IRC-Galleria

Morsan

Morsan

Fire walk with me

Uusimmat blogimerkinnät

Tiesitkö tämän?Maanantai 05.01.2009 00:39

Shampoon haitoista
Yleisimpiä haitallisia aineita shampoissa

• Alcohol, isopropyl (SD-40) kuivattava, ärsyttävä aine joka vie mennessään myös sen luonnollisen kosteuden ihosta, jonka tehtävänä olisi suojata. Valmistetaan raakaöljyjohdannaisesta ja sitä on useissa puhdistusaineissa. Voi myös edistää maksaläiskien syntymistä sekä ihon ennenaikaista vanhenemista. Voi aiheuttaa päänsärkyä ja huimausta.

• FD&C väripigmentit ovat synteettisiä värejä, jotka sisältävät raskasmetalleja jotka voivat varastoitua ihoon ja aiheuttaa ihoärsytystä. Eläinkokeissa havaittu karsinogeenisiksi eli syöpää aiheuttaviksi.

• Mineraaliöljy on raakaöljystä johdettu aine, joka peittää ihon kuin muovi, voi tukkia ihohuokosia. Häiritsee ihon omaa tasapainoa ja kykyä vastustaa ihosairauksia kuten aknea ym.

• Propylene glycol (PG) and butylene glycol tuotteessa vähentävät pintajännitystä. Läpäisevät helposti ihon. Vahva liuotinaine.

• Sodium lauryl sulfate (SLS) ja sodium laureth sulfate (SLES), vakavia terveysriskejä. Käytetään autojen pesuaineissa, lattianpesuaineissa ja muissa vahvaa puhdistusta kaipaavissa kohteissa — sekä lähes kaikissa vaahtoavissa hygieniatuotteissa. Eläinkokeissa todettu silmien vahingoittumista, depressiota, ripulia, vakavaa ihoärsytystä ja jopa kuolemia.



Mitä vaahtoavampi tuote, sitä enemmän siitä on haittaa ja kuivattavuutta. Vähemmälläkin vaahdolla pärjäisi, mutta kuluttajat ajattelevat että vaahto = puhtautta, joten tuotteista tehdään runsaasti vaahtoavia. Vastapainoksi on lisättävä hajusteita ja "hoitavia" aineita, jolloin riski että jollekin ainesosalle on allerginen tai allergisoituu kasvaa.

Mitä vanhempana aloittaa ja vähemmän käyttää kemikaaleja, sitä paremmassa turvassa on allergiaa ja näiden aineiden tuottamaa ihoärsytystä vastaan. Näille ihokosketuksessa oleville aineille on jokaisella oma sietorajansa, ja kun "allergiakuppi" yksilön kohdalla täyttyy, voi seurauksena olla hyvinkin lamauttavia oireita kuten hajusteallergia joka rajoittaa julkisissa tiloissa olemista. Lyhyellä tähtäimellä ei haittoja siis välttämättä näe, mutta kuorma kasvaa altistuksen myötä.

Pienet lapset eivät tarvitse kuurausta ja jynssäystä ja omenantuoksuista pilveä päänsä ympärille. Jo pelkkä vesi riittää yleensä huuhtomaan ihon ja päänahan. Hiuksethan ovat kuollutta materiaalia joka peseytyy siinä yhteydessä kun päänahka pestään, se ei itsessään tarvitse vaahdotusta.
Lainaa

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.