IRC-Galleria

LimeSoda

LimeSoda

Plop° • •° ° •° • ° •

Matkasta "suhteellisen lyhyesti"Tiistai 25.07.2006 14:28

Reissuhan alkoi Helsinki-Vantaalta perjantaina 14.7 joskus alkuillasta. Meillä oli suorat lennot Guangzhouhin (Kantoniin) ja oletettu matka-aika oli n. 10 tuntia.

Lennollahan ei mitään ihmeitä voi tehdä ja kun en oikein nukkuakaan osaa niin aika kävi ainakin minulta pitkäksi. Näytettävät leffatkin olivat huonoja. Eteenpäin kuitenkin päästiin. Jossain vaiheessa yötä/iltaa yksi matkustaja alkoi voimaan vähän huonosti (en tiedä mikä sillä oli) ja sille annettiin happea pullostakin sekä kuulutettiin mahdollisia lääkäreitä lennolla. No kai se siitä kuitenkin jotenkin tokeni, koska välilaskuakaan ei tehty ja laskeutuessa se taisi istua jo ihan normaalin näköisenä omalla paikallaan.

Etukäteen sääennusteista oltiin jo nähty, että Kiinaan on tulossa juuri matkapäivien aluksia jonkin sortin hirmumyrsky, mutta se menisi paljon pohjoisempaa rannikolle. Guangzhoussa kuitenkin sen seurauksena satoi ihan kaatamalla ja lentokone joutui jopa tekemään pienen lisälenkin lentokentän päällä olevan ukkosmyrskyn vuoksi. Heti kun koneesta astui ulos tuli hiki. Vaikka satoi vettä oli kuuma ja kosteus varmasti sen 95-100 % niin ulkona kuin melkeinpä sisälläkin.

Kentällä paikallinen (ehkä jopa valtion) turistitoimisto hieman ehkä huijasi meitä taksimaksuissa kun ottivat meiltä 300 paikallista rahaa taksimatkasta rautatieasemalle (n. 40km).

Asemalta saatiin ostettua sitten liput suhteellisen helposti Hong Kongiin ja junakin oli jopa suomalaista vastaavaa pikajunaa mukavempi. Hong Kongiin tullessa sadekin oli loppunut ja päästiin jälleen taksin avustuksella (ehkä sekin hieman ylihintainen) Hostellille. Netin kuvissa hostelli oli näyttänyt oikeinkin hyvältä, mutta sisällä ei sitten saatu edes laukkuja levitettyä lattiapinta-alalle. Sänky oli koko "huoneen" levyinen ja pituus varmasti aika tarkalleen oma eli 185cm. Suihku/vessakin oli käytännössä ihan sama tila, no ei sinne nukkumaan tultu. :) Kaupunkin näytti vähän siltä kuin ennakko-odotuksetkin olivat, paljon hienoja korkeita taloja, maisemia yms. yms. Niin ja paljon ihmisiä. Löydettiin ihan hyvä ja halpa ruokapaikkakin ja vaikka kuumuus ja kosteus vähän haittasikin menoa niin pelkkä kävelykin oli aika avartavaa kaupungissa.

Seuraavana päivänä käveltiin paljon ympäri kaupunkia, mutta koska oli sunnuntai niin paljon pieniä kauppoja oli kiinni. Toisaalta oltiin jo ennen matkaa päätetty, että ei Hong Kongista ja Macaosta pahemmin mitään edes etsitty, joten tutustuttiin vain kaupunkiin. Mentiin lautalla toiselle puolelle Hong Kongin jakavaa vesiväylää ja kierreltiin sielläkin. Syömistä, museo, muuta nähtävää ja kuvattavaa oli taas paljon. Sunnuntai oli varmaankin myös paikallisten siirtotyöläisten viikon ainoa vapaapäivä, koska jokaisen sillanalusta, torit yms. paikat olivat täynnä ainakin filippiiniläisiä naisia juttelemassa kauheaan ääneen sekä syömässä ja muuten vaan nauttimassa päivästä. Illalla ravintolat menivät jo yllättävän aikaisin kiinni ja vaikka kuinka harhailtiin katuja niin sopivaa ja aukiolevaa paikkaa ei meinannut löytyä. Sitten vain päädyttiin johonkin melko nuorten suosimaan ruokapaikkaan, jossa kukaan ei juuri puhunut englantia ja ruokakin oli selvästi reissun ravintoloista huonointa.

