IRC-Galleria

MerZel_

MerZel_

on Kuningas Pähkinä!

Uusimmat blogimerkinnät

Selaa blogimerkintöjä

DebrisLauantai 24.11.2012 06:45AA, LPU12 CD ilmestyny. 10 biisiä.
Aiiiivan mahtava biisi tää. plus muutama muu mahti instrumentaali.
Voi pojat<3

"We want our future back
We want our own mistakes
To take our own path
We want to do it again"

The End of the TOPPerjantai 23.11.2012 22:35

Jeppisjee, työssäoppiminen oli sitte siinä.
7 viikkoa meni kuitenki sit aika nopeesti. Vaikka oliki selkä paskana yhessä välissä nii tuli selvittyä. :P Ja arvosteluki oli kiitettävä.
Tää viikko alkoi tosi hyvin. Yhtä kiukkuperse tammaa piti talutella 5krt/pvä kentällä. Ensin riimun ja narun kanssa, sitte se oli päässy muutamaa kertaa irti jollai muulla nii sitte sille lyötii suitset päähän ja liinalla talutettii. Siitä kun ei ikinä tienny minne se sinkoaa.
Nooh, maanantaina taluttelin sitä ja vaikka kävelin sen lavan vieressä se silti sai takajalalla potkastua perseelle. Stna että se kyllä käveli sen jälkee nätisti kun vähä opetin sille miten kävellää narun päässä. Hieno ja kipeä mustelmahan siitä tuli.
Tiistaina jäin mutaan jumiin ku kävin ottamassa pihatoista sähkön pois et sain ruokittuu elikot nii hups, lensin perseelleni suoraa mutaan. Oli se kiva sit koko päivä kävellä perse mutasena ja märkänä.
Loppu viikko meni paremmin x) Mut tällästä tää. Ei ainakaa tammat (tai ruunat/orit) juoksennellu aamulla vastaan pihalla x)
Nyt viikko lomaa ja sit takas koululle!

Klinikkareissua..Torstai 08.11.2012 20:15

On se sitten joka viikko tapahduttava aina jotain!
Maanantaina kun aamulla tallille pääsin nii puolet tammapihatosta juos pitkin tallin pihoja.. No paikansin rikkoutunen aidan ja sain muutaman hevosen takasin sitä kautta ja loput telkesin tarhoihin odottamaan et sain aidan korjattua.. Sitte tammat takasin sinne minne ne kuuluukin. Paitsi yks tamma ja sen varsa koska kattelin että varsan toinen etujalka oli vuohisen kohdalta edestä aivan veressä. No karsinaan odottamaan et sai ratsuttajan avuks haavan puhdistamista varten.
Ei ollu aivan maailman helpoin homma ku emä huutaa karsinassa seinän toisella puolella ja varsa huutaa pesupaikalla ja saa ittesä solmuun narujen kanssa kun hyppi pystyyn yms.
No saatii se jotenkin puhdistettua ja todettiin ettei oo ihan pieni haava.. Oli repeytyny nahkaa irti ja sitä ei voinu kunnaneläinlääkäri enää ommella kun oli sen verran vanha. No, neljän aikaan iltapäivällä piti sitten lähteä Viikkiin klinikalle tamman ja varsan kans.
Sinne ne sitte jäikin ja takaisin ei enään tallille tule vaan menevät takaisin omistajan luokse.
Sitten yksi ratsutettava hevonen tiistai aamuna ontui ja aristi toista etujalkaa, oli vähän turvoksissa. Keskiviikko aamuna oli järkyttävä halko koko jalka ja kuumetta 40 astetta. Eläinlääkäri kävi pistämässä kipulääkettä ja penisilliiniä. Torstai aamuna jalka oli vieläki isompi mitä keskiviikkona, aattelin jo et kohtaha se nahka poksahtaa jo. Semmoi norsujalka toisesta ryntäästä asti. No, pääsinpä sitte ensimmäistä kertaa elämässä piikittämään penisilliiniä. Vähän hirvitti, mut onnistu se ihan hyvin. Sillekkin tuli klinikkareissu, mut tällä kertaa mun ei tarvinnu lähteä mukaan.
Huomenna sitte saa lisä infoo et mikä siinä oikeen on ja onko se hevoi tullu ees takasin tallille enää.
Joo, et semmoi viikko! Huomenna kengittäjäkin tulee paikalle, katellaa mitä huomenna vielä tapahtuu!

