IRC-Galleria

Olipas loma, mut onneks sitä on vielä tää päivä jäljellä. Tuli kyllä niin tarpeeseen ja oli niin ihana saada ladata akkuja! Nyt sit taas jaksaa pakertaa koulujuttujen kanssa.
Eli tulin tänne lauantaina aamulla 15.3. ja heti rynnättiin ostoksille. Illalla mentiin sellaseen "Gothic ball" tapahtumaan. Adela parka oli vähä kännissä mut hauskaa oli :) Tuli tanssittua, mut kas kummaa, aika kuivin suin olin! Vettä vaan meni ja parit salmarisnapsit ennen lähtöä :)

Seuraavana aamuna lähettiin sit junalla Salzburgiin. Matka kesti 3h ja siin ehti vähä onneks nukkua. Käveltiin koko iltapäivä kaupungilla, kiivettiin mm. Salzburgin linnalle ja sielt avautu ihan mahtava Alppimaisema!! Meinas ihan tippa tulla linssiin ku sitä katteli. Sit illalla mentiin viel oluselle sellaseen olutpanimoon :)
Seuraavana päivänä mentiin sit Mozartin syntnmä- ja asuinkotiin. Se asuinkoti oli tosi hieno, mut se toinen oli aika pettymys.
Sit mentiin iltapäiväks vuoristoretkelle Saksan puolelle. Sää ei ihan suosinu meitä... sunnuntai oli pilvinen päivä mut maanantai sato aika kaatamalla ja vuorenhuippuja ei nähny. Oltas muuten nähty "Eagle's nest", Hitlerin joku kesäpaikka vuoren huipulla. Käytiin kuitenki Königseellä, kiva pieni järvi vuorien keskellä, kesällä varmaan ihan mahtava paikka--- ja täynnä jengiä. Sit mentiin johki pikkukylään siin lähellä ja eikös vaan siel ollu suomalaisia jossain pikku pikku olutpanimossa mis käytiin olusella..... aika koomista jotenkin.

Tiistaina mentiin aamulla lautailemaan Semmeringin suuntaan. Ilma oli tosi mielenkiintonen, oli aurinkoa, hiljasta lumisadetta, aurinkoa, äkkinäinen lumimyrsky ja sit taas aurinkoa... :) aika mielenkiintonen kuvasarja tuli!!
Lautailun jälkeen mentiin viel ajeleen maaseudulle. Käytiin aika karmivissa raunioissa ylhäällä vuorenrinteellä. Ne oli varmaan hylätty joskus sotien aikaan ku yläkerras kasvo isoja puita. Sielt näky Schneeberg ihan mahtavasti (yli 2km korkee vuori mist alkaa Alpit ja minne meidän piti kiivetä eilen torstaina). Sit meidän piti viel käydä turkkilaisen ajan muistomerkillä mut puhti loppui.

Keskiviikko oli sit nähtävyyksien kiertelyä ku Adela oli töissä. Kävin Palmenhausissa, ja Wüstenhaussissa, mis oli kaikkii hienoi kukkei.. :) sit kävin taidemuseossa, mis oli näyttely Monetista Picassoon. Oli kyl aika mahtava. Harvoin viittii mennä mihkään modernin taiteen näyttelyyn.
Sit käytiin "kantapaikassa" jätskillä ja mentiin vielä tsekkaan Johan Straussin patsas ja Riesenrad, eli maailmanpyörä.

Eilen oltiin sit koko päivä vaeltamassa lumikengillä. Oli kyl ihan mieletön reissu!!!! Aluks oli aika puhti poissa ja oli tosi rankka kiivetä sitä vuorta ylös. Oltiin siis Schneebergillä, mut sinne huipulle ei saanu mennä lumivyöryvaaran takia. Meille neuvottiin sit toinen reitti ja mentiin loppujen lopuks sellast laskettelurinnettä ylös. Lumikengillä oli aika kätevä kiivetä. Paljon helpompaa niillä ku ilman! Joku äijä väitti matkalla et niil ei pääse jäällä, mut aikas hyvin ne raudat puree jäähänkin. Ku vihdoin voitettiin vuori ja päästiin ylös, oli aika hurja ilma. Kaikkialla oli vaan valkosta ja lunta sato niin perkeleesti. tehtiin pieni pubikierros ylhäällä siel majoilla ja hauskaa riitti :) Alasmeno vast olikin hauska kahen olusen jälkeen xD Oi vähän luminen olo ku päästiin alas :) Pojat irrotti yhestä sähkökaapista suojuksen ja laskettiin sillä alas.. :D kaikki vuorotellen. Aika kovaa sil kyl meni ku se oli muovia!!! Kuvia tulee myöhemmin :) Oli kyl ihana saada hyppiä lumessa ja olla lumisotaa, ku Suomessa sitä ei kyl pahemmin oo ollu tänä talvena - ainakaan Hesassa. Ja lumikenkäilyä suosittelen kyl kaikille!!

Tänään viel vähä kierteleen nähtävyyksiä ja illalla viel lautailemaan iltamäkeen!

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.