IRC-Galleria

Paukkelo

Paukkelo

n ei olisi pitänyt käväistä galleriassa... Karseeta nähdä oma ikänsä noin tarkasti. Yök!

PuhelinKeskiviikko 19.03.2008 17:58

Ruikutin jo jalkakäytävistä ja nyt ruikutan puhelimista. Kännykät ovat suhteellisen uutta teknologiaa, joten on ihan ymmärrettävää, että tietyt hiuksenhienot etikettisäädökset eivät ole vielä kunnolla iskostuneet käyttäjien päähän. On silti surullista kuunnella, miten ihmisten mummot ahdistuvat, kun joutuvat soittamaan matkapuhelinnumeroon. "Eihän siitä tiedä missä se henkilö on ja sitä voi häiritä vaikka kuinka pahasti! Vaikka ajaisi ojaan, ai kauhia."

Eräs vanhemman puoleinen herrasmies tuffautti auton lumipenkkaan puhelimeen vastatessaan. Miten nämä hommat siis pitäisi hoitaa?

Kännyköiden käyttö on vähän niin kuin mäenlasku. Väistämisvelvollisuus on sillä, joka tulee takaa. Okei, ei mikään maailman paras kielikuva, mutta pointti on se, että se, joka tietää missä puhelimen omistaja puhelimen soidessa on, on vastuussa siitä häiritseekö se nokia tune vai ei. Soittajan ei tarvitse tietää, missä toinen osapuoli menee. Kuulostaa itsestäänselvyydeltä, mutta se ei valitettavasti vielä ole sitä.

Tästä seurauksena pitäisi jokaisen sielun ymmärtää, että kännykkään ei aina vastata eikä siitä sovi ärsyyntyä. Soiton jälkeen voi laittaa vaikka tekstiviestin perään, jolloin kännykän omistavan osapuolen ei välttämättä tarvitse edes soittaa takaisin. Ei ole mukavaa maksella toisen puheripuleita, kun soittaa takaisin kuullakseen, että "ei minulla mitään asiaa ollut, ikävä vain, jade jade jaa". (Nonni, nyt kukaan ei enää soita minulle ikävissään.)

Ihmiset myös arastelevat luurin lyömistä korvaan. Itse koen tämän niin, että kun puhelu alkaa tuutata varattua, minut on noteerattu. On huomattavasti kohteliampaa jättää kokonaan vastaamatta, kuin vastata erittäin pienellä äänellä, erittäin ärsyytyneenä, erittäin pahassa paikassa. Luuri korvaan säästää myös soittajan aikaa. Ei tarvitse odotella, vaan saa saman tien selville pystyykö toinen puhumaan vaiko eikö.

Takaisin soittaminen on kohteliasta, mutta enpä tiedä sitten pitäisikö siitä tehdä suorastaan sääntöä. Aina voi viestiä olevansa tavoitettavissa pistämällä pilarin eli hälärin eli piikin eli mikäikinäonkaan, jos ei halua kerryttää laskuaan. Maksakoon hän jolla on asiaa.

Mitäs vielä?

Siinä ne taisi olla tärkeimmät. Ja taas muistetaan, että nämä eivät ole mitään jumalantotuuksia, nämä ovat pauliinantotuuksia, jotka ovat snadisti vähempiarvoinen asia. Paino sanalla snadisti.

Hyvää päivänjatkoa!

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.