VetopaniikkiaSunnuntai 04.11.2012 13:26

Jeespoks. Tää viikko meni ihan mukavasti, ei ollu pahemmin kiirettä, mitä nyt tiistaina kun yksinäni tallia tein nii kengittäjälle piti samalla hevosia tuoda kengitettäväks.
Keskiviikkona (muistaakseni) piti Prime laittaa haasteelliseen tehtävään kun turvekuorma tuli ja hevoskulkkari oli edessä nii Prime oli ainoa jossa oli vetokoukku ja talvirenkaat. Itsehän en siis sitä siirtäny, mut vähä jännätti et jaksaako se vetää edes sitä tyhjää traikkua xD Mut ihan hyvinhän se meni.
Torstaina sitte tapahtuki hitusen enemmän. Aattelinki jo et tää viikko oli menny liian hyvin. Pihattotammoja ruokkiessa yks vetopaniikkiin taipuvainen tamma sitte päätti kokeilla, että kestääkö se nahkariimu vetämistä. Aattelin et noh, kohta se napahtaa rikki, joko riimu tai naru/lukko. Mutta eeeei, aidan tolppa anto periks ja napsahti nätisti poikki maanrajasta. Siinä sitte olikin hitusen paniikki, et nyt tulee ruumiita ku puol aitaa lähtee myös mukana ja se pöllö tamma ei tajua että se ei pääse karkuun sitä narun päässä olevaa tolppaa taikka aitoja. Onneks se sit lopulta jäi tärisemää jalat harassa sen tolpan kans ja sain sen irrotettua siitä.
Muut hevoset onneks ei saanu vedettyy yhtää enempää itteää irti taikka tapahtunu muutakaan haaveria. Mut aidan korjauksee tarvittii uus tolppa ja kaivinkone se hakkaamaa takas maahan. Huhu.
No jos se vaikka nytte oppi, perjantaina se ainaki seiso ihan nätisti paikallaan..

Haastava tehtävä

Ensilunta ja muuta mukavaaPerjantai 26.10.2012 18:04

Kohta vuos ku Primen hain ;) (28.10) Joten tänään juhlin vaikka sen kunniaks. Ja juhlin ehkä senki takia et tänää tuli liukasteltua vaihtamaa talvirenkaita. Oli ehkä hirvein ajomatka ikinä, mut hengis tuli selvittyy ku ajo semmost 40-60km/h x) Muuten ois varmaa tarvinu hinaus apua.
Työssäoppiminen alkanu iha ok. Voin kyl kertoo et on kyllä niin perse mesta ettei mitää järkeä. Mut viel jos 4vkoa jaksais selvitä.
Viime perjantain tuli oltua pitkästä aikaa ohjatulla ratsastustunnilla ja alaselkä sano ittesä irti. Nyt on tuskaa tehä oikee mitää. Varsinki aamuisin on tuskaa saada sukkia taikka housuja jalkaa, saatika sit ku illal yrittää nukkua ku sattuu ku ees yrittää kääntää kylkeä..
Noh, eilen tuli käytyä taas hierojalla ja samalla akupunktio neitsyyski meni. Ei lähteny silti alaselkä auki. No se ois ainaki burana kuuri heti ekana päälle ens viikolla.. Satula tuoli on ollu hankintalistalla jo pidemmän aikaa jos sen vaik löytäis tänää.

