IRC-Galleria

Quatermass

Quatermass

This is not a beak, my lovely child. It is a claw! For I am the finger!

Selaa blogimerkintöjä

[Ei aihetta]Keskiviikko 13.01.2010 05:15

http://googleblog.blogspot.com/2010/01/new-approach-to-china.html

Ihan hyvä juttu, vaikka kaksipiippuinenkin tietysti. Paljon ihmisiä jää työttömäksi. Google lupaa tehdä asialle jotain, jää nähtäväksi jos vaikka tekisivätkin. Merkittävä uutinen tämä joka tapauksessa on, ja olen iloinen googlen päätöksestä.

Yksi tulevaisuuteen liittyvistä peloistani on että Google päättää joskus ottaa orwellimaisen linjan jota suurvaltojen hallitsevat voimat pitkälti ajavat. Googlella olisi jo nyt periaatteessa hirvittävästi valtaa. Luottamusta ei ole vielä rikottu, ja niinpä he saavat ihan kaikessa rauhassa kerätä lisää valtaa.
Siis: Minusta google on enimmäkseen tosi hieno asia. Minulla ei ole vielä mitään syytä olla luottamatta heikäläisiin, ja uskonkin että nykyisellä johdolla on ihan oikeasti hyvät aikeet rakentaa avoimempi internet-yhteiskunta.
Pelottaa vain ajatella mitä tapahtuu kun se johto aikoinaan vaihtuu. Mutta, ehkä siihen mennessä elämme jo maailmassa jossa pienet valtaapitävät ryhmät eivät voi kontrolloida miljardeja ihmisiä. Internet on vienyt meitä monta askelta siihen suuntaan, mutta googlen vallan omaava pahantahtoinen taho voisi vielä tässä vaiheessa jarruttaa kehitystä pahasti.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.