IRC-Galleria

Zelex

Zelex

Immortal - truest of the true

Uusimmat blogimerkinnät

HajamietteitäMaanantai 18.02.2008 10:32

Sinne se Gladiacci sitten lähti lauantaina, kohti Loimaata. Ehkä siitäkin kylästä löytyy jotain hyvää vaikka heti ei uskoisikaan ;) No, Niinijoki on jo ihan landea. Jossain kaukana "kunnan" takana.
Siellä on muuten eräs pieni talo jonne meidän piti Alin kanssa muuttaa. En tiedä olisivatko asiat menneet joka tapauksessa samalla tavalla vaikka se homma ei olisi mennyt aivan reisille.
Kun jälkeenpäin kelaan niitä fiiliksiä, niin siinäkin ajassa oli oma taikansa vaikka huomasin ne piirteet ihmisessä jo varhain: sulkeutunut, ahdistunut, agressiivinen.
Naivi 19-vuotias saattaa kuvitella voivansa muuttaa jotain. Kantapään kautta pitää oppia (ja mielellään vielä useampaan kertaan) että ihmiset ovat sellaisia kuin ovat ja koskaan ei voi laittaa mitään sen varaan että ne muuksi muuttuvat.

Vasta oikeastaan kahdenkympin puolessa välissä olen tajunnut tuon asian oikean merkityksen. Jopa vielä huomaamattaankin on yrittänyt muokata Lauria, edes niitä pieniä nyansseja. Jos ihminen muuttuu se lähtee kuitenkin aina hänestä itsestään. Toisen aloitteelle tai toiveelle ei pidä laittaa mitään arvoa tässä suhteessa koska tahdonalainen muutos ei ole oikea muutos. Niiden asioiden on vain loksahdettava paikoilleen ja niiden on tultava osaksi elämää.
Väitän että jos joku asia jossain ihmisessä häiritsee pahasti nyt, se ei tule koskaan olemaan sen parempi - päinvastoin. Ominaisuuksia ei saa ei pidä viedä toiselta pois ja vielä tyhmempää on olettaa pystyvänsä pelastamaan toisen omalta itseltään. Ei. Jokaisen pitää pystyä hallitsemaan omaa elämäänsä, kahta taakkaa ei yksinkertaisesti pysty kantamaan. Valitettavasti vielä suuri osa niistä jotka yrittävät, ovat hajallaan oman elämänsä kanssa. Kaksi (ehkä rikkinäistäkin) ei voi sulautua yhdeksi kokonaiseksi, mutta kaksi ehjää tukea toistensa identiteettiä matkan varrella.

Klise jonka allekirjoitan:
"Rakasta itseäsi!"
Ilman että tuo toteutuu, ei pysty tuntemaan todellista rakkautta ketään muutakaan kohtaan.
Rakkauden ei pitäisi olla riippuvuutta eikä itsekästä omien etujen vaatimista. Toki suhteessa on pidettävä huolta omista tarpeista mutta ei toisen kautta! Kukaan muu ei tuo sinulle onnea, pitää mennä ja toimia itse. Ja ymmärtää että kukaan ei elä toista varten vaan lähinnä itselleen. Sen jälkeen voi tuntea antamisen iloa ilman palkkiovaatimuksia. Mikäli tilanne on molemminpuolinen niin sitä varmasti saa myös jotain takaisin. Mutta oikeutta vaatia ei ole, toisen tunteet ja teot ovat ennenkaikkea VAPAAEHTOISIA.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.