IRC-Galleria

Morsan

Morsan

Fire walk with me

Uusimmat blogimerkinnät

Työniloa ukolle :)Lauantai 30.05.2009 01:38

Sua vain, yli kaiken mä rakastan
Sinä taivaani päällä maan
Minä maiset murheeni unohdan
sinisilmiis kun katsoa saan
Minä maiset murheeni unohdan
sinisilmiis kun katsoa saan.

Yli riemuni oot mitä toivoisin
sä kun istut mun rinnallain
Olet kaikkeni, aarteeni, kallehin
Olet onneni unelmain.

Oi, sallithan, että mä suutelen
sinisilmiäs, armahain
Ja jos kauas sun luotasi joutunen
kuvas seuraa mun matkaain
Ja jos kauas sun luotasi joutunen
kuvas seuraa mun matkaain.

Yli riemuni oot mitä toivoisin
sä kun istut mun rinnallain
Olet kaikkeni, aarteeni, kallehin
Olet onneni, unelmain."

Kiitos GefilusTorstai 21.05.2009 11:05

GEFILUS-MAITO AUTTAA PITÄMÄÄN LASTEN HAMPAAT TERVEINÄ

Lactobacillus GG-bakteeria sisältävä Gefilus-maito saattaa säännöllisesti käytettynä ehkäistä lasten infektiotauteja ja pitää hampaat terveinä. Tämä käy ilmi tuoreesta suomalaistutkimuksesta, jossa selvitettiin Lactobacillus GG -bakteerin vaikutuksia päiväkotilasten infektiotautien esiintymiseen. Tutkimukseen osallistui lähes 600 lasta 18 helsinkiläisessä päiväkodissa. Puolet heistä nautti seitsemän kuukauden ajan päiväkotipäivinä keskimäärin 2,6 desilitraa päivässä Gefilus-maitoa ja puolet tavallista ykkösmaitoa.

Tutkimus osoitti, että Gefilus-maidosta oli selvästi etua infektiotautien ehkäisyssä. Gefilus-maitoryhmässä sairauspoissaoloja oli 11 prosenttia, lääkärin diagnosoimia hengitystieinfektiota 17 prosenttia ja kyseisiin infektioihin määrättyjä antibioottikuureja 19 prosenttia vähemmän kuin tavallista maitoa juoneiden lasten ryhmässä. Myös suun ja hampaiden kunto oli näillä lapsilla selvästi parempi. Hampaiden reikiintymisriski aleni kuusi prosenttia Gefilus-maitoa juoneilla lapsilla, kun se vertailuryhmän lapsilla jonkin verran lisääntyi. Karieksen on useissa tutkimuksissa todettu lisääntyvän iän myötä.

- Reikiintymisriski aleni tilastollisesti merkitsevästi kaikissa ikäryhmissä, mutta erityisen selvästi vaikutus näkyi kolme- ja nelivuotiailla lapsilla, kertoo erikoishammaslääkäri Leena Näse, joka on selvittänyt tutkimushankkeessa Gefilus-maidon vaikutusta lasten suun terveyteen.

Päiväkotiympäristössä lapset altistuvat herkästi infektioille, erityisesti hengitystieinfektioille, joista tavallisimpia ovat lasten korvatulehdukset. Näsen tutkimuksessa haluttiin selvittää, ettei kyseistä bakteeria sisältävä Gefilus-maito, jolla näytti olevan selvästi edullinen vaikutus lasten infektiotautien ehkäisyssä, aiheuta mitään riskejä lasten suun terveydelle ja hampaiden kunnolle.

- Nyt voimme sanoa, että Gefilus-maito on turvallinen myös lasten hampaille. Tämä on minusta tärkeää, kun ajatellaan, että kysymys on normaalien terveitten lasten perusruoasta, sanoo aiheesta Helsingin yliopistossa väitöskirjaa valmisteleva Näse.

Maito suojaa hampaita

Maito sisältää runsaasti kalsiumia, joka vahvistaa luustoa ja myös hampaita. Maidon koostumus on lähellä syljen koostumusta ja sen tiedetään jo sinällään suojaavan hampaita reikiintymistä vastaan. Elävä Lactobacillus GG-bakteeri (LGG), joka on eristetty terveen ihmisen suoliston bakteerifloorasta, maitoon lisättynä näyttää siis tutkimuksen perusteella vahvistavan suojavaikutusta.

