IRC-Galleria

Quatermass

Quatermass

This is not a beak, my lovely child. It is a claw! For I am the finger!

Selaa blogimerkintöjä

Hienoa :)Tiistai 03.11.2009 18:01

Piraattiliitto uutisoi: Creative Commons -musiikin huima aluevaltaus: 300 000 hotellia ja 8 miljoonaa ravintolaa!


Ranskalainen Creative Commons -musiikkipalvelu Jamendo ja kansainvälinen hotelli- ja ravintola-alan järjestö International Hotel & Restaurant Association (IH&RA) ovat solmineet uraauurtavan sopimuksen Jamendon Jamendo Pro -ohjelmassa mukana olevien artistien musiikin lisensoinnista taustamusiikiksi IH&RA:n edustamiin 300 000 hotelliin ja 8 miljoonaan ravintolaan. Creative Commons -järjestö luonnehtii sopimusta "uskomattomaksi malliesimerkiksi siitä, kuinka Creative Commons -musiikkia voidaan monetisoida laajassa mittakaavassa." Kerätystä lisenssipotista puolet menee Jamendolle ja puolet jaetaan ohjelmassa mukana oleville artistien kesken. Jamendo Prossa on mukana vain artisteja, jotka ovat tietoisesti jättäytyneet ASCAPin, PRS:n, BMI:n, SOCANin, Teoston ja Gramexin kaltaisten kollektiivisten tekijänoikeusjärjestöjen ulkopuolelle. Näin Jamendon lisenssejä käyttävät yritykset välttyvät tekijänoikeusjärjestöjen keräämiltä soittokorvauksilta, ja artistit saavat puolestaan selkeän osuuden järjestelmän tuotosta ilman tekijänoikeusjärjestöjen epämääräisiä välikäsiä ja korvauspotteja kuppaavia kuolinpesiä. Mahdollisia tekijänoikeusjärjestöjen tarkastajia varten Jamendo toimittaa palvelun asiakkaille sertifikaatin, joka todistaa käytetyn taustamusiikin olevan kollektiivisista esityskorvauksista vapaata.

Jamendo Pron katalogista löytyy jo tuhansia tunteja musiikkia, jota asiakkaat voivat soittaa seitsemän eri musiikkityylejä (lounge, jazz, pop, electro, instrumental, classical ja ambient pop) edustavan nettiradiokanavan kautta omaan liikeympäristöönsä sopivan tunnelman luomiseksi. Kuukausittain päivitettävien soittolistojen suunnittelussa on ajateltu käyttökohteina tyypillisiä taustamusiikin tarvitsijoita kuten hotelleja, ravintoloita, kauneus- ja kuntosalonkeja, myymälöitä ja ostoskeskuksia, muoti- ja kosmetiikkakauppoja, apteekkeja ja lääkäreiden odotustiloja. Palvelun vuosilisenssit maksavat 96 eurosta (alle sata neliötä liiketilaa) 1 340 euroon (yli 30 000 neliötä liiketilaa). Asiakkaat voivat myös vapaasti ladata palvelusta omat suosikkikappaleensa ja koostaa niistä omia soittolistojaan, mikäli haluavat. Suoraa nettiyhteyttä hyödyntävän Jamendo-Pro-soittimen lisäksi musiikki toimitetaan tarvittaessa vaikkapa CD-levyillä tai valmiiksi ladattuna 8 gigatavun mp3-soittimeen. Uteliaat voivat käydä kokeilemassa Jamendo Pro -soitinta ja sen kautta avautuvaa musiikkitarjontaa ilmaiseksi tällä sivulla.

Jamendo Pro lisensoi taustamusiikin lisäksi Creative Commons -musiikkia erilaisiin multimedia- ja audiovisuaalisiin projekteihin elokuvista ja tv-tuotannoista yritysvideoihin, peleihin ja soittoääniin.

Jamendo Prolla on jo entuudestaan monia tyytyväisiä yritysasiakkaita. Gil Martinez ranskalaisesta franchising-periaatteella toimivasta 103 toimipisteen Point Soleil -solariumketjusta toteaa, että Jamendon tarjoama musiikki on "samanaikaisesti hyvin miellyttävää, rentouttavaa ja trendikästä – juuri sitä, mitä me haluamme. Sen käyttö USB-muistitikulta on todella kätevää, ja tikulle mahtuu 25 tuntia tauotonta musiikkia. Se on myös paras tähän asti löytämämme ratkaisu, koska se vapauttaa meidät tekijänoikeusjärjestöjen lisenssimaksuista." Christian Zorn, leipomon ja kahvilan omistaja Saksasta, puolestaan todistaa seuraavasti: "Toistaiseksi olemme olleet erittäin tyytyväisiä Jamendoon. Laatu on hyvä, ja valikoima on laaja. GEMA:aan (Saksan Teostoon) verrattuna Jamendo on todella edullinen!"

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.