelle mikään näistä ei ole itsestäänselvyys, yhtenäkään päivänä. Eikä edes monella ihmisellä tällä pallolla.

Muistakaa laittaa asiat oikeaan perspektiiviin.

http://www.bigbrother.fi/uutinen.shtml?947536

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.