- Gefilus-maidossa LGG-bakteerin vaikutus perustuu muun muassa siihen, että se vähentää haitallisten steptokokki-bakteerien määrää syljessä ja ehkäisee siten hammaskarieksen muodostumista, Näse selvittää. Hän kertoo, että LGG-bakteeri saattaa vaikuttaa suoliston ja myös suun limakalvon läpäisevyyteen ja sitä kautta lisätä immuniteettiä haitallisia bakteereja vastaan.
Päiväkotilasten hampaiden kuntoa kartoittavassa tutkimuksessa lasten hampaat tutkittiin sekä koejakson alussa että lopussa. Lisäksi koejakson aikana seurattiin hampaitten reikiintymistä aiheuttavien Streptococcus mutans -ryhmän bakteerien määrää. Reikiintymisriski laskettiin tilastollisesti mutans-streptokokkien määrässä ja hampaiden reikiintymisessä tapahtuneiden muutosten perusteella.

Helsingin yliopiston, Helsingin kaupungin ympäristökeskuksen ja Valio Oyj:n yhteistyössä toteuttama tutkimus on ensimmäinen, jossa on selvitetty kyseisen maitohappobakteerin vaikutuksia hammaskarieksen esiintymiseen. Näse kertoo, että vuoden 2001 lopulla arvostetussa hammaslääketieteen lehdessä Caries Research'ssä julkaistu tutkimus on herättänyt jo nyt huomiota kansainvälisissä alan konferensseissa.

MansikkahattuMaanantai 27.04.2009 01:15

Haluaisin ohjeen tämän virkkaukseen...mut ei taida löytyä

http://www.aijaa.com/img/b/00704/3440833.jpg

KiitosLauantai 04.04.2009 02:16

Uudet naapurit ja kivat pirskeet...mul menee hermot...Hei haloo meil on lapsi

nukkumattiLauantai 28.03.2009 23:06

Manta meni itse sänkyyn klo.20.30 ja simahti heti...tais olla rankkaa shoppailla mut oli niin iloinen hänen kynsitarroista

Maanantai 16.3.2009Perjantai 20.03.2009 02:15

Päivä jota varmasti muistamme....Heräsin aamulla klo.8 tarkoitus oli mennä töihin. Luulin hetken että olin pissannu housuun yöllä kunnes huomasin et olin polvia myöten veressä. Siitä sit soittamaan neuvolaan joka totesi et ota yhteyttä omaan lääkäriin, kyseessä varmasti keskenmeno. Soitin sit Virkkalan terveyskeskukseen missä hoitaja vastasi samalla tavalla, varma keskenmeno mut hänellä on tarjota aika 11.15 tynninharjun lääkärille. Sitten mentiin sinne, odotettiin lääkäriä klo.11.45 asti joka hänkin tutkimuksen jälkeen totesi että varma keskenmeno. Ohjasi meidät sitten ensiavulle lääkäriin jossa ultrassa näkyi että vauva on elossa...Kun tämä lääkäri poistui huoneesta paikalle tuli vielä sairaanhoitaja saikkulapun kanssa joka sanoi et keskenmenoon voi ottaa särkylääkettä, ei tarvii tulla paikan päälle....kiitos vaan Lohjan ihana terveydenhuolto...Nyt sit jännitetään sinne seuraavaan neuvolaan 18.4 et jaksaako vauva polskia...Neuvola oli onneks viel keskiviikkona jolloin sain kuulla sydänäänet....

uniLauantai 14.03.2009 09:57

Missäs sinä olet? En saa nukuttua enää...Mantavapaa ja uni ei tule...Tänään mennään Jumboon, yeah

JepPerjantai 13.03.2009 09:28

Laskettu aika 21.9 ja viikkoja 12+5

IkäväTiistai 03.03.2009 21:05

Miksi sen ukkelon pitää rataa klo.21 asti....aaarrrrgh....en minä ole tottunut et ukkelo poissa, höh


Pitkät päivät aherrat,
meidän hyväksi uurastat.
Kiittää usein unohdan,
Keskellä arjen vaikean.

Olet rakkain, tiedäthän sen,
liian usein siitä vaikenen.
Mutta tänään nauti olostas,
ota syliin rakkaimpas.

Tahdon sulle onnen suoda,
rakkauden sydämeen luoda.
Tahdon kodin lämmön ojentaa,
valmistella yhdessä tulevaa.

Parhaasi teet – tiedänhän sen,
siksi kuljen päiväni luottaen,
Olkoon tie suora tai mutkainen,
Yhdessä kuljemme sen.

välipalaTiistai 03.03.2009 19:24

Mantan ja mun välipala: Nakit ja perunasalaatti...ravitsevaa