IRC-Galleria

"Neron Kuppi" Sunnuntai 08.01.2006 14:58

Ulkona on upea ilma. Aivan kirkas, sininen taivas lumista hankea vasten. Eikä ketään näy ulkona; Se on niin upeaa. Niin upeaa että ehdin ihailla sitä kun kävin takapihalla tupakalla, muuten en ole oikein ottanut asiaa huomioonkaan.
On se outoa, miten otetaan vain huono ilma huomioon. Marmatetaan että on niin huono ilma, mutta sitten kun on hyvä ilma niin kukaan ei ota asiaa esiin.

Tässähän oli vielä eilen hyvä ilma, tai siis kohtalaisen hyvä ilma. Ei täydellisen hyvä, vaan hyvä. No kuitenkin, eilen aamulla sain soiton puhelimeeni. Isäni pyysi minua auttamaan, kun hänen talonssaan ei toiminut enää Lämmitys + Kahden Huoneen Valaistus + Kodinkoneet.
Nappasin Mestarin mukaani ja lähdimme marssimaan pyhäaamuna kohti töitä. Taas kerran. Matkalla spekuloin, että vika mahtanee olla pääsulakkeessa.
Pääsimme paikanpäälle ja avasimme kaapin, niin kyllä. Vika oli pääsulakkeessa. Koko kämpästä oli lähtenyt yksi ( kolmesta ) vaiheesta pois. Ongelma oli tosin simppeli korjata; Tarvitsisimme 25 Ampeerin sulakkeen palaneen 25 ampeerin sulakkeen tilalle.
Ongelma ei ollutkaan enää niin simppeli korjata: Oli pyhäpäivä ja mikään tukku ei ole auki. Faijalla ei ollut 25A:n sulakkeita eikä ollut meidän pakussakaan. Hetken olimme epätoivoisia, että joutuisimme ajamaan Vapaalasta Helsingin Kallioon saakka hakemaan sitä perkeleen yhtä sulaketta. Käskin Faijaa mennä katsomaan naapurit lävitse, samalla kun menin itse ottamaan kahvia.
Siellä se juoksi, jutellen muitten ihmisten kanssa sulakkeista, hangessa pipo ja nenä heiluen jokaiseen ilmansuuntaan. Minä nautin kahvistani.
Lopulta hän tuli sisään 25A:n sulakkeen kanssa, voitonriemuisena.
Laitoimme sulakkeen palaneen sulakkeen tilalle ja taas toimi. Mestari puhui Faijan kanssa sitten heidän sähköjohdoistaan, mitkä olivat "liian pieniä" tuollaiselle ampeerimäärällä. Tai, ei nyt liian pieniä mutta <SAISIVAT> olla isompia, samalla kun minä juttelin talon emännän kanssa sitten, mitä kodinkoneita kannattaa pitää päällä samaan aikaan.
Homma kesti tunnin, mutta heti aamusta.
Koko eilinen oli jo pilattu yhdellä tunnilla.

Sitten, lopulta pääsin raahautumaan R-Kioskille lottoamaan ja Kenottamaan, pelamaan sitä uutta, outoa kosketusnäyttöpokeria.

Eilen minulle vielä soitettiin illalla, että "tule tavernaan käymään." Aluksi olin että "Ei nyt thx bb plz" mutta kun sieltä tuli "Omg nevari nyp" niin oli pakko mennä. Siellä sain kuulla taas tarinoita uudestavuodesta ja mitä kaikkea "megasiistIIII" siellä tehtiin. Istuin tunnin siellä.
Sitten sen jälkeen kävin katsomassa miten sulakkeet toimivat. Kyllähän ne toimivat, jos ei pidä kaikkia laitteita samaan aikaan päällä. Olin tyytyväinen.
Ja illaksi ystävälle hakemaan minun syntymäpäivälahja kahvikuppiani: Kuppi missä lukee;

"Neron Kuppi : Näitä ei Nuijille ees myydä!" Pienet asiat voivat saada hymyn nousemaan väsyneille kasvoille. Niinkin pienet, kuin oikea kahvikuppi oikealle mielelle.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.