IRC-Galleria

Suunta-ohjaaja

Suunta-ohjaaja

Hei! Suunta-palvelu on auki sunnuntaista-torstaihin klo 18-21, www.suuntapalvelu.fi

Mikä musta tulee isona?Torstai 03.03.2016 09:47

”Enhän mä osaa tehdä kuin ruokaa!” Näin ajattelin 34 vuotiaana, kun sain tiedon että joudun jättämään kokin ammattini ja opiskelemaan uuden ammatin. Siitä on aikaa kolme vuotta, nyt olen opiskelemassa ja tunnen olevani oikealla tiellä. Kuinka tässä näin kävi?

Nuorena lukiolaisena mietin työtä sosiaalialalta tai tarjoilijana. Minusta tulikin kokki, joka nautti suuresti työstään ravintoloiden keittiöissä. Oma uteliaisuuteni ajoi minut kyllä välillä keittiöiden ulkopuolellekin ja olenkin ehtinyt nähdä muutakin ravintoloissa tehtävää työtä. Vuosien varrella olin kuitenkin altistunut kalalle, joka puhkaisi minulle ammattitaudin. Olin vahvasti allerginen kalalle ja työni kokkina oli tullut päätökseen.

Tulin hyvin nopeasti tilanteeseen mitä teen sitten? Vahvasti nousi esiin halu tehdä työtä nuorten parissa. Epävarmuudessani auttoi suunnattomasti ½ vuoden työkokeilu juuri sillä alalla ja sain ajatuksilleni varmuutta. Työkokeilu on loistava väylä kokeilla alaa josta on kiinnostunut, suosittelen! Niinpä vein ajatuksiani eteenpäin ja tällä hetkellä opiskelen Humakissa yhteisöpedagogiksi. Valitsin syventyväni nuorisotyöhön.

Olen opiskelujeni aikana kokeillut koulussa tehtävää työtä nuorten parissa, lastensuojelutyötä, talotoimintaa… Nyt olen tässä, kohtaamassa teitä verkon välityksellä. Mahdollisuuksia on lukemattomia, kaikkeen en ehdi edes käydä kiinni. Onneksi on vaihtoehto tehdä sitä, mikä tuntuu itsestä hyvältä. Ja uskon sen myös välittyvän teille.

Pidä kiinni ajatuksistasi ja unelmistasi, ne kuljettavat sinua aina eteenpäin. Ota avoimesti ja rohkeasti vastaan kaikki uusi. Selätä omat pelkosi. Näin tein ja nyt olen tässä, entistä vahvempana. Olen valmis ottamaan vastaan uuden ammattini.

- Suunta-harjoittelija Hanna

P.S. Huomasin oppineeni tekemään muutakin kuin ”vain ruokaa”. Osaan mm. toimia sekä tiimissä että yksin, sosiaaliset taitoni ovat vuosien aikaan kehittyneet paljon ja organisointikyky on hioutunut. Kunhan nämä asiat opin näkemään, huomasin osaavani vaikka mitä!



Mikä susta tulee isona?Torstai 03.03.2016 09:32, 177 vastaajaa

Tulevaisuuden suunnitelmat selvillä, vai ovatko sittenkään... Ohjausta ammatinvalintaan ja muuhunkin tulevaisuuden pohdintaan saat anonyymisti su-to klo 17-22 http://www.suuntapalvelu.fi
Tiedätkö mikä susta tulee isona?
Isona aion..
  • Voit valita 5 vastausta.
Oletko tyytyväinen nykytilanteeseesi?
Oletko saanut riittävästi ohjausta tulevaisuuteen liittyen?
Näytä tulokset
Vastataksesi tähän kyselyyn ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.