Maanantaina meidän olikin tarkoitus jatkaa matkaa Macaoon, mutta sitä ennen ehdittiin käydä vielä Peak Tramillä Hong Kongin korkealla mäennyppylällä katselemassa koko Hong Kongia alapuolella. Päivät Hong Kongissa olivat sateettomat, mutta kuitenkin aika pilviset, joten varmasti näkyvyys ei ollut ihan paras mahdollinen. Oltaisiin ehkä oltu HK:ssa vielä yksi useampikin päivä, mutta tuo hostelli oli sen verran huono, että päätettiin jatkaa jo Macaoon ja ottaa yksi lisäpäivä sitten Zhuhaissa.

Check outin jälkeen kauemmaksi kulkevien lauttojen terminaaliin ja liput Macaoon. Lauttamatka merellä kesti tällä pikalautalla n. tunnin ja oli oikein tasaista menoa. Pieniä saaria näkyi lähes koko ajan, mutta ikkunat olivat sen verran sumuisat, että kuvia ei reissusta tullut.

Macaossa meillä oli varattuna joku kahden tähden Best Western hotelli, joka oli ihan ok ja etäisyydet keskustaankin hyvät. Käytännössä käveltiin hotellilta joka kerta keskustaan ja muualle. Nyt oli huoneessa tilaakin ja näkymätkin ikkunasta paremmat.

Illalla lähdettiin tutustamaan paikkaan ja kierreltiin näitä Portugalilaistyylisiä rakennuksia ja pikkukatuja. Oli ihan eri tunnelma kuin HK:ssa, minusta ehkä vähän parempaan suuntaan, myöskin hintataso oli jopa HK:stakin vähän laskenut. Päädyttiin osittain vahingossakin portugalilaiseen ravintolaan jossa oli tosi hyvät ruoat. Sieltä jatkettiin vielä kaupungille ja käytiin yhdessä isossa casinossakin pyörähtämässä. Ainakin puolet pelatuista pöytäpeleistä oli jopa minulle ihan outoja ja panokset muissakin pöydissä sen verran suuret, että eipä oikein meidän paikallisen valuutan varannoilla voinut mitään pelata, eikä sitten pelattukaan. Melko aikaisin mentiin nukkumaan.

Tiistaina pystyttiin check outin jälkeen jättämään matkatavarat hotellille ja lähdettiin vaan kävelemään rantaa pitkin aikomuksena mennä sinne Macaon korkealle tornille (10. korkein rakennus maailmassa). No kadut olivat aika mutkaisia ja pyörittiin vähän missä sattuu ja ylimääräistä lenkkiä tuli ihan kunnolla. Lisäksi niskaan tuli pari isoa, mutta melko lyhytaikaista sadekuuroa, jotka ajoivat meidät katselemaan maisemia siihen rantaväylän isojen puiden alle. Lopulta kuitenkin päästiin tornille aivan yltä päältä hiessä. Muut turistit olivat tulleet paikalle busseilla yms. kulkuvälineillä ja näyttivät meihin verratessa todella pirteiltä...No eivätpä varmasti nähdeet niin paljon kuin me (tämä koski kyllä muitakin paikkoja reissulla, käveltiin todella paljon turistireittien ulkopuolella).

No tornista oli todellakin mahtavat näköalat ja kun aurinkokin paistoin puoliksi niin kuvauskin onnistui. Tornista pystyi myös tekemään maailman korkeimman benjihypyn (233m) ja seurattiin siinä vähän yhden kiinalaistytön pelkotilaa, kun se seisoi korokkeella todella pitkään ja välillä tuli taas takaisin lähemmäksi sisätiloja. Alas meni kuitenkin. :) Tornivierailun jälkeen käveltiin vielä Macaon keskustan katuja ristiin rastiin ja juotiin vettä, paljon. Aurinko paistoin ja paikallisen sääennusteen mukaan varjolämpötilat olivat jotain 37 asteen tienoilla ja kosteus 82-100 %.

