IRC-Galleria

Oronen

Oronen

on kalsarisankari

Orosen joulukalenteri, Luukku 9Tiistai 09.12.2008 13:31

Aika oli pysähtynyt, siitä ei ollut enää epäilystäkään. Mikään Simon ympärillä ei enää liikkunut. Vain hän itse tuntui olevan liikkeessä. Hän eli omaa elämäänsä nyt sekunti kerrallaan samalla, kun muiden ajasta ei kulunut sekuntiakaan. Hän mietti, että jos tätä kestäisi vuosia, vanhenisiko hän tuon silmänräpäyksen aikana silloin vuosia. Tarvitsiko hän tällä hetkellä ruokaa tai juomaa? Pääsisikö hän edes ulos hissistä? Vartijat olivat kuitenkin, kuin suolapatsaita, se oli hyvä juttu.

Simo kiemurteli itsensä irti jäykistyneiden miesten otteesta, ja hoippui humalaisin askelin kohti hissin nappipaneelia, jotta voisi soittaa hätäkelloa. Todettuaan kellon turhaksi hän alkoi jutella vartijoille:
"Teki shiinää ootte olevinanne, HÄH! Ette te meikäläishelle pärjjää, ku mä pysäytän ajan!"
"Mulla on vitthuu krpulakeijju apuna, NI!"
"Ja tee shinäkin käkkäräpää mulle yksh pitakepappi, tai syötän sullle sun kivekset."
Pian Simo huomasi, että hissiin oli ilmestynyt tosiaan yksi ihminen lisää, joka ei varmasti ollut siinä silloin, kun aika pysähtyi. Miehellä oli mustat kiharat hiukset, suun ympärillä partaa ja iho oli hiukan tumma. Asunaan hänellä oli jonkinlainen lähi-idän kansallispuku kaapuineen ja rätteineen.
"Mishtäs sä siihen tupsahdit? Ootko sä joku vitun Jeesus?" Simo kuulusteli tulijalta.

Tämä karvakätinen kebab-kokin näköinen herra vain hymyili ja katsoi Simoon jonkin aikaa. Sitten hän avasi suunsa:
"Sepä minä hyvinkin olen. Jeesus todentotta. Tulin sinun avuksesi isäni kirkkauden valtakunnasta. Sillä katso, vaikka sinusta elämäsi onkin vähäpätöisen tuntuista, on isälläni sinulle vielä varattu tehtävää tässä maailmassa."
Simo katsoi harmaansameat silmät killillään niin suoraan Jeesukseen, kuin vain pystyi. Simo ei pystynyt sanomaan mitään. Hänestä tuntui, ettei hänen tarvitsekaan sanoa mitään. Tuo Jeesukseksi esittäytynyt mies kyllä tiesi mitä hän aikoi sanoa. Jeesus tuli Simon luo, ja laski kätensä tämän olkapäälle lempeästi hymyillen.

Simon valtasi lämmin tunne. Hän oli onnellinen, kuin hyvässä unessa. Hän lensi, eikä mikään saisi häntä putoamaan takaisin ihmisten keskuuteen. Hän katsoi syvälle Jeesuksen tummanruskeisiin silmiin ja haistoi vahvan itämaisen tuoksun.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.