IRC-Galleria

Tutkimus: Esileikillä ei merkitystä naisen orgasmille
Julkaistu: 16:36

helsingin sanomat



Esileikillä ei ehkä olekaan niin suurta merkitystä naisen mahdollisuudelle saada orgasmi kuin aiemmin on esitetty. Tuore tutkimus väittää, että orgasmin todennäköisyyttä lisää sen sijaan yhdynnän pitkä kesto.

Tutkimuksessa kartoitettiin naisten seksielämää useissa ikäryhmissä. Mukana oli 2 360 tšekkinaista, joilta kysyttiin muun muassa orgasmien tiheydestä sekä esileikin ja yhdynnän keskimääräisestä kestosta. Tulokset julkaistiin Journal of Sexual Medicine -lehdessä.


Tulosten mukaan keskimääräinen esileikki kesti 15,4 minuuttia ja yhdyntä 16,2 minuuttia. Tutkijoiden mukaan esileikin kesto ei vaikuttanut orgasmin todennäköisyyteen missään ikäryhmässä. Sen sijaan orgasmien määrää lisäsi tutkijoiden mukaan se, kuinka kauan yhdyntä kesti.

Tutkijat huomauttavat, että tšekkinaisten yhdyntään käyttämä aika on huomattavasti pidempi kuin amerikkalaisilla, joilla keskimääräiseksi ajaksi on arvioitu seitsemän minuuttia.

Tutkija uumoilevat, että tulos kertoo eurooppalaisten arvostavan yhdynnän aistillisuutta enemmän kuin amerikkalaiset.


Tutkijoiden mukaan tulokset kyseenalaistavat joidenkin seksuaaliterapeuttien näkemykset esileikin tärkeydestä. Heidän mukaan tutkimuksen laaja otos puhuu sen puolesta, että tulos pitäisi huomioida seksivalistuksessa ja -terapiassa.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.