IRC-Galleria

Zelex

Zelex

Immortal - truest of the true

Uusimmat blogimerkinnät

Toiveita synnytyksestä:Perjantai 28.03.2008 11:49

Höh, tänä aamuna jo melkein uskalsin toivoa että lähtö tulee. Kuuden aikaan heräsin kipuihin jotka jatkuivat vaikka nousin hetkeksi ylös. Makailin sängyssä ja kellotin kolmisen kappaletta mukavan napakoita supistuksia vartin aikana. Mutta sitten lähdin tallille viemään hevosia pihalle, kahlaamaan lumessa ja repimään heiniä paalista.. ja liikunta helpotti oloa siinä määrin että supparit loppuivat.
Nämä olivat kuitenkin "niitä", Juliusta odottaessa sellaisia ei tullut ennenkuin synnytyksen käynnistyttyä, mutta näköjään tälläkertaa varoitellaan enemmän.

Tuo painontunne ja pikkukivut jäivät päälle, mutta lähetin Laurin töihin. En jaksa uskoa että tämä nyt tästä edistyy taas hetkeen. Minullahan tuo makuuasennossa oleminen lisää supistuksia ja muita nuljumisia aika lailla joten nyt päivällä tuskin mitään kovin ihmeellistä tapahtuu. Katsotaan menikö kokonaan ohi vai joko tässä viikonlopun aikana päästäisi itse asiaan. Synnytys tuntuu jotenkin kovin kaukaiselta, mutta printtailin silti synnytystoivelistan. Siitä tuli tälläinen:

Jos kaikki sujuu hyvin ja äidille tai lapselle ei koidu haittaa, niin minulla on synnytyksen suhteen seuraavia toiveita:

ALUKSI
-Mikäli mahdollista, polikliininen synnytys on meille vaihtoehto, tietysti mahdollisuuksien ja edellytysten mukaan.
-En halua että liikkumistani rajoitetaan. Tämä tarkoittaa sitä ettei käyrää mitattaisi kokoajan enkä joudu sidotuksi johtoihin.
-Peräruiskeen otan mielelläni
-Haluan että mieheni on paikalla myös toimenpiteiden aikana mikäli hänestä ei ole henkilökunnalle haittaa

AVAUTUMINEN
-Haluan välttää makuuasentoa. Toki tutkimukset tehdään kuten on tarpeen.
-Ei ilokaasua tai muutakaan lääkkeellistä kivunlievitystä elleivät kivut ylly niin pahoiksi että haittaavat synnytystä
-Vietän mielelläni avautumisvaiheessa aikaa omissa oloissani

PONNISTUSVAIHE JA VAUVA
-Toivon että minua opastetaan ponnistamaan pystyasennossa, esimerkiksi jakkaralla tai kyykyssä mikäli en ole aivan väsyksissä
-Ei episiotomiaa tai oksitosiinia ellei ole aivan välttämätöntä
-Jos vauva jaksaa niin imetys salissa ennen pesua. Mahdollisimman pitkään kuitenkin rinnalla heti synnyttyään.
-Napanuoran leikkauksella ei ole kiire.
-Isä seuraa vauvan mukana mikäli se joudutaan viemään pois salista (hätätilanteet toki erikseen)
-Haluan pitää vauvan ihokontaktissa ompelun ajan

--

Aika peruskamaa, ei siis mitään kauhean yksityiskohtaista listaa kuten olen nähnyt monien tekevän. Kun ei synnytystä voi kuitenkaan hallita sen kummemmin niin tyydyn siihen että voisin vaikuttaa tapahtuman pääpiirteisiin ja ehkä tehdä pari asiaa toisin jotka jäivät edellisessä synnytyksessä kaihertamaan.

Tällähetkellä suurin huoli on ehkä se miten synnytys tulee alkamaan.
Neuvolassakin peloteltiin että koska edellinen synnytykseni oli ensikertalaiselle nopea (8h alusta loppuun) niin sairaalaan kannattaa lähteä hyvissä ajoin.
Mietinkin tässä että jos supistuksentunteet ovat näin epämääräisiä kuin tänäaamuna (kipeitä kyllä!) niin tuleeko sitä lähdettyä riittävän aikaisin. Toisaalta toivon että synnytys alkaisi vesien menolla, mutta sitten en kyllä pysty itse ajamaan autoa mikäli Lauri ei ole kotona. Ainakin viimeksi olin vesien menon jälkeen senverran kipeä että suurin keskittyminen meni lähinnä hengittämiseen. Nyt olisi jees jos voisi hoitaa muutaman asian alta pois ja vaikka ajella itse Jorviin niin L voisi tulla sinne suoraan töistä.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.