IRC-Galleria

Zelex

Zelex

Immortal - truest of the true

Uusimmat blogimerkinnät

Mäntysuovan tuoksu tuo kesän :)Perjantai 05.05.2006 18:46

Eilen illalla kun Lauri korjaili hevotraileria ja teki kunnon kaltereita tallin ikkunoihin, päätin hiukan pyykkäillä. Anne tuli sopivasti Elsalla ratsastamasta joten virutin tamman selän vedellä joka oli hautunut mustassa ämpärissä koko päivän ja oli mukavan lämpöistä. Kun hevonen oli laitettu takaisin tarhaan intoutuduin vielä pesemään sen harjatkin talven jäljiltä. Olivat muuten aika karseassa kunnossa.

Tänään olin samaisella mielellä jo heti aamusta ja kun Matleena oli syönyt pesin sen tukan ja hännän mäntysuovalla. Tamma todella nautti kun hankasin juuriharjalla niskaa ja muita paikkoja joista sen on vaikea päästä rapsuttamaan itseään. Rungon etuosan vetelin vielä jäljelle jääneellä vedellä, samoin selän ja pepun päältä. Lopuksi huuhtelu.

Myös kevään ensimmäiset ruohotupot pääsi Metku maistelemaan siinä auringossa kuivatellessaan. Ahne naama teki tarkkaa työtä nurmikossa ja pettymys näkyi kun piti lähteä takaisin tarhaa kohden. Muutama askel tarhan portista ja piehtaroimaan siihen kaikkein pölyisimpään kohtaan. Vaan onpa ainakin talven irstaudet pesty pois ja harjamarto puhtaana. Karvaa tammoista vielä lähtee mutta se on jo vähenemään päin. Vihdoin alkaa jotain kiiltoa tulla samean takkupehkon alta näkyviin.

Kun miettii tilannetta vuosi sitten, niin meidän hevoset olivat vappuna jo ihan "nahkoja" eli karvanlähtö oli ohi jo aikapäivää. Samoin edellisvuonna Vihdin näyttelyssä huhtikuun lopussa Saku oli hyvässä kesäkarvassa. Eli vaikka nyt on viikonloppuna jo "kesä" niin toisaalta kevään tulo on pahasti myöhässä edellisiin vuosiin verrattuna. Lämpimät kelit ovat tulleet vaan ihan yhtäkkiä.

Pesin vielä Matleenankin harjat ja jätin aurinkoon kuivumaan. Sitten vaan odotellaan Lauria töistä ja mennään yhdessä kauppaan ennen ryhtymistä viikonlopun viettoon <3
Heta muuten ultrataan tiistaina ja jos se on tiine, niin Elsa pääsee heilastelemaan Rokki-Tähteä. Matleena saa odottaa vuoroaan vähän pitempään.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.