IRC-Galleria

Zelex

Zelex

Immortal - truest of the true

Uusimmat blogimerkinnät

Minulle oli tullut sellainen muoviin pakattu häläpälä-läpyskä Pampersilta. Kiiltävää, paksua paperia (joka palaa tosi huonosti, grrr...) ja yksittäispakattu vaippanäyte riemunkirjavaa housuvaippaa. Oli muuten tosi vittumainen pukea pyllypesun jälkeen hieman kostealle vauvalle. Lisäksi oli vielä mukana joku muovihärpäke josta en tiennyt mikä se on. Sellainen vihreä rinkula, ranne"koru"? Vai häh?

Heti pakettia avaamattakin voi lukea tärkeän eettisen faktan tuosta läpyskän materiaalista: "Alkuperä vaihtelee. Tuoteryhmän puumateriaali on peräisin hyvin hoidetuista metsistä ja muista kontrolloiduista lähteistä". No hyvä, ei tarvi itkeä rääkättyjen puiden perään.

Kaikkein absurdein asia oli kuitenkin tämän muovikelmuhelvetin sanoma: Kun ostat paketin Pamperseja (maksaakohan tuo noin kympin paketti tjsp?) niin Pampers lahjoittaa yhden jäykkäkouristusrokotteen Afrikan köyhille. Siis wau! Todella avokätistä! Pienellä präntillä voidaan läpyskän alaosasta todeta että jokaista pakettia kohti Pampers lahjoittaa Unicefille kokonaista 0,047e! Kannattaa siis ostaa ehdottomasti Pamperseja jotta maailma pelastuu ja kaikki ovat onnellisia.

Ensimmäisenä vaan tulee mieleen se kuinka paljon nämä materiaalit maksavat, kuinka paljon Itella laskuttaa jakelemisesta kotiin. Miten paperi on kloorivalkaistu ja lahjavaipat yksittäispakattu muoviin. Puhumattakaan noista kokosivun värimainoksista joita on maailmanlaajuisesti eri alan lehdissä. On mielestäni todella epäeettistä ja suorastaan kusetusta vedota ihmisten omatuntoon noilla suloisten mokkavauvojen kuvilla ja kertoa miten ostamalla saaterin haisevia ylimainostettuja muovikääreitä, voit pelastaa näitten suloisten pienokaisten hengen.
Minä julma kestovaippailija (plus kotimaisten ja kompostoituvien kertisten satunnaiskäyttäjä) siis tuomitsen jokaisella ostamattomalla Pamperspaketilla pienen lapsen ja äidin kuolemaan tuskallisesti jäykkäkouristukseen.

Tuli vähän paha mieli kun eivät olleet painaneet Unicefin tilinumeroa tuohon lärpäkkeeseen. Olisin voinut laittaa tilille kympin (eli sen vaippapaketin hinnan). Sillä olisi yli 200 saanut rokotteensa ilman että minun tarvitsisi ostaa kahtasataa pakettia Pamperseja.
Mutta olisihan heidän alkuperäinen tarkoitusperänsä silloin jäänyt saavuttamatta - kassaan kolikko kilahtaa, vaikka sitten ihmisten tunteiden ja kolmannen maailman lasten kustannuksella.

En tule koskaan hätätapauksessakaan ostamaan heidän vaippojaan tämän vuoksi.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.