IRC-Galleria

Thaurnil

Thaurnil

Glóir do Dhia sna harda, agus ar talamh síocháin do lucht a pháirte.

Miksi erosin kirkosta? Perjantai 04.07.2008 16:26

Muutama syy kirkosta eroamiseeni.

1) Jos kuulut kirkkoon, allekirjoitat kirkon opit. En usko kirkon oppeihin, joten osoitan suoraselkäisyyttä arvojeni takia eroamalla kirkosta. Kirkko opettaa kymmentä käskyä, yksi niistä kuuluu: "Älä tapa." Miksi kuitenkin sotilasvalat vannotaan kirkossa? Kaksinaismoralismia kukkeimmillaan.

2) Kirkko tukee fundamentalista ja ihmisoikeuksia polkevaa liikettä, vanhoillislestadiolaisuutta. Allekirjoittanut ei voi hyväksyä tällaista menettelyä. Kuulumalla kirkkoon osoittaisin vain tukeni kyseistä liikettä kohtaan mikä sotisi räikeästi arvojani vastaan. Kyseisen liikkeen syntikäsitykset ovat suorassa ristiriidassa Suomen perustuslain ja YK:n ihmisoikeuksien julistuksen ja ties kuinka monen muun perustavaa laatua olevan asiakirjan sekä yleisen, sivistyneen moraalikäsityksen kanssa.

3) Kirkko sanoutuu irti politiikasta mutta silti käytännössä Kristillinen Liitto on kirkon käsikassara. Tämä samainen puolue ajoi 80-luvulla teokratiaa Suomeen. En voi hyväksyä tällaista menettelyä.

4) Uskonnonopetuksen heikko moraalipohja. Kyseessä on lähinnä käskyjen ja oppien ulkoa opettelu, auktoriteettien kunnioittaminen ilman mitään reunaehtoja, ja järjenkäytön systemaattinen salpaaminen.

5) Raamattu itsessään. Miksi ihmiset paasaavat videopelien ja television vaarallisuudesta, vaikka Raamatussa kyseisen opuksen "antagonisti", Jumala, kunnostautuu tappamalla itse suoraan 371 186 ihmistä ja määräämällä tapettavaksi 1 862 265 ihmistä?

6) Vaikka kirkko syyttää "okkultistisia uskontoja" (pakanauskonnot) saatananpalvonnasta niin se ei silti kaiva malkaa omasta silmästään. Ottakaa huomioon että kirkon palvontamenoissa symbolisesti syödään ihmislihaa ja juodaan verta. Lisäksi Raamatussa on kohtia joissa Jumala on vaatinut jopa ihmisiä uhrattavaksi itselleen. Kuulostaa aika pirulliselta lahkolta.

7) Koko kirkkolaitos on historiassa ollut yksi pahimmista ihmisoikeuksien polkijoista (noitavainot, inkvisitio ja ristiretket). Historiasta tiedetään hyvin että Jeesuksen nimissä on teloitettu ja kidutettu kuoliaaksi eniten ihmisiä.

Lopuksi päivän lainaus.

"The church says the earth is flat, but I know that it is round, for I have seen the shadow on the moon, and I have more faith in a shadow than in the church."

- Ferdinand Magellan (1480-1521).

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.