IRC-Galleria

Slind

Slind

palasi Szigetistä, huh huh!

Opiskeluun liittyvää avautumistaLauantai 17.03.2007 20:32

Olinpa tuossa myymässä Ynnän approon lippuja Agoralla, ja siinä ajankulukseni luin Pörssi Ry:n lehteä, Pörssikurssai (http://www.porssiry.fi/index.php?id=porssikurssi&sivu=tiedotus). Numerossa 1/2007 on mielenkiintoinen artikkeli otsikolla "Murheenkryyni matematiikka?". Artikkelissa alkaa näillä sanoilla: "Taloustieteiden tiedekunta etsii lääkkeitä monivuotisen murheenkryynin, matematiikan peruskurssin tuomiin ongelmiin. ... Kurssin alkuun järjestettiin tasokoe, jossa kurssin eri osa-alueita oli mahdollisuus suorittaa moduleittain. 103 ilmottautuneesta vain muutama läpäisi kaikki osa-alueet.". Tässä nyt ei minusta ole mitään outoa, vaikka lukiossa olisi lukenut pitkän matematiikan, ei silti ole ihme että tästä ei pääse suoraan läpi koska kurssi on laaja. Keväällä 2007 kurssin sisältö on seuraava:

Johdanto
Lukujonot
Koronkorkolaskentaa

Matriisi
Determinantti
Lineaarinen yhtälöryhmä

Funktio
Derivaatta ja ääriarvot
Integraalilaskentaa
Differentiaaliyhtälöt

Kahden muuttujan funktio
Lineaarinen optimointi
Kahden muuttujan funktio
Osittaisderivaatat
Ääriarvot
Sidotut ääriarvot sijoitusmenetelmällä
(Sidotut ääriarvot Lagrangen menetelmällä)
Kokonaisdifferentiaali

(Kompleksiluvut)

Koonta / kertaus

"Matematiikan peruskurssi on ollut suuri pullonkaula täältä [taloustieden tiedekunta -Slind] valmistumiselle" sanoo itsekin tasokokeeseen osallistunut Miika Lipiäinen.

KISSAN PASKAT! Tuo matematiikan peruskurssi on laajuudeltaan 3 opintoviikkoa, kun ns. normaalit matematiikan kurssit, samoin kuin fysiikan, ovat 4-6 opintoviikkoa. Se että tuo kurssi on artikkelin mukaan "yksittäisenä kurssina pitkä ja raskas ja erittäin hankala", kertoo siitä että kauppatieteitten opiskelijoilla ei ole hajuakaan mitä oikea opiskelu ja oikeat kurssit ovat. Kyllä, oikeilla kursseilla joutuu tekemään kotitehtäviä jopa 5h viikossa! Ja kun näitä kursseja on käynnissä yhtäaikaa 4-5, on ymmärrettävää miksi fyysikalla tai matematiikalla ei suoriteta 80 opintoviikkoa vuodessa ja valmistuta kolmessa. "Meistä kyltereistä ei kovinkaan moni ole tottunut tekemään niin paljon töitä yksittäisen kurssin eteen", myötää opiskelija Jouni Jyllinmaa. Miten on mahdollista että yliopistossa opiskeleva ei ole tottunut tekemään kurssin eteen työtä 5h viikossa kolmen kuukauden ajan? Sillä keväällä 2007 matematiikan peruskurssi kestää 16.1.-19.4. Ilmeisesti taloustieteitten tiedekunnassa ollaan hyvin kaukana oikesta opiskelusta, jossa kolmen opintoviikon eteen joutuu tekemän töitä 120h (sillä yksi opintoviikkohan on 40h). Tunnetustihan matematiikalla kursseissa luentoja on 4h viikossa, eli 4hx14 viikkoa tekee 56 tuntia. Tentti on 4h, eli yhteensä 60h. Loput 60h tulee siis laskutehtävistä, eli noin 4h viikko. Ja tämä on työlästä!? Voi vittu sanon vaan. Jyllinmaa myötää kyllä "matematiikkaa vaan ei opi lukemalla, vaan pelkästään laskemalla". Ilmeisesti yliopistossa opiskelu pitäisi olla vain luennoilla istumista ja kirjan lukemista. Ei ihme että humanistien ja luonnontieteilijöitten välillä on molemminpuolista halveksuntaa, jos opiskelussa on näin suuri ero.

Ihmisten kannattaisi ensiksi laskea työmäärää ja sen jälkeen vasta valittaa, koska minusta ei ole väärin että kurssin eteen joutuu oikeasti tekemään jotain. Nähdäkseni tämä on liian yleistä lähes kaikilla muilla kuin matematiikan, fysiikan ja kemian laitoksilla.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.