IRC-Galleria

Marsupilami-

Marsupilami-

FB Pasi Tolvanen
Käsi ylös, jos muistat vielä Amigan. 80-luvun lopun mahtikone romahti voimiensa huipulta perikatoon ja monien mielestä suurin syy oli piratismi: vaikka kaikilla oli Amiga, kukaan ei ostanut pelejä. Se tapahtui silloin, se voi tapahtua taas - ainakin jos PC-kehittäjää on uskominen.

Monte Cristo -firman tekninen johtaja on avannut sanaisen arkkunsa ja lähtenyt mukaan piratismin vastaiseen taisteluun. Mies puolustelee kovia kopiosuojauksia, sillä ne ovat hänen mukaansa välttämättömiä. ”Pelaajien pitää tajuta, että piratismi tulee tappamaan PC-pelikehittäjät”, hän ennustaa Computer and Video Games -saitille antamassaan haastattelussa.

Mies toteaa myös ymmärtävänsä pelaajien tuskan, mutta pyytää heitäkin näkemään kolikon toisen puolen: kehittäjien on elettävä ja he joutuvat tekemään kaikkensa saadakseen peleistä rahansa pois. Tätä tehdään myös parhaillaan Monte Cristolla, jossa asennellaan kopiosuojauksia ja kehitellään suunnitelmia piraattien varalle heidän tulevia pelejään silmälläpitäen.

Marchal ei ole yksin mielipiteensä kanssa, sillä EA:n herra isoherra, John Riccitiello, ehti myös kommentoimaan kopiosuojauksia eilisessä lehdistötilaisuudessaan. ”En itse pidä DRM-suojauksista. Ne keskeyttävät pelaajien kokemuksen ja haluaisimme päästä eroon niistä. Hidasteena on vain pikkuinen ongelma nimeltä piratismi.”

Riccitiello ehti myös kommentoimaan Sporen kopiosuojauksesta noussutta kohua. Lyhyt versio? Hänen mielestään pelaajat ylireagoivat. ”Hienosäädämme vielä systeemiämme. Pistimme peliimme suojausjärjestelmän, jota 99,8% käyttäjistä ei ikinä edes huomaa. Jäljellejääneet 0,2% törmäsivät ongelmiin ja monet heistä kilahtivat täysin verkossa”, Riccitiello kuvaili tapahtunutta. Näkemys sekin.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.