IRC-Galleria

Zelex

Zelex

Immortal - truest of the true

Uusimmat blogimerkinnät

Handlen tarinaLauantai 30.12.2006 10:39

Sain vanhan sähköpostiosoitteeni takaisin :)
Oikeastaan tästä sähköpostiosoitteestani on handleni alunperin luoto.. tai siis se on luonut itse itsensä.

Kuten useimmat tietävät, etunimeni on omaperäisesti Jenni.
Siitä sitten kehkeytyi ala-asteen aikana tallilla ja koulussa käytetty lempinimi Jeppe.
Kun 5. luokalla sitten ihastuin Bruce Lee -elokuviin ja kiinalaisuuteen (!) muutenkin, niin ystäväni Hanna-Leena (missähän hän lie nykyisin...) alkoi käyttää väännöstä Zeppe.

Pidin noihin aikoihin omaa hevoslehteä jolla oli parhaimmillaan kokonaista kolme tilaajaa. Lehden nimi oli Kultainen Hevosenkenkä ja siinä oli sarjakuvia, novelleja ja tietoja eri hevosista. Kerran tein myös "toimittajaesittelyn" itsestäni, jossa mainitsin lempinimikseni: "Jeppe, JeppeDeppe ja Zeppe". Tästä serkkuni sitten väänsi lempinimen Zeple josta en aluksi pitänyt.

Vuonna 1994 soitin ensimmäisiä kertoja 2400k modemillani pariin purkkiin ihan yksin. Isän kanssa oli imuroitu DataBoksista jotain ennen sitä, mutta tuona syksynä jolloin täytin 14-vuotta. alkoi tie turmioon. Highway to hell ja sain laskea "nörttien kuningattaren" (kuten isäni minua kutsui) kruunun päähäni. Alkuun soittelin vain Hämeenlinnalaiseen purkkiin (mikä ihme sen nimi oli), mutta ruokahalu kasvoi syödessä ja imuroin purkkilistan joka ei ihan vielä silloin mikään kovin pitkä ollut.

Messuilin hyvin piankin aika paljon onlinena mm. The Avengerissa (Joensuu?) ja The Scorpionissa (Helsinki) ja hävettää myöntää että nykyinen ystäväpiirini on lähtenyt alkujaan rakentumaan juuri tätä kautta. Joskus marras-joulukuussa Avengerin syssi Jari Pesonen sitten tuuppasi minulle BlueWaven (mikä kauhea virhe!) ja elämäni oli lopullisesti mennyttä.

Mutta eipä mennä asioiden edelle!
Etsiessäni kivoja purkkeja, löysin purkkilistalta sellaisen kuin SCIFI. Ja tieteiskirjallisuuden ystävänä se houkutteli minut soittamaan vaikka en ihan ymmärtänyt selitystä.
Loggasin sisään, vastasin kysymyksiin ja sen jälkeen olin aivan pihalla. Edessäni oli vain komentorivi. Olin tullut sci-fin unix-shelliin enkä tajunnut siitä mitään. Tyhmä purkki! Loggasin ulos ja unohdin sen asian.

Nythän oli niin että olin kirjautunut shelliin nimellä zeple. Ihan vain vetänyt hatusta tuon nimen. Ehkä jos olisin tiennyt että se seuraa minua tänäkin päivänä, olisin saattanut miettiä tarkemmin. Mutta ehkä hyvä näin :D
Olin tullut tilanneeksi meille nettiyhteyden, enkä ollut siitä oikein kiinnostunut aluksi.
Sitten kevään mittaan aloin irccaamaan kiihtyvällä tahdilla ja ennenpitkää myös hieman sirffaamaan Lynxillä. Myös sähköposti oli käytössä.

Mutta taas asiat etenevät liian nopeaan!
Palataan takaisin loppuvuoteen 1994, kun olin pieni 14-vuotias tyttönen.
Jonkin aikaa purkeissa pyörittyäni alkoi mieli tehdä perustaa oma (kenempä ei), joten aloin konffaamaan sbbs:ssaa. Onneksi en ehtinyt saada sitä koskaan linjoille. Jälkeenpäin puistattaa koko ajatus. Kaikki oli kiinni yhdestä onnettomasta logoffin init-stringistä, kun en saanut modeemia resetoitua. Tiedonhankinta oli suunnattomasti vaikeampaa silloin kuin nyt netin aikakaudella enkä koskaan saanut ongelmaa ratkaistua vaikka näin siitä jopa unia.
Sitten käännekohta elämässäni toi järkevän miettimistauon purkkitouhuihin ja Atomi sai odottaa melkein vuoden ennen syntymistään.

Olipa niin, että suosikkipurkissani The Avengerissa messuili myös eräs Viznut ;)
Hän vaikutti legendaatisen kala-signaturensa kanssa monissa muissakin savon alueen purkeissa, joista yksi oli ProtoPlasma.
Proton sysop oli samanikäinen kuin minäkin, tuolloin nimeltään Halley (nyk. Trevize) ja kuultuaan Avengerissa kirjoittelevasta tytöstä, oli päättänyt tulla katsomaan tuota ihmettä.

Minut invitoitiin soittamaan ProtoPlasmaan, jonka loginiin kirjoitin ensimmäistä kertaa legendaarisen "kevytversion" handlestani, eli Zele.
Parin soiton ja messun jälkeen Halley sai napattua minut chattiin ja siitä alkoi cosysseyteni ja elämäni ensimmäinen rakkaustarina. Vaikka olimme 14-vuotiaita niin stoori olisi oikein kaunis kerrottavaksi.

Aikaa vieri jokunen kuukausi ja olin alkanut ircata. Nimi Zele oli vakiintunut käyttööni, mutta kerran mennessä ircciin, se olikin varattu! Joku puolalainen käytti sitä ja oli idlenä, joten kiukuteltuani kanavalla vähän aikaa, lisäsin X-kirjaimen handleni perään.
Niimpä käytin satunnaisesti nimeä Zelex nimen Zele rinnalla. Ensimmäinen jäi sitten kirjoitusasuksi ja jälkimmäinen lempinimeksi ja niitä käytetään molempia vielä tänäkin päivänä Demoscene-ihmisten ja irccituttujenkin toimesta.

Semmosta.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.