IRC-Galleria

Kesaminkki

Kesaminkki

I used to want you, now I don't want to

Paskaks vaan ja palamaan!Keskiviikko 29.08.2007 20:13

Onnistuin oikein kimpaantumaan tänä aamuna töissä ensimmäistä kahvikupillista onnellisena haistellessani ja perhejulkaisu Seuran tuoreinta numeroa lehteillessäni. Kyseinen aviisi oli sitten ihan mennyt urhoollisesti julkaisemaan Kostiaisen Pasin äijäily-testosteroni-moottoriöljypäissään kirjoittaman jutun Monster Jam -autoista. Tai no, "autoista". Tuhovälineiksi mä niitä kutsuisin, tai ehkäpä ääliömäisyyden multihuipentumaksi, jos oikein kriittiseksi heittäytyisin. Kerrassaan käsittämätöntä, sanoisin jopa uskomatonta: näinä päivinä, kun ilmastonmuutos on noussut kahvipöytäkeskusteluihin ikuisen sään päivittelyn rinnalle, kun kaikki itseään kunnioittavat ihmiset osallistuvat ilmastotalkoisiin - vapaaehtoisesti tai vasten tahtoaan, julkisesti tai salaa: Kuosmiksen on turha pudistella päätään siellä - , kun lentomatkailukin on miltei kriminalisoitua ja SUV:n omistaminen merkki junttiudesta entisen "paalua on niin ettei paskalle taivu"-statuksen sijaan. Näinä päivinä. Miten on mahdollista, hän kysyy, miten on mahdollista, että a) Suomeen tuodaan moinen typeryyden riemuvoitto ja b) joku väsynyt ja nuhruinen koko perheen viikkolehti vielä tekee siitä jutun, jossa faktat tunnustaen mutta niistä viis veisaten körötellään hirviöauton kyydissä, posket geenimanipuloitujen omenien lailla hehkuen ja adrenaliini suonissa vonkuen?
Ne autot kuluttaa 4,5 litraa bensaa sadalla. Metrillä. Oikeasti. On se nyt jumalauta kumma.
Miten yksikään täysissä järjissään oleva aikuinen ihminen voi olla piittaamatta TUON VERTAA mistään? Mä en tässä ole vaatimassa, että jengi muuttaisi jurttiin Nuuksion metsiin ja alkaisi kukin viljellä ja tappaa omat turnipsinsa ja sterilisoisi itsensä ja puolisonsa jotteivät epähuomiossa lisääntyisi ja liikakansoittaisi maata. Musta olis vain mukava nähdä ton kaiken propagandan ja jeesustelun ja julkisen sädekehän kiillottamisen oikeasti johtavan johonkin. Vai onko todella niin, että ihmisen pitää saada sitä omaa jälkikasvua, omista kupeista versonutta verta ja lihaa, että se tajuaa ettei tämä meno voi jatkua - tai jos jatkuu, niin mun lapset ei koskaan tule näkemään aurinkoa eikä saraheinää eikä saimaannorppaa eikä piru vie paljon mitään muutakaan?
Samaan vitutuksen maksimointiin menee sitten seuraavakin. Joko mun talossa asuu ihan käsittämättömän yksinkertaista ryhmää, tai sitten taas kerran niitäkään ei juurikaan kiinnosta. Mutta siis kuinka vaikeaa on aikuisen ihmisen tarkistaa ollessaan kippaamassa sitä Kotipizzan laatikkoa paperiroskikseen, muovista hedelmäpussia biojäteastiaan, vittu telkkarinraatoa sekajätteisiin, että onko se sallittua vaiko kenties ei. Siltä varalta, että oma järki ei sitä ihan spontaanisti sanoisi, niitten laatikoiden kannessa on ihan eritelty kuvaus siitä, mitä niihin tulee työntää ja mitä ei. Onko liian iso ponnistus? Missä kohtaa informaatioketju katkeaa? Mä jotenkin vielä voisin käsittää, jos joku egoisti olisi sitä mieltä että on liian haasteellista ja rankkaa lajitella jätteensä (jotka on ihan itse omin käsin jaksanut kaupasta kotiin laahata ja napaansa ja ties minne muulle änkeä) ja tumppais ne kaikki sekaisin sekajätteisiin: mutta jos vastustaa kierrätystä, niin voisko protestoida vaikka 100-lehden tekstaripalstalle tai jonnekin muualle salaliittoteorioiden Kultaiseen Kirjaan tai vaikka George W. Bushin kuumalle linjalle? Se, että kostoks lataa kaiken irtaimen muovisen ja lyijystä tehdyn ja radioaktiivisen ylijäämänsä biorodeen, ei varmaankaan palvele ketään.
Mä en ihan oikeasti voi ymmärtää. Mitä helvettiä, kysyy hän; mitä helvettiä?

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.