IRC-Gallerian tietosuojakäytännöt päivittyvät 25.5.2018 vastaamaan EU:n tietosuoja-asetuksen (GDPR) vaatimuksia. Lue päivitetty Tietosuojaseloste. Lisäksi käyttöehdoissa on tarkennettu ikärajaa ja kohta 6.2 viittaa Suomen lain lisäksi Euroopan unionin lakiin.

IRC-Galleria

Morsan

Morsan

Fire walk with me

Uusimmat blogimerkinnät

Toiset vastustaa tupakkaa, minä viinaaKeskiviikko 29.07.2009 11:15

1. Alkoholinkäyttöä katsotaan lasten silmin

Miltä aikuisten juominen näyttää metrin korkeudelta? Aikuiset eivät aina tule ajatelleeksi, miltä heidän juomisensa näyttää – ja ennen kaikkea miltä se lapsesta tuntuu. Monet lapset ja nuoret, joiden vanhemmat ovat omasta mielestään kohtuukäyttäjiä, kokevat aikuisten alkoholinkäytön jopa pelottavaksi. Alkoholi muuttaa aikuisen käyttäytymistä, ja se hämmentää lasta.
2. Katse kohdistuu jokaiseen aikuiseen

Lapset ja nuoret oppivat alkoholin käytön mallin omasta elinympäristöstään. Jokainen lapsen seurassa alkoholia käyttävä aikuinen – äiti, isä, täti tai vieras – antaa omalla käyttäytymisellään aina mallin lapselle. Siksi jokaisen aikuisen pitäisi pohtia, miten juuri hän käyttää alkoholia lasten seurassa.

Vaikka kohtuullinen alkoholin käyttö ei aikuisen mielestä aiheuttaisi mitään haittaa, asia ei lapsen silmin katsottuna aina ole näin. Aikuisen mielestä harmiton hauskanpito voi lapsen näkökulmasta olla hämmentävä, nolostuttava tai jopa pelottava kokemus. Siksi jokaisen aikuisen onkin hyvä pysähtyä pohtimaan, miltä alkoholin käyttö juhlissa, aterioilla tai vaikkapa jokapäiväisenä pikku lasillisena vaikuttaa lapsen silmin katsottuna.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.