IRC-Galleria

Zelex

Zelex

Immortal - truest of the true

Uusimmat blogimerkinnät

Piste lauseen loppuun.Keskiviikko 21.01.2009 15:45

Tommi havaitsi saman minkä minä - tamma on pyöristynyt.
Se siis tutkitaan ennenkuin lopetetaan. Mahdollisimman nopeasti haluaisin kuitenkin prosessin etenemään koska hevosella selkeästi on kipuja. Antoi reaktiota kinnernivelen alapuolelta jänteestä kunnes "sulkeutui". Jäi tuijottamaan eteensä mikä on kuulemma kroonikoille hyvin tyypillistä. Pienestä kropankielen muutoksesta kokenut hevosmies kuitenkin tulkitsi että reaktio tulee ko. paikasta edelleen vaikka tamma ilmeettömänä olikin reagoimatta esim. korvillaan.

Ainoa vaihtoehto selvittää vamman laatu olisi lähteä taas klinikalle tutkimaan. En kuitenkaan tiedä saisiko tammaa edes lastattua saati kuljetettua kipeän jalan kanssa. Kuvauksissa kaikki oleellinen on löytynyt ja ne pikkuviat eivät siitä tutkimisesta miksikään muutu. Kädestäpäivää ja tonni - kertovat ettei tule enää hevosta. Sen näkee toki sokeakin. Olin laittanut vielä toivoa siihen että vika olisi kaviossa jolloin olisi voinut hoitaa, mutta nivelissä ja ko jänteessä tällä on vikaa ennestään eli se tais olla siinä sitten.

Joku päiväkirjaani stalkkaava ei voi olla kirjoittelematta ht.netissä poikkitietäviä kommentteja tekemistään johtopäätöksistä. En ole tilivelvollinen kellekkään toimistani enkä rupea selittelemään sellaista mikä ei tule kirjoituksissa ilmi - eli suurta osaa kaikesta elämästäni. Kuitenkaan ei liene mikään yllätys että kaikilla päätöksillä on tarkoituksensa. Jos ihan kauhean kovasti kiinnostaa allekirjoittaneen toimet niin saa ottaa yhteyttä ihan henk koht. Katson tapauskohtaisesti viitsinkö kommentoida. Jos ei sitä vaivaa viitsi nähdä niin tuskin kannattaa levitellä "faktojakaan".

Ja joo, tietty nyt harmittaa että ehdin myydä Elsan viime vuoden puolella. Silloin mulla oli suht terve liikuntaa tarvitseva hevonen kotona jonka kanssa piti olla vielä harrastusvuosia jäljellä. Kaikki ei aina kuitenkaan mene niinkuin on suunnitellut. Se kallis tulevaisuudenlupausvarsakin voi poikkaista jalkansa postimerkkitarhassa, näitä onnettomuuksia kun ei valikoida sen mukaan onko hevosella ennestään jotain vikaa vai ei. Trauman kautta tämäkin on todennäköisimmin syntynyt, eikä ole ollenkaan harvinaista että siellä talvisessa tarhassa hevonen liukastuu tai kavio astuu harhaan jonkun möykyn päältä.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.