Jeap jos sitä vaik lähtis Lahtee vähä kaupassa käymää ja sillee :P

RIP OpiePerjantai 28.09.2012 22:41

Harry "Opie" Winston

sons_of_anarchy_laying_pipe_503.jpg

Vauhtia ja ehkä vaarallisia tilanteita?Perjantai 21.09.2012 01:09

Jeeesh poks!
Viikko sitten meinas käydä pien vahinko kun oltii ajelemas 1,5v. varsoi.
Mun ajokki tietenkin aina niin luotettava ja laiska orivarsa päätti pelästyä takaa tulevaa ravuria ja siinähän sitte mentii laukkaamalla tallimestarin kärryille, no läheltä sitä, tipuin melkein kyydistä. Siinä tuli jo mieleen et nyt sattuu ja pahasti, mut tajusin kuitenki törmäyksen jälkee vaistoaisesti nostaa jalat takas lenkeille ja matka jatku hirveetä laukkakarkua pitkin nurmea ja kohti sähkötolppaa. No onneks sain takas järkeni ja ohjasin sen pois siltä linjalta takas hiekalle. Tallin pihalla ku nous pois kyydist nii hieman täris kädet ja jalat, mut eii se mitää.
Tänää, viikko myöhemmin, ajoin samalla varsalla ja se oli oma ittesä, laiska ja sillee. Ei tullu yllätyksiä. :D Ehkä itsetunto palaa takaisin pikkuhiljaa taas. :D

R.I.PKeskiviikko 19.09.2012 20:21

Yhhyy, ensimmäinen passihevosein ikinä lähti kirmailemaan vehreämmille niityille koulun opetushevosen toimista.
Olihan se jo vanha ja vaivainenkin.Sunny Boy DK 1992-2012 <3

Huaaaah!Tiistai 18.09.2012 23:19

Siis voi pärkele!
Telkkaristaki tulee pelkkää saissea! Siis kuka haluu kattoa jotain tanssi perse pieneksi??? Siis kysyn vaa. Mieluummin kattosin Huutokaupan metsästäjiä mitä sielt tulis sen tilalla yleensä, siis paljon mielenkiintosempaa, ku joku läskien heiluttelu. Mäki voin heiluttaa läskejäni tos peilis ja katella siin sitte et tanssimpa nyt persettä pieneks. Joo.
Tai jotai Hanssin palloilua jossai missälie ja olla sillee uuutuituitui. Vois senkii ajan käyttää paremmin ja tulla pyöräyttää mulle muutamat gourmet ateriat.
Kiitos hei.

VarsahuutokauppaMaanantai 10.09.2012 20:40

Jeess!
Kaikki varsat käyttäyty hyvinkin fiksusti ja mallikkaasti koko päivän!
Aamulla hevoskyyti oli n. puol tuntia myöhässä joten matkaan päästiin lähtee Jokimaalta n. klo 9.45. Varsat meni aika nätisti rekkaan vaikka lastaussilta olikin hitusen jyrkkä.
joskus 12 aikaan oltiin Ypäjällä ja saatiin purettua varsat karsinoihin ja käytyä syömässä parissa porukassa. Osa jäi talliin päivystämään jos asiakkaita ilmestyis ja haluis katella varsoja pihalla.
Joskus klo 15.30-17.30 välillä oli se ruuhkasin aika. Hyvä että sai varsan karsinaa takasin nii jo sitä piti taas olla roudaamassa pihalle. Onneks ne ei hermostunu ja muutaman kerran jälkee ne oli hieman tylsistyneen olosia, sillee "ohhoijaa, no seistää nyt täs sit pällisteltävänä, ei jaksais kyl yhtään kiinnostaa toi juokseminen ton akan vieres"
klo 18.00 aikaa alko huutokauppa ja ensimmäinen "meijän" varsa oli 4. esitettävänä. Seuraavat oli 20. 36. 53. 70. ja 86.
Itellä oli hoidettavana 20. ja 86. parin muun tytsyn kans tietysti. :P Eli viimenen varsa meni esittelyyn joskus yhdeksän aikaan tai jotain?
Mut joo, oli pitkä päivä mut kaikki varsat saatiin myytyä! :) Olen hyvin ylpeä omista hoidokeista, varsinkin kun edellisenä päivänä tammaa taluttaessa se käyttäytyi aivan veemäisesti. Siinä tuli jo aateltua että mistähän sitä löytäis ittesä sen kanssa. Mutta kaikki hyvin loppu hyvin :)
Kotona olin siinä puol yhden aikaan yöllä, ai miten niin hieman ramas? :D