IRC-Galleria

Moonis

Moonis

Hyperaktiivinen Paskapingviini

Selaa blogimerkintöjä

We <3 KatamariKeskiviikko 17.10.2007 01:33

Kuten jo aiemmin mainitsinkin, menin tämän pelin Dinchinin kannustuksella hankkimaan ja nyt on pakko tehdä arvostelu.
So here we go.

Elikkäs lyhyesti, mikäli nyt olen oikein käsittänyt tämä peli on jatkoa "Katamari Damacy"-pelille ja tässä King of the All Cosmos toteuttaa faniensa pyyntöjä katamarin pyörittelyyn liittyen.
Ja mikä on katamari? Kyseessä on jonkin sortin magneettista vetovoimaa omaava pallo, jota pyöriteltäessä siihen tarttuu kaikenlaiset esineet, tietenkin katamarin koosta riippuen; pieneen katamariin tarttuu palapelinpalat, nastat, ruuvit ja muut pienet esineet, mutta kun näitä pieniä esineitä kiertyy katamarin ympärille tarpeeksi, katamarin halkaisija luonnollisesti kasvaa, jolloin siihen tarttuu jo suuremmat esineet; lopulta katamarin alle jäävät jo eläimet, ihmiset, jopa rakennuksetkin! Ja pelin ainoa tarkoitus on pyöritellä tätä katamaria. Mitä, kuulostaako yksitoikkoiselta?

Ostaessani pelin, tuijottelin sitä vähän epäilevästi. Takakannessa luki "Roll up anything and everything". Siis pelkkää pyörittelyä? Miten tylsältä se kuulostikaan. Kotiin päästyäni olin edelleen epävarma aloittaessani pelin.. yksinkertaiset, oikeastaan melko säälittävät grafiikat saivat minut epäilemään entistä enemmän, eikä harjoittelutasokaan vaikuttanut kovin lupaavalta. Mutta heti seuraavaksi päädyin huoneeseen, tavalliseen, kenen tahansa tarpeeksi sotkuisen ihmisen huoneeseen, pienen, muutaman sentin katamarini kanssa, ainoana tarkoituksena pyörittää 15 cm:n katamaripallo. Pimahdin täysin. Todellakin "Roll up anything and everything" piti paikkansa, mietiskelin kun pyörittelin donitseja katamariini. Miten niin yksinkertainen voi olla niin hauskaa?

Vastaus on melko yksinkertainen, kaikessa monimutkaisuudessaan; Se missä Nintendo vuodesta toiseen onnistuu yllättämällä pelattavuudellaan ja uusilla ideoillaan, on myös Namcon Katamarin etu. Yksinkertainen grafiikka unohtuu hetkessä kun koko peli alkaa mennä jo sen verran hullunkuriseksi. Kuinka monessa pelissä voit irrottaa kiinanmuureja jättimäisellä pallolla johon on tarttunut epämääräisiä rakennuksia, puita, sillanpalasia jopa pari dinosaurusta? Lukuisat yksityiskohdat pakottavat tutkimaan samaa tasoa yhä uudestaan ja uudestaan, varsinkin kun maailmaa voi katamarin avulla katsella niin hiiren kuin linnunkin näkökulmasta, vedenpohjalta, avaruudesta tai karkkimaasta. Myös musiikit miellyttivät korvaa. Aitoja laulajia, soittimia, biisejä... nyt alko soundtrack kiinnostaa.

Pakko myöntää, että näinkin viihdyttävästä pelistä löytyy omat huonot puolensa; We <3 Katamarin tarinamoden pelaa hyvinkin läpi jo parissa tunnissa, ei tietenkään sataprosenttisesti, mutta uusia maita on varsin turha haikailla.. Vaikka tekemistä riittää, saat touhuta ne niissä samoissa maissa, joten pieni kyllästymisen riski voi olla.
TUOMIO

Plussat
+Pelattavuus
+Musiikki
+Yksityiskohdat
+Omaperäisyys

Miinukset
- Monipuolisuudestaan huolimatta, maita olisi saanut olla lisää. Hupi loppui turhan pian
-Graffat aiheuttavat alkujärkytyksen

YHTEENVETO

Jälleen mainio persoonallinen peli Namcolta, jota todennäköisesti pelaa monta viikkoa vielä ensimmäisen läpipeluun jälkeen. Näin viihdyttävää sen pelaamisen pitääkin olla.

ARVOSANA 10-

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.