IRC-Galleria

Zelex

Zelex

Immortal - truest of the true

Uusimmat blogimerkinnät

Alavire jatkuuLauantai 09.02.2008 10:38

Inhoan sitä että joutuu huomauttamaan ihmisille jostain.
Konfliktitilanteista tulee tosi paska fiilis etenkin silloin kun asiaan ei saada järkevää selvyyttä. Yleensä itse peräännyn sillä asenteella että jos asia ei ole kovin suuri niin pidän mielummin välit kunnossa, mutta joskus katson että on ihan aiheellista huomauttaa jostain. Jää muuten itselle hiukan hyväksikäytetty olo.

Tässä harmittaa eniten vielä se, että joutui sanomaan ihmiselle josta pitää ja jonka kanssa haluaisi olla yhteyksissä myöhemminkin. Tietää että ehkä toisellekin tulee paha mieli ja itsellä on sitä jo. Tekisi mieli ojentaa samalla käsi ja sanoa että minä en ilkeyttäni huomauttele, mutta en vain koe tätä reiluksi. Uusia fiiliksiä, koska normaalisi pyrin sovittelemaan hyvinkin pitkälle tai jos koen itseni loukatuksi niin valittaminen on tavallaan "oikeutettua".

Kun myin Matleenan niin meillä oli sopimus siitä että varsa tulee kotiin ja Matleenan loppusummasta vähennetään varsan ylläpito- ja rekisteröintikulut. Jälkimmäiset olen tosin hoitanut muutenkin kokonaan itse. Eli varsan ylläpitokulut jäävät tottakai minulle maksettavaksi, pidän tätä selvänä kun on oma elukkakin. Nyt sitten sain laskelman niistä, ne menevät reippaasti yli Matleenan loppuhinnasta ja ehdotus oli että tasataan kulut.

Ok, suostun kulujen tasaamiseen, mutta laskelmien perusteet ovat mielestäni aika kummalliset.
Noin kolmasosa niistä koostuu matkoista! Siis kuljetuskustannuksia.
Matleenaa myydessäni ei ollut mitään puhetta että varsaa tullaan roudaamaan useaan eri paikkaan vaan olin elänyt siinä uskossa että se tulee olemaan kesän jossain "omassa paikassa", olisin ollut jopa mielissäni siitä että olisin päässyt katsomaan varsaa myös kesällä. Nyt se kuitenkin vietti laidunkauden saaristossa ja lähti sen jälkeen Raumalle eikä ollut mahdollista käydä moikkaamassa. Ja sen kuljetuslystin joudun maksamaan vaikka en koe että minulla olisi osaa tai arpaa siihen että ihmiset muuttavat. Reilua?

Madotukset, rehut, heinät yms. ovat tottakai maksettaviani, mutta vähän ihmettelen myös sitä että emän alla olevasta varsasta on mennyt erikseen laidun/pihattomaksu jokaiselta kuukaudelta. Silloinkaan ei ollut puhetta siitä että hevoset olisivat jossain vieraalla vaan niiden piti olla omassa paikassa. Nyt sitten joudun maksamaan senkin. Tämä tosin ei ihan niin paljon harmita kuin nuo kuljetuskustannukset. Huvittavaa vaan että maitovarsan pito maksoi nyt saman kuin mitä maksan kotona aikuisesta hevosesta plus sitten rekisteröinnit ja varsamaksut jotka olenkin itse hoitanut.
Näistä katsoin aiheelliseksi huomauttaa ja vastaanotto ei tietenkään ollut lämmin.
Sanoin vielä että olkoon sitten, pistetään kulut tasan, mutta mielestäni tämä ei ollut kovin reilua. Halvalla lähti Matleena, mutta sainpa sentään käsittelemättömän paskaisen varsan tänne.

Joka tämän jaksoi lukea, niin kannattaa vastaisuudessa muistaa kun tekee kauppakirjaa, että ehkä se "ylläpitokustannukset" pitää myös eritellä jokaisen pilkun suhteen hyvin tarkasti että siitä ei tule erimielisyyksiä. Jos itse joudun vielä vastaavaan tilanteeseen, niin sinne tulee präntättyä se että en maksa sellaisia kuluja jotka johtuvat minusta riippumattomista asioista. Esim. jos varsa sairastuu niin toki maksan matkan klinikalle, mutta mikäli se viedään kesää viettämään johonkin mistä ei ole ennalta sovittu (enkä edes pääse kunnolla käymään) niin minunko pitäisi maksaa siitä?

Ja onhan se aika paljon maksaa n.1e/km kun viedään hevosta kahden elukan trailerissa. Tässä ei kai tarjottu kuljetuspalveluja kuitenkaan. Sain Ampparin kotiin paljon edullisemmin kilometrein ja se tuotiin kuljetusautolla pihaan saakka, halvemmalla jos olisin ottanut matkalta jostain kyytiin...

Olipa valitusta kerrakseen, mutta olen kyllä helvetin pettynyt tähän tilanteeseen.
Sataa se joskus risukasaankin, liikaa onkin paistanut aurinko viimeaikoina.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.