Iltapäivällä lähdettiin hotellista jälleen taksilla varsinaiselle Kiinan rajalle (Macaokin siis Kiinan erityistalousalue). Kävellen rajasta läpi ja oltiin Zhuhaissa. Siellä meille oli varattu todella hieno business hotelli Zobon. Maisemat jo hotellille olivat hienot, pitkää merenrantaa ja sellaista sekakasvillisuutta; oli palmuja, mutta myös muita puita ja pensaita. Hotelli oli jo aulasta lähtien ihan jotain muuta mihin oli edes suomessa tottunut. Oli marmoria ja muuta kiveä sekä taidetta, huoneet mukaanlukien. Hotellilla nähtiin myös Pinjan isän kautta tutuksi tulleita kiinalaisia ystäviä, joista eräs oli myös asunut Suomessakin. Hän osasi vieläpä kaiken lisäksi erinomaista englantia ja tunsi paikkakunnan, joten täällä kaupungissa ei oltu enää ihan yksikseen. Hänen seurassaan oli myös yksi suurin piirtein minun ikäinen kiinalainen miekkonen, joka oli meidän "oppaana" seuraavat päivät. Englantia hän ymmärsi jotenkin ja jos ei ymmärtänyt niin omisti kuitenkin translatorin, jolla saatiin jonkinlaista tietoa niin kiinalaisilta meille kuin meiltä muille. Illalla tyydyttiin kunnon yhteisateriaan hotellin ravintolassa ja sitten me käytiin kaksistaan kävelyllä Zhuhain "rantabulevardilla". Hotellin lähellä oli ihan pidempi hiekkarantakin, jossa paljon kiinalaisia vaikka ilta olikin lähes pimeä (Kiinassa pimeys tulee tähän aikaa jo n. klo 19 paikallista aikaa). Poikkesimme myös yksille oluille johon rantaravintolaan joka oli kai joku paikallisten jahtien omistajien kantapaikka. Ravintolapaikkoja ja tarjoilijoita ihan valtavasti, ja meidän lisäksi asiakkainen käytännössä vain yksi ryhmä. Olutta pystyi juomaan ehkä sentin lasista niin paikalla päivystävä tarjoilija oli jo kaatamassa pullosta lisää. Tuli hieman vaivautunut olo. Tämä ravintolameininki oli kylläkin lähes kaikkialla samanlaista, yrittivät pitää asiakkaista huolta parhaan mahdollisen kyvyn mukaan.

Hotellilla tutustuttiin vielä tarkemmin palveluihin ja niitähän löytyi. Päätetiin varata seuraavalle päivälle minulle joku miesten VIP kasvohoito ja Pinjalle joku jalkahoito. Salongissa oli paikalla yksi kiinalaisnainen joka ei kai puhunut eikä ymmärtänyt sanaakaan englantia. Ymmärsi kai vihdoin kun näytettiin listalta mitä haluttiin ja sitten lisäksi käsillä omaa naamaa ja Pinja jalkojaan, että mitä tulee kenellekin. Sitten piti vielä se aika saada jotenkin sovittua. Kirjoitin sen varauskirjaan sen näyttämälle kohdalle ajan niin eurooppalaisittain 4 pm kuin 16:00 ja päivänkin ja lähdettiin sieltä siinä ymmärryksessä, että homma on kunnossa.

Ehdittiin hotellihuoneessa olla ehkä viisi minuuttia niin joku koputtaa ovea. Menin avaamaan niin oven takana oli se sama kiinalaisnainen kaverinsa kanssa sekä kaikenlaista kannettavaa. Olivat tulleet tekemään ne hoidot heti paikanpäälle, ajateltiin, että eipä kai sillä ole mitään väliä vaikka tekevätkin. Näillä naisilla oli kovin hauskaa, naureskelivat ainakin meidän "pitkille" nenille ja sille, että Pinja ei uskaltanut laittaa jalkojaan tulikuumaan veteen. Kuvat jäivät jutusta vähän vähiin koska minun naaman kimpussa oli koko ajan se toinen nainen enkä voinut katsella mihinkään sekä aika pitkään myös pinkki, kovettuva massa. :) Kasvo- ja jalkahoito ei ollut ainoa mitä ne tekivät, juttuun tuntui kuuluvat myös kokovartalohieronta, eikä me hirveästi laitettu vastaan. Oma selkä kyllä punoitti jutun jälkeen oikein kunnolla kun se kiinalainen nainen oli istunut minun selässä jotenkin oudosti nyppinyt koko rangan läpi. Saatiin kyllä palvelua koko rahalla. Tuo yli tunnin juttu maksoi meiltä molemmilta yhteensä n. 25- 30 euroa. Tämän jälkeen olikin ihan rentouttavaa lähteä nukkumaan.

* * *
Jatkan keskiviikosta kunhan ehdin..
* * *

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.