IRC-Galleria

Trollbunden

Trollbunden

Promise I'll be kind.

Selaa blogimerkintöjä

Koiruuksia ja muita karvaisia kavereitaTorstai 25.11.2010 20:36

Kylläpä tekisikin taas mieli omaa koiraa. Eikä vain koiraa, vaan oikeastaan sitä sun tätä lemmikkieläintä. Ja se, mikä tämän kuumeen erottaa tavanomaisesta "olisipa kiva saada joku karvainen otus, mutten oikein tiedä, mikä"-kuumeesta, on se, että tiedän haluavani useampia eri eläimiä, ja haluan oikeasti niistä jokaisen. Tietenkään tähän elämäntilanteeseen ei passaa, että tempaisen tuosta vaan neljä uutta lemmikkiä entisen kolmen kaveriksi, mutta onhan se mukava suunnitella.

Pistänpä tässä listaa, mitä haluaisin ja miksi.

1. Koira
Koiraa olen halunnut vuosia, mutta elämäntilanne on monin tavoin ollut sitä vastaan. Enimmäkseen rotuvalinta on pyörinyt shetlanninlammaskoiran ympärillä, mutta nyt oikeastaan rupean kallistumaan vähän isomman koiran puoleen. Shelttien ongelmana on herkkähaukkuisuus, ja sitä en niin kamalan mielelläni soisi. Nykyisin haaveilen siis belgianpaimenkoirasta. Huomasin sen joskus teini-ikäisenä agilitykentiltä; sen eloisuuden, turkin kauneuden ja älykkyyden. Lainasin kirjastosta belgeistä kertovan kirjan, ja on se sen verran ihastuttava ja monipuolinen koira että sellaisen perheeseeni haluaisin.

2. Siili
Siilikin on ollut mietintämyssyssä kauan. Ennen pupun hankintaa harkitsin vakavasti ottavani mieluummin siilin, mutta niiden kalleuden ja suoraan sanottuna kehittymättömän lemmikkifaktapohjan takia en halunnut sellaista hankkia. Koetin etsiä kirjastosta kirjaa lemmikkisiileistä, ihan turhaan. En löytänyt netistäkään tietoja siitä, että sellainen olisi kirjoitettu. Haluaisin siis, että siilitieto olisi kehittynyt ja siilien pito lemmikkeinä jalostunut kunnolliselle tasolle ennen kuin sellaisen ostaisin.

3. Kani
Tämä nyt on varmaan ajankohtaisin asia. Yksi pupu minulla on ollut noin vuoden, ja olisihan sille mukava saada lajitoveri. Nykyinen pupu on poika, paras ystävä sille voisi olla siis tyttö. Sitä ennen poika täytyy kuitenkin leikkauttaa ja antaa parantua kunnolla operaatiosta. Leijonanharjakselle haluaisin niin ikään leijonanharjaskaverin. Leijonaluppaakin harkitsin, mutta pystykorvat ovat niin somia terhakoine ilmeineen, että sellainen meille voisi tulla.

4. Kissa
Tässä on taas asia, jonka suhteen olen varautunut odottamaan vuosia. Minulla on jo kaksi kissaa, mutta mikä minut kolmatta rupesi harkitsemaan, on kiinnostuneisuus rotukissaa kohtaan. Nykyiset kaksi kissaani ovat kumpikin "rotumaatiaisia", rotukissaa muistuttavia pitkäkarvoja. Molemmat sain jokseenkin epäilyttävistä oloista; vanhempi oli niin pieni, etten kehtaa edes sanoa, nuoremman mukana tuli ärsyttävä korvapunkkitartunta. Kolmas olisi norjalainen metsäkissa.

Näiden asioiden kanssa ei parane kiirehtiä. Nykyiset kolme lemmikkiänikin tulevat jo minulle varsin kalliiksi sairastuessaan, ja onhan niissä aina se tilakysymys. En minä kaksiooni ottaisi belgianpaimenkoiraa hosumaan, vaikka kuinka olisi tarkoitus käydä sen kanssa pitkillä juoksulenkeillä. Kaikilla pitäisi olla oma tilansa, ja vieri vieressä olevat eläintenhäkit eivät oikein ajaisi sitä asiaa. Odottamalla muutaman vuoden voin huomata siilitiedon edistyvän, koiranpentujen tulevan ja menevän, itseni saavan ehkä ammatin ja toimeentulon alle ja asunnon vaihtuvan johonkin isompaan ja näille kamuille otollisempaan. Katsotaan nyt tässä.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.