IRC-Galleria

Trollbunden

Trollbunden

Promise I'll be kind.

Selaa blogimerkintöjä

Harrastuskaveri hakusessa :)Tiistai 04.01.2011 15:30

Tässä nyt vastikään sattuneen elämänmuutoksen takia olen tullut siihen ratkaisuun, että meille tulee koira. Ihan äkkiä turri ei ole tulossa, tässä kartoittelen kasvattajia ja hankin yleensäkin lisää rotutietoutta.

Rotu on siis nyt päätetty, ja se on se belgianpaimenkoira. Mieluiten groenendael, musta muunnos siis, mutta tervuerenkaan ei paha ole. Pitää vähän seurailla näitä alueen pentueita ja niiden taustoja.

Joku varmaan ajattelee, että onkohan tuokaan nyt varautunut siihen, miten paljon liikuntaa ja virikkeitä belgit vaativat. Tiedostan sen kyllä, enkä usko, että sen kanssa tulee ongelmaa, sillä aion kokeilla koiran kanssa useampaa eri lajia. Suurin polte kohdistuu agilityyn, olen kaivannut lajin pariin vuosia. Olen katsellut myös tokovideoita ja sekin kiinnostaa pitemmälle kuin perustottiksen verran. Koirani olen aikonut myös luonnetestata ja harkita pk-lajeja, joissa on moniakin mielenkiintoiselta vaikuttavia. Tietenkään kukaan ei jaksa varsinkaan kilpailuhakuisesti treenata aivan kaikkea, mutta pitäähän tuota käydä kokeilemassa, mihin rahkeet riittävät ja into.

Minulla ei sikäli ole käytännön kokemusta belgeistä, sillä en tunne yhdenkään omistajaa. Näitä kaunottaria olen kuitenkin harrastuskentillä nähnyt sen verran, että uskon juuri tuollaisen eloisan koiran olevan omiaan minulle. Parasta tietty olisi tuntea belginomistajia ja tavata näiden koiria ennen lopullisen päätöksen tekemistä. Pitänee siis ruveta verkostoitumishommiin. :)

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.