IRC-Galleria

_alonzo_

_alonzo_

† on valmiiksi vainaa †
http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1573251

20.08.2008 09:35, päivitetty 20.08. 10:22

Suomalaiset parisuhteet eivät ole intohimoisia ja seksiä harrastetaan yhä vähemmän. Tämä selviää Väestöliiton tutkimusprofessorin Osmo Kontulan tuoreesta kirjasta.

Miehet olivat tutkimuksen mukaan viime vuonna yhdynnässä keskimäärin 4,8 ja naiset 4,3 kertaa kuukaudessa.

Seksin vähentymistä selittää muun muassa se, että sekä miesten että naisten haluttomuus on yleistynyt viidentoista viime vuoden aikana.

Kontulan kirja paljastaa myös muun muassa, että súomalaiset suhtautuvat uskottomuuteen aiempaa tiukkapipoisemmin, nuorilla naisilla on kiihottumisongelmia ja naiset eivät saa orgasmeja yhtä usein kuin ennen.
IS-STT


Lukijan ääni:

20.08.08 12:07 <_alonzo_> Mikä vie seksihalut? : - Väsymys - Kumppanin huono (suu)hygienia - Seksin tyrkyttäminen - Romantiikan puute - Seksin banalisoituminen Tässä muutamia syitä. Eivät välttämättä tärkeysjärjestyksessä. HAHA
20.08.08 12:07 <_alonzo_> mä olen niin helevetin väsynyt
20.08.08 12:08 <_alonzo_> Olisikohan yksinkertaisesti vain niin, että nykyään on paljon enemmän ajanviettotapoja ja huvituksia, kuin ennen. HAHAHA kuten honkagym ja porno..
20.08.08 12:09 <_alonzo_> Mies, ojennappas oikea kätesi suoraksi eteesi sormet äärimmilleen haralleen, peukalo ylöspäin, pikkirilli alaspäin. Peukalo