IRC-Galleria

MerZel_

MerZel_

on Kuningas Pähkinä!

Uusimmat blogimerkinnät

Selaa blogimerkintöjä

RIP OpiePerjantai 28.09.2012 22:41

Harry "Opie" Winston

sons_of_anarchy_laying_pipe_503.jpg

Vauhtia ja ehkä vaarallisia tilanteita?Perjantai 21.09.2012 01:09

Jeeesh poks!
Viikko sitten meinas käydä pien vahinko kun oltii ajelemas 1,5v. varsoi.
Mun ajokki tietenkin aina niin luotettava ja laiska orivarsa päätti pelästyä takaa tulevaa ravuria ja siinähän sitte mentii laukkaamalla tallimestarin kärryille, no läheltä sitä, tipuin melkein kyydistä. Siinä tuli jo mieleen et nyt sattuu ja pahasti, mut tajusin kuitenki törmäyksen jälkee vaistoaisesti nostaa jalat takas lenkeille ja matka jatku hirveetä laukkakarkua pitkin nurmea ja kohti sähkötolppaa. No onneks sain takas järkeni ja ohjasin sen pois siltä linjalta takas hiekalle. Tallin pihalla ku nous pois kyydist nii hieman täris kädet ja jalat, mut eii se mitää.
Tänää, viikko myöhemmin, ajoin samalla varsalla ja se oli oma ittesä, laiska ja sillee. Ei tullu yllätyksiä. :D Ehkä itsetunto palaa takaisin pikkuhiljaa taas. :D

R.I.PKeskiviikko 19.09.2012 20:21

Yhhyy, ensimmäinen passihevosein ikinä lähti kirmailemaan vehreämmille niityille koulun opetushevosen toimista.
Olihan se jo vanha ja vaivainenkin.Sunny Boy DK 1992-2012 <3

Huaaaah!Tiistai 18.09.2012 23:19

Siis voi pärkele!
Telkkaristaki tulee pelkkää saissea! Siis kuka haluu kattoa jotain tanssi perse pieneksi??? Siis kysyn vaa. Mieluummin kattosin Huutokaupan metsästäjiä mitä sielt tulis sen tilalla yleensä, siis paljon mielenkiintosempaa, ku joku läskien heiluttelu. Mäki voin heiluttaa läskejäni tos peilis ja katella siin sitte et tanssimpa nyt persettä pieneks. Joo.
Tai jotai Hanssin palloilua jossai missälie ja olla sillee uuutuituitui. Vois senkii ajan käyttää paremmin ja tulla pyöräyttää mulle muutamat gourmet ateriat.
Kiitos hei.

VarsahuutokauppaMaanantai 10.09.2012 20:40

Jeess!
Kaikki varsat käyttäyty hyvinkin fiksusti ja mallikkaasti koko päivän!
Aamulla hevoskyyti oli n. puol tuntia myöhässä joten matkaan päästiin lähtee Jokimaalta n. klo 9.45. Varsat meni aika nätisti rekkaan vaikka lastaussilta olikin hitusen jyrkkä.
joskus 12 aikaan oltiin Ypäjällä ja saatiin purettua varsat karsinoihin ja käytyä syömässä parissa porukassa. Osa jäi talliin päivystämään jos asiakkaita ilmestyis ja haluis katella varsoja pihalla.
Joskus klo 15.30-17.30 välillä oli se ruuhkasin aika. Hyvä että sai varsan karsinaa takasin nii jo sitä piti taas olla roudaamassa pihalle. Onneks ne ei hermostunu ja muutaman kerran jälkee ne oli hieman tylsistyneen olosia, sillee "ohhoijaa, no seistää nyt täs sit pällisteltävänä, ei jaksais kyl yhtään kiinnostaa toi juokseminen ton akan vieres"
klo 18.00 aikaa alko huutokauppa ja ensimmäinen "meijän" varsa oli 4. esitettävänä. Seuraavat oli 20. 36. 53. 70. ja 86.
Itellä oli hoidettavana 20. ja 86. parin muun tytsyn kans tietysti. :P Eli viimenen varsa meni esittelyyn joskus yhdeksän aikaan tai jotain?
Mut joo, oli pitkä päivä mut kaikki varsat saatiin myytyä! :) Olen hyvin ylpeä omista hoidokeista, varsinkin kun edellisenä päivänä tammaa taluttaessa se käyttäytyi aivan veemäisesti. Siinä tuli jo aateltua että mistähän sitä löytäis ittesä sen kanssa. Mutta kaikki hyvin loppu hyvin :)
Kotona olin siinä puol yhden aikaan yöllä, ai miten niin hieman ramas? :D

Talliviikkoa ja valmistautumistaTorstai 06.09.2012 19:47

Jokimaan talliviikko ohi.
Selvisin hengissä! Oli kyllä välillä semmosta hulinaa ettei meinannu itte pysyä perässä. Viime loppuviikko oli ihan rauhaisaa, varsoja ajettii ja semmosta. Viikonloppu meni myös rauhaisasti ja sunnuntaina kävin ratsastaa yhellä hevosella.
Tiistaina olikin sitte kaikkea yhtäaikaa, oli varsojen laittamista valjaisiin ja pois riisumista, eläinlääkäri oli tarkistamassa huutokauppavarsoja ja niitä piti juoksuttaa vähän pihalla. Päivällä yksi ravivalmentaja/ohjastaja kävi ajamassa muutaman varsan. Siihen päälle vielä normi tallihommat. Huhu.
Eilen loppui talliviikko.
Tänään sitten aamupäivällä ajettii varsoja ja iltäpäivällä pestiin huutokauppavarsat ja leikattiin korvakarvoja ja pakattiin mukaan lähteviä kamoja. Osa varsoista antoi ihan nätisti leikata korvakarvat, osalla jouduttiin käyttämään huulipuristinta yms. Mutta ehjänä kaikki!
Huomenna aamulla onki sitten matka kohti Ypäjän varsahuutokauppaa kuuden varsan kanssa. Mitäköhän siitäkin mahtaa tulla. :')
Nooh, nyt on ainaki alkuvalmistelut tehty, huomenna vielä paikan päällä loppu silaukset yms. toivottavasti varsat menee kaikki kaupaksi :)
Pitkä päivä tulossa!


Risto The Jättikorva

ressiä, ressiä..Perjantai 24.08.2012 16:34

Ilmassa hieman ressiä, mutta eiköhän se tästä!
Opinnäytetyön suunnittelua ja työssäoppimispaikan etsintää. Voivooi ku löytyis joku hyvä paikka nii vois jättää senki ressaamisen pois. :P Mut noh, ehkä se tästä!
Viikolla tullu tehtyä muutakin kun vaa koulussa istumista, kalassa tuli käytyä ma ja ti. Oli ihan mukavvee ja kalaaki tuli jonkii verran, ei nyt semmosta mörköä napannu kiinni, mut ei se mitää x)
To ja tänään oliki sit Jokimaalla hieman varsojen kans touhuamista ja ajamista. Tuli ensimmäistä kertaa elämässä ajettua vuotiasta varsaaki, oli ihan jännää vaikka varsa oliki aika laiskan puoleinen :D
Huutokauppaa valmistamista, eli torstaina pestii varsat ihan kunnolla saippualla ja hieman kävelyttämistä ympäriinsä et toimi jarrut ja seiso paikallaan ja lähti ravaamaan silloin kun piti. Ja tänään sitte sitä kävelyttämistä lisää. Kyllä se siitä!
Ens viikon keskiviikkona alkaaki sitte Jokimaan talliviikko :P

LänsiAuton pihasta bongattua (Lahti)

It's the end of the summer..Maanantai 13.08.2012 18:43

..tai ainaki kesäloman loppu, ilmathan näyttää justiisa ku koulu alkaa nii mahtavilta ;D Perus.
Mut nooh, vika viikko meni nopeesti ;o Ja viikonloppu varsinkin kun tuli perjantaina käytyä paikallisraveja kattelemassa ja lauantaina kattelemassa leffassa The Dark Knight Rises.
Oli aika mahti leffa! Ei voi muuta sanoo, huhuh 8D
Mut joo sunnuntaina elomarkkinoilla käytii kans pyörähtää, samaa vanhaa mitä ennenkii oli sielläki tarjolla.
Tänää alko siis koulu. Oli iha hirrrrveen rankka eka koulupäivä, mentii puol yhtee ja päästii puol kaks :DD Mut nooh, eka päivä nyt oli just kesäloma kuulumisien kertomisia ja tulevan vuoden aikataului ja jaksoi katellessa. Huomenna pitäis saada lisäinfoa opinnäytetyöstä ja työssäoppimisista. :)
Saatii kans tietää, et kesäl syntyneelle ratsuvarsalle tullaan järjestämään nimikilpailu, tällä hetkellä se on hippoksen rekisterissä nimetön, mutta tunnistamiseen mennessä pitäis olla nimi valittuna, kuinka jännää! :D Myös tietoomme tuli ettei tänä vuonna koululla oo enää ku keittopäivinä jälkkäreitä ;<<<< Yhhyy, viime vuonna oli melkeinpä joka päivä jotain. Äyy, tyhmät säästökuurit. Plus tänä vuonna alottaneet opiskelijat valitsee suuntautumisensa vaan kahdesta vaihtoehdosta eli siis ravisuuntautuminen tai harrasteohjaaja, joten kasvatus jäi kokonaan pois. Onneks itte alotti jo viime vuonna nii sai valittua kasvatuksen :D Että tällästä Salpauksessa näin alkuun. :P
Eka jakso menee koululla ja tokajakso sitte työssäoppimassa, missä sitten lienenkin.

Päk ty thö sivistys!Perjantai 03.08.2012 23:21

Jepajee!
Takasin sivistyksen parissa viikon mökkireissun jälkeen! Oli mahtikivaa, vaikka yhen päivän hukkasin kärsiessäni jonkinlaisesta darrasta. :')
Mut joo, kalas tuli käytyy jonkii verran, mut ei nyt mitää suurempia kaloja sattunu tulemaa. Muutamat hauet tuli tempastuu ylös uistelemalla ja heittelemällä. Muuten oli aika hilijasta. Sivistin myös itseäni lukemalla Rapala Legendaariset uistimet -kirjaa. Mato-ongella tuli muutamia ahvenia ja särkiä, ei mitää päätä huimaavia vonkaleita. Mut tulipaha taas pitkäst aikaa käytettyy omaa virveliä ja osottautui ihan kelpo vehkeeks!
Itsehän en saanu katkastua siimoja enkä hukannu kuvia minnekkään, vaikka uus siima vaihettii kelaa ja seki siima oli maannu paketis ainaki pari vuotta, kesät talvet ulkovarastossa. Oon vaan niin PRO!
Saunottuaki tuli muutamat kerrat ja uitua, oli kyllä hyvät kelit ei käy kieltäminen siinä asiassa, hyvä tuuri kävi. Yhtenä aamuyönä/aamuna ukkosti hitusen
Nojoo, sit tuli keräiltyy mustikoita joku 3 litraa. Voin kertoo ettei oo mun harrastus se homma, varsinki ku alaseläs on joku paskana ja tietyt asennot tuottaa suurta tuskaa, mutta ei se mittää, silmissä siinsi mustikkapiirakka!
Ja hyttyset on perseestä, jalat on syöty polvee asti nii et terve vaa! Mut ainaki voi sanoo, et on saanu tänä kesänä aikaseks vaikka mitä.
Koulu alkaa 13pvä ja sillee, ois varmaa iha jepa saada selkä siihe mennes kuntoo :') Voi olla hieman tuskallista yrittää mättää taas paskaa jos selkä jumis. Noh, ehkä se siitä! Pitäis olla selvillä lopputyönki aihe. Hmm, ens viikolla pitää muutenki vähä katella kouluhommat kasaa ja kertailla kaikennäköstä, koska tän kesäloman aikana en oo ajatustakaa uhrannu esim. hevosten ruokintaan ja anatomiaan. Hevosten kanssa ollu sen verran tekemisissä, et käyny vähä rapsuttelee muutamia laitumella oleskelleita tuntemattomia suomenhevosia+yhtä lämppäriä. :')
Tänää tuli käytyä Karismassa vähä shoppailee ja vetäsee viimiset hesemätöt johkii sataa vuotee, koska laihdutus alkaa niiku ens viikolla taas jälleen kerran, Aamen.

Viikko lomaa vielä ja sitte alkaa vuoden rutistus!


Ahvenii mää metsästän!

SärkänniemiiiiKeskiviikko 25.07.2012 02:25

Jeeh!
Muista koska viimeks Särkänniemes tullu käytyy, mut kauan sitte!
Aamulla lähettii ABC:n aamupalan kautta ajelee kohti Tamperetta. Ihan ok keli oli, lämmin ja pilvinen sää.
Ja porukkaa oli niin perkeleesti. x) Mut eei se mittää vähä jonoteltii joka paikkaa, mut ei pahasti.
Eka käytii vähä akvaarios kattelee ja sit mentii kattoo delfinaarioo päivän ekaa näytöstä, mikä tuli iha täytee porukkaa. :D Siin vaihees rupes ketuttaa kun omistaa semmosen paskakameran ku HP (you can't) nii sielt mitää hyvii kuvii saanu aikasiks. Kyllä harmittaa! Yhen kuvan sain semmosen siedettävän ja seki MiXun kännykällä.
Lotto voitto mulle kiitos!

Jjoo, sit jatkettii ekaa laitteesee mikä sai luvan olla Troika. Sit kierrettii vähä kaikkii laitteita mm. MotoGee, Trombi mis mentii mahallee vuoristorataa, oli aika ilkeen tuntusta x), Tyrsky, siit tuli iha paras laite heti Tornadon jälkee tietysti! ;P Taikajoes piti käydä vähä rauhottumas. Ja ennen ku mentii syömää nii piti käydä Tornadossa! aaaa, I'm loving it! <3
Syömisen jälkee yritettii heittää hernepusseil palloi alas ja semmosta jännää pientä. Sit viimesimmäks käytii Tukkijoessa, jossa jouduin olee ekana ja kastuin aikalailla lahjakkaasti ja vikana sit käytii viel Koskiseikkailussa ja sit viel piti käydä ostamas särkänniemi t-paita ja jääkaappimagneetti muistoks ;P
Mut joo nyt oon poikki ja väsyny joten painun nukumaan!
Delfinaariooo