IRC-Galleria

Marsupilami-

Marsupilami-

FB Pasi Tolvanen

Blogi

« Uudemmat -
Symantecin valmistama Norton Anti-Virus -ohjelma ja sen asentama PIFTS.exe-tiedosto ovat nousseet viimeisten tuntien aikana esiin monilla keskustelupalstoilla, IRC-kanavilla ja yhteisösivustoilla, koska Norton Anti-Virus -ohjelman päivityksen mukana asentunut PIFTS.exe-tiedosto haluaa käyttää tietokoneen internet-yhteyttä.

Ohjelman käyttäjät olivat ihmeissään, koska aiemmin tällaista ei ole tapahtunut, jonka lisäksi ohjelma ei itsessään osannut kertoa mitä varten kyseinen tiedosto on nyt ilmaantunut Norton Anti-Virus -ohjelman mukaan. Ohjelman käyttäjät kysyivät asiaa Nortonin keskustelualueilta, mutta keskustelualueen ylläpitäjät poistivat kaikki PIFTS.exe-tiedostoon liittyvät viestiketjut.

Pian tieto Nortonin harrastamista toimista levisi monelle eri sivustolle ja keskustelufoorumeille, jonka jälkeen nettikeskusteluissa esiintyi erilaisia teorioita PIFTS.exe-tiedoston toiminnasta. Joidenkin analyysien mukaan PIFTS.exe-tiedosto ottaa yhteyttä Afrikassa sijaitseville palvelimille ja kertoo näille palvelimille tietoja tietokoneesta. Toisen teorian mukaan PIFTS.exe-ohjelman olisi tarkoitus taata, että Norton Anti-Virus ei tunnista FBI:n näppäimistön käyttöä valvovaa ohjelmaa.

Erilaisten teorioiden määrä kasvoi nopeasti ja pian Nortonin foorumit olivat täynnä erilaisia ristiretken aloittaneita nettihäiriköitä, joiden kirjoittamat viestit muuttivat hetkessä koko foorumin lähes käyttökelvottomaksi.

Nortonin julkaisi myöhemmin oman tiedotteen, jonka mukaan PIFTS.exe-tiedostoa ei muistettu allekirjoittaa digitaalisesti, jonka takia yrityksen oma palomuuriohjelma kysyi käyttäjältä lupaa PIFTS.exe-tiedoston tarvitseman internet-yhteyden osalta. Jos PIFTS.exe-tiedosto olisi digitaalisesti allekirjoitettu, ei tätä ilmoitusta olisi tullut Nortonin oman palomuurin kanssa. Nortonin keskustelualueelta viestit poistettiin tiedotteen mukaan foorumeille ilmaantuneen spammin takia.

Symantecin Dave Colen mukaan PIFTS.exe-tiedoston tarkoitus on selvittää niiden käyttäjien lukumäärä, joiden tarvitsee tulevaisuudessa päivittää Norton Anti-Virus -ohjelmisto uudempaan versioon.

Symantecin selitykset eivät kuitenkaan ole vakuuttaneet kaikkia, sillä PIFTS.exe-tiedostoon liittyvien viestiketjujen poistaminen käynnistyi Nortonin foorumilla jo paljon ennen varsinaisten spammareiden saapumista. Tämän lisäksi PIFTS.exe-tiedoston toiminta on herättänyt kummastusta, koska se tutkii tiettävästi esim. Internet Explorer -selaimen sivuhistoriaa.

Tiedon piilotteluun ovat syyllistyneet tiettävästi myös tietyt verkkopalvelun, sillä esim. suosittu Digg.com-sivusto ei ole päästänyt asiaa käsitteleviä juttuja etusivulleen.


http://fin.afterdawn.com/uutiset/arkisto/17213.cfm

Hyvä norton ... lol :)

Http://1227.com/Torstai 29.01.2009 05:00

:)

Tiamat - The Sleeping BeautyMaanantai 19.01.2009 03:20

Alone I sit, I wonder why
You dream of love and so do i
But in your sleep you cannot see
This pain which is always haunting me
What I need Ill never feel
This world is for me unreal
So I drink to darkness with a candle lit
And through the whole night alone I sit

The sleeping beauty
She stops the bleeding
She stops the bleeding in my soul
She is fresh air in this stinking world

The more I drink, the more I see
That suicide could be the key
To the place called paradise
Where pain not dwells, not hate nor lies
But if I look beyond all this
I reckon something I would surely miss
Because in my dreams I rule my life
And the sleeping beauty is my wife

The sleeping beauty
She stops the bleeding
She stops the bleeding in my soul
She is fresh air in this stinking world

MuuttoMaanantai 19.01.2009 02:24

Muutto on edessä noin 1.5kk päästä...

JAXA julkaisi kuuluotaimensa videoitaTiistai 30.12.2008 13:10

Japanin avaruusjärjestö JAXA on julkaissut YouTube-palveluun useita HD-tasoisia videoita Kuun kiertoradalta. Aiemmin SELENE-luotaimen otoksia on julkaistu lähinnä kuvina tai pienemmän koon videoina.

Useiden tieteellisesti tärkeämpien laitteiden ohessa luotaimeen sijoitettu HDTV-kamera sisältää kolme 2,2 megapikselin CCD-kennoa. Kameran tarkoituksena on lähinnä innostaa suurta yleisöä luotainprojektista.

Videoissa Kuun maisema lipuu hitaasti luotaimen alla. Maan nousu Kuun horisontin takaa on eräs videoiden kohokohdista.

SELENE (japaniksi Kaguya) laukaistiin syyskuussa 2007. Sitä ovat seuranneet Kuun kiertoradalle Kiinan Chang'e 1 ja Intian Chandrayaan-1. Nasan kuuluotain Lunar Reconnaissance Orbiter laukaistaan näillä näkymin huhtikuussa.

Lue lisää SELENE-luotaimen sivuilta (englanniksi)
http://www.selene.jaxa.jp/index_e.htm

Katso SELENE-videot YouTubesta
http://jp.youtube.com/profile?user=JAXASELENE&view=videos
(valitse "watch in HD" nähdäksesi täyden tarkkuuden)

Maa nousee horisontin takaa SELENE-luotaimen videossa. Koska auringonvalo tulee luotaimen takaa, näkyy Maa täytenä. Kuva JAXA
Microsoftin suunnitelmissa on julkaista Windows 7 -käyttöjärjestelmästä ensimmäinen julkinen beta-versio tammikuussa. Microsoftin sisäiseen käyttöön tarkoitettuja seiskan kehitysversioita on vuotanut vertaisverkkopalvelujen kautta maailmalle jo aiemminkin, mutta viimeisin vuotanut käännösversio 7000 on nettihuhujen mukaan sama jonka Microsoft aikoo saattaa julkiseksi tammikuussa. Ruutukaappauksia beta-versiosta on nähtävillä useilla internet-sivustoilla.

http://www.winsupersite.com/win7/win7_beta_screens_01.asp

PiraattipuolueLauantai 27.12.2008 22:51

Piraattipuolue on kansalaisoikeuksien turvaamiseen ja kulttuurin ja tiedon vapauden lisäämiseen keskittyvä puolue.

Piraattipuolue haluaa edistää myönteistä tietoyhteiskuntakehitystä.
Tekijänoikeudet eivät saa rajoittaa teosten ei-kaupallista käyttöä. Yhteiskunnalle vahingollisista lääke- ja ohjelmistopatenteista on luovuttava ja patenttijärjestelmää tarkasteltava kokonaisuutena uudelleen. Tekijänoikeuksia tai ulkoisia uhkia ei saa käyttää perusteena vapauksien ja yksityisyyden kohtuuttomalle rajoittamiselle. Valtioiden ja Euroopan unionin on toimittava nykyistä avoimemmin ja kansanvaltaisemmin.

Vallalla olevat poliittiset virtaukset ovat päinvastaisia.
Tekijänoikeuksia kiristetään polkemalla ihmisten yksityisyyden suojaa, pidentämällä jo ennestään järjettömiä suoja-aikoja ja loukkaamalla kuluttajansuojaa kopioestoilla. Patentit luovat usein työpaikkoja lähinnä asianajotoimistoihin. Internetin vapaudesta pelästyneet pyrkivät rajoittamaan vapaata keskustelua vaatimalla sivustojen ylläpitäjät vastuuseen. Valtiot keräävät kansalaisista yhä enemmän tietoa – samalla ne itse toimivat usein suljettujen ovien takana.

Epäkaupallista kopiointia ja muuta harmitonta kulttuurin edistämistoimintaa ei voida käytännössä rajoittaa puuttumatta sähköisen viestinnän luottamuksellisuuteen. Kohti valvontayhteiskuntaa etenevä kehitys on katkaistava Suomessa ja Euroopassa.

http://www.piraattipuolue.fi/

Auta Piraattipuolue puoluerekisteriin ja eurovaaleihin!
Jotta voimme asettaa ehdokkaita vaaleissa, tarvitsemme 5 000 kannattajakorttia päästäksemme puoluerekisteriin. Allekirjoitus ei tarkoita puolueen jäsenyyttä eikä sido mihinkään. Allekirjoittajan on oltava 18 vuotta täyttänyt Suomen kansalainen.

http://www.allekirjoita.fi/

Google Android -kännykän saa nyt SuomeenSunnuntai 07.12.2008 18:23

Googlen kännykkäalustaan Androidiin pääsee viimein tutustumaan, vaikka ei olisikaan T-Mobilen brittiasiakas. Googlen tarjous on suunnattu kehittäjille, mutta tilaamista ei tiettävästi ole estetty muiltakaan. Taiwanilaisen HTC:n valmistama ja T-Mobile-operaattorin myymä Google Android -kännykkä G1 on saatavana ilman lukitusta. Google-puhelimen on kaupan 399 dollarilla (noin 315 eurolla) kehittäjille, joskin päälle tulee Google Android -kehittäjäksi rekisteröitymisen kustannus.

Tähän asti HTC:n Android-kännykkää on saanut vain T-Mobilen sim-lukittuna mallina. Google haluaa nyt laajentaa käyttäjäkuntaa saadakseen lisää sovelluksia alustalleen.

Kehittäjäksi rekisteröityminen Android Market -sivustolla maksaa (http://www.android.com/market/) 25 dollaria (noin 20 euroa), ja sen jälkeen HTC:n valmistamaa laitetta pääsee tilaamaan. Suomeen toimittaessa päälle tulevat rahtikulut.

Laitteen ominaisuuksia ovat 320 X 480 pikselin ja 3,2 tuuman kosketusnäyttö,, 3,2 megapikselin kamera, gps-paikannus, edge-verkkojen (850, 900, 1800 ja 1900 MHz) sekä wlan-verkkojen tuki. Amerikkalainen versio perustuu 1700 MHz 3g-verkkoihin, kun taas eurooppalaisessa on Suomessakin käytettävien 2100 MHz verkkojen tuki. Tarkat tekniset tiedot selviävät HTC:n sivuilta.

Android Dev Phone 1 -nimellä myytävässä laitteessa on Googlen Android 1.0 -alusta lukitsemattomana. Muuta eroa T-Mobilen kauppaamaan HTC:n laitteeseen ei ole tiedossa.

Googlen mukaan laitetta myydään alkuun 18 maahan, mukaan lukien Suomi. Muita maita ovat Alankomaat, Britannia, Intia, Itävalta, Japani, Puola, Ruotsi, Saksa, Singapore, Sveitsi, Unkari ja Yhdysvallat. Google kertoo asiasta Android-sivuillaan.

Google korostaa, että laite on suunnattu nimenomaan kehittäjille, ei tavallisille loppukäyttäjille. Niihin voidaan myös vaihtaa järjestelmätiedostoja, joten Google ei anna takeita toimivuudelle.

Android on Googlen avoin Linux-pohjainen kännykkäalusta, joka kilpailee erityisesti Microsoftin Windows Mobilen ja Nokia-leirin Symbianin kanssa laitevalmistajien ja operaattoreiden suosiosta.

Google rakentaa Android Market -palvelua, jossa kehittäjät voivat myydä sovelluksiaan. He saavat tuotoista 70 prosenttia, ja kolmannes menee laskutuskuluihin ja operaattoreille.
Kaikki suomalaiset ovat hyljänneet Jumalan ja myyneet sielunsa Saatanalle. Näin väittää pieni amerikkalainen baptisti kirkko, joka piti mielenosoituksen Beavertonissa Suomen konsulaatin edessä.

Että näin prkl!!!

Lähde:
http://www.riemurasia.net/jylppy/media.php?id=56340&c=5
« Uudemmat -