IRC-Galleria

Marsupilami-

Marsupilami-

FB Pasi Tolvanen

Laki suojelee nettitrokareita.Maanantai 05.03.2007 13:46

PÄÄSYLIPUT "HUUTOKAUPASTA"

Pääsylippuja kovaan hintaan nettihuutokaupoissa myyvät yksityiset harmittavat ohjelmatoimistoja ja Lippupalvelua. Suuttuneet fanit antavat ahkerasti palautetta.

Huuto.netistä vastaavan kehityspäällikkö Lari Lohikosken mukaan trokausta on vaikeaa saada aisoihin.

"Olemme selvittäneet asiaa juristivoimin. Myös Lippupalvelun kanssa olemme keskustelleet aiheesta. Vaikka lipuissa lukee, että jälleenmyynti on kielletty, ei laki kuitenkaan estä omaisuuden eteenpäin myymistä", Lohikoski kertoo.

Lohikoski ymmärtää, että trokaaminen ärsyttää. Esimerkiksi jääkiekon SM-liigan finaaliotteluiden ja suurten konserttien aikoihin yleisöltä tulee paljon palautetta.

"Haluamme olla paikka, joka tarjoaa jälkimarkkinapaikan. Jos lipun hankkinut henkilö esimerkiksi sairastuu, täytyy olla paikka jossa voi myydä lippunsa. Muuten rahat menevät hukkaan."

Kovat keinot eivät toimi

Lippupalvelun toimitusjohtaja Kimmo Ranniston kanta trokaamiseen on ehdottoman kielteinen. Mahdolliset keinot estää jälleenmyynti ovat kuitenkin liian radikaaleja yleisölle.

"Personoitu lippu estäisi välittämisen. Jos kuitenkaan ei pääse tapahtumaan, menee lippu hukkaan. Yksi vaihtoehto olisi myös se, että paikalle mennessä pitäisi näyttää ostokuitti. Teimme gallupin, ja tulos oli se, että ihmiset eivät pitäneet ideoista", Rannisto toteaa.

"Huuto.netillä olisi välineet kitkeä trokaaminen. Toki ymmärrän heitä sikäli, että toiminta on laillista. Ja totta kai jos todella haluaa johonkin tapahtumaan, niin kyllähän sinne pitää päästä."

Ohjelmatoimisto Welldonen markkinoija Mirkka Rautalan mukaan lippujen hinnat ovat tällä hetkellä jo kipurajoilla. Esimerkiksi Metallican kokoisen yhtyeen liput menevät helposti kaupaksi. Welldone on keskustellut Huuto.netin kanssa lippujen välittämisen kieltämisestä.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.