IRC-Galleria

Paukkelo

Paukkelo

n ei olisi pitänyt käväistä galleriassa... Karseeta nähdä oma ikänsä noin tarkasti. Yök!

<3 KelaPerjantai 01.08.2008 13:09

Ajattelin, että voisin olla ajattelematta herkullisen näköistä ruokkivaa kättä tämän kesän, mutta ehhei, ystävät hyvät! Postiluukusta tupsahti ilmoitus opintotuen takaisinperinnästä, tyhjä olosuhdemuutoskaavake sekä selvitys liikamaksusta ja sen takaisinmaksamisesta (sekin tyhjä).

Totuus on se, että syntilistani Kelan suhteen on selkeä: opiskelen liian vähän ja teen liikaa töitä. Älkääkä vain kertoko sitä niille! Kysymykseen "mitkä syyt ovat mielestänne johtaneet liikamaksun syntyyn?" pitää tietenkin keksiä joku hieman neutraalimpi vastaus. Kyllä he pääsevät minun opintorekisteriini ja verotietoihini. Minen tunnusta mitään!

- Muutin toukokuussa edullisempaan asuntoon, mutta muuttoilmoitus Kelalle jäi tuolloin tekemättä. En ole pitänyt asian kanssa kiirettä, koska en nosta kesän aikana mitään tukia. Olettaisin siis, että minun on maksettava takaisin toukokuun asumislisä.

(Kjeh kjeh kjeh...)

"Selostakaa taloudellinen tilanteenne (tulot, menot, omaisuus), huoltovelvollisuus ja muut maksukykyyn vaikuttavat seikat, joita haluatte tuoda esille, sekä tekijät, joiden perusteella takaisinperinnästä tulisi luopua tai sitä tulisi alentaa. Liittäkää mukaan asiakirjat, joihin vetoatte."

Luin tämän kysymyksen ensin hieman huonosti ja luulin pitkään, että minun on nyt laadittava veroilmoitus liitteineen. Vasta tänä aamuna hoksasin, että Kela ojentaa tässä oljenkorren. Kokonaista seitsemän riviä tilaa avautua vuokrannousuista, ruuan hinnasta, työnteon mahdottomuudesta yms. yms. Jos nyt olisi lokakuu, kirjoittaisin Kansaneläkelaitokselle sydäntäsärkevän pienoisnovellin köyhästä opiskelijaraukasta, jolla ei ole edes ilmaa polkupyöränsä kumeissa, koska toinen köyhä opiskelijaraukka varasti siltä pumpun. Näin lähellä palkkapäivää en jaksa vaivautua. Olen elänyt koko kesän kuin mikäkin Trump ja elän vielä ainakin kaksi kuukautta. Seitsemästä rivistä ajattelin käyttää yhden.

- Takaisinperikää pois vaan.

"Tässä kohdassa voitte jo etukäteen ilmoittaa, miten haluaisitte maksaa takaisin Teiltä mahdollisesti takaisin perittävän etuuden."

Olen tainnut tästäkin kohdasta huutaa joillekin tahoille. Miten voin tietää miten haluan maksaa, kun minulle ei kerrota paljonko ja koska? Toisaalta olen tiettävästi opiskellut JOTAIN, enkä mielestäni ole tienannut ihan pöyristyttäviä summia, joten tässä puhutaan kenties vain yhden kuukauden opintotuesta. Kyllähän sellaisen maksaa; jos ei nyt, niin joulukuun palkasta. Vedän rastin kohtaan "Maksan kerralla kokonaan".

Missä on nöyryys? Miksi en ole polvillani? Vihaan paperitöitä, siksi en. Mitä vähemmän liitteitä, sen parempi. Se muuttoilmoitus pitäisi vielä tehdä, mutta ainoan tulostimen vieressä nukkuu brittiläinen kuvataideterapeutti, joten se jää tänään tekemättä. Nyt töihin. Tänään alkaa taas reipas seitsemän päivän putki.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.