IRC-Galleria

Zelex

Zelex

Immortal - truest of the true

Uusimmat blogimerkinnät

Olen pissattanut Juliusta nyt viikon. Eilen olimme viemässä vesiä laitumelle ja poika liinassaan ilmoitti pissahädästä. Kaivoin hänet pois, pissatin ja takaisin liinaan tyytyväisenä nukkumaan. Aikaa tähän kului puolisen minuuttia sen sijaan että lapsi olisi kitissyt märkää vaippaa koko loppuajan ja olisin joutunut vaihtamaan sen kotona.

MIKSI TÄSTÄ EI KERROTA NEUVOLASSA?
Minä en voi ymmärtää minkä vuoksi ensimmäiset kuukaudet saa vauva kitistä, itkeä ja yrittää viestittää tarpeestaan kunnes tottuu siihen että tekee tarpeensa alleen kun ei viesteihin vastata.
Nälästä, väsymyksestä, jo kastuneesta vaipasta... kaikesta tästä on puhetta, mutta ei siitä että vauva saattaa itkeä sitä että kohta joutuu pissaamaan housuunsa.
Meilläkin osa niistä vääntelehtimisistä joita luulin mahavaivoiksi ovatkin olleet merkkejä pissahädästä. Näin paljon on vieraannuttu luonnosta, että enää "jälkeenjääneemmät" ja primitiivikansat harrastavat tätä suomalaisille 60-luvullekin asti tuttua toimintaa.

Vauvahan pissaa sarjoissa. Useannan kerran esimerkiksi parin tunnin sisään heräämisen jälkeen ja sitten voi taas olla pitempään pissaamatta. Ennen ajattelin että "mikähän sillä nyt taas on", kun ei lapsi rauhoittunut millään vaikka olin juuri vaihtanut vaipan. No, pissathan siellä taas oli... eikun vaihtoon.

Jos joku väittää että pissattaminen ja signaalien tulkinta kuulostaa hankalalta niin pyydän kokeilemaan ensin. Meidän elämä on ainakin helpottunut ja lapsi on tyytyväinen kun sanoma menee perille. Vaippaa meillä käytetään koska vahinkoja pienelle sattuu joka tapauksessa, mutta kevyt kestovaippa ei ole sen kummempi kuin housut eikä ärsytä herkkääkään ihoa. Koko päivä saattaa mennä samalla kuivalla vaipalla.

Ja on hyvä muistaa että kyse EI ole kuivaksiopettelusta vaan vauvan tarpeisiin vastaamisesta. Jonkun mielestä voi tuntua turhalta että lapsi oppii kuivaksi ehkä puolisen vuotta ennen "normaalia" ja sekin pitää opetella erikseen, mutta minun mielestäni mikään sellainen ei ole turhaa joka saa oman lapse rauhoittumaan ja hymyilemään äidilleen.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.