IRC-Galleria

Paukkelo

Paukkelo

n ei olisi pitänyt käväistä galleriassa... Karseeta nähdä oma ikänsä noin tarkasti. Yök!
Arvaatteko mikä? No orkidea tietenkin!

Olen nauranut tätä jo moneen kertaan. Kyseessä on siis lehtijuttu, jonka luin muutama viikko sitten. Siinä sanottiin, että orkideat ovat äärimmäisen helppohoitoisia huonekasveja, kunhan muistaa pari ihan pikkiriikkistä kikkaa:

1. Orkideat elävät sademetsissä, joten niitä tulee kastella säännöllisesti ja runsaasti. Temppu on siinä, että kasteluun ei missään nimessä saa käyttää hanavettä, koska se on emäksistä. Mikään keittäminen ja seisottaminen ei auta. On käytetävä lähde- tai sadevettä piste.

2. Orkideat tarvitsevat myös hiivatisti valoa, eli niitä on pidettävä kaikkein aurinkoisimmalla ikkunalaudalla ja mielellään siirreltävä päivän mittaan.

3. Orkideoilla on ilmajuuret, joita ei missään nimessä saa haudata multaan tai turpeeseen. Oikea kasvualusta on ilmava, mutta sitoo kuitenkin jonkinverran kosteutta. Männynkuorikarike tai hiilimurska sopii hyvin. Juuret tarvitsevat myös valoa, joten ruukun on hyvä olla läpinäkyvä.

Hassua kyllä löysin artikkelin kaksi päivää sen jälkeen kun olin saanut tilaamani kukkakimpun kylkiäisenä orkidean (tai siis sen, mitä siitä orkideasta oli jäljellä sen jälkeen, kun kukkaset oli siirretty kimppuun). Tylsännäköinen nippu lehtiä todella motivoi huolehtimaan. Tähän mennessä olen noudattanut ohjeita tarkasti, tosin Laajavuoreen ei paista aurinko oikein mihinkään vuorokaudenaikaan, etenkään näin syksyllä.

Helppohoitoisuuden naurettavuus valkeni minulle eilen, kun viluissani kannoin vadillista hyvää, hapanta sadevettä sisään. Mistä sadevettä saa talvella? No lumesta tietenkin! Mutta kuinka kaukaa sitä lunta pitää mennä kaivamaan, jottei se olisi täynnä pakokaasuhippusia ja koiranpissaa? Ja paljonko höttölunta pitää kantaa sisään, jotta saan kasteluastiani niin täyteen, että orkidean voi upottaa sinne? Pitäisikö ostaa moottorikelkka tai poro tai lumikengät näitä vaelluksia varten?

Helppohoitoinen my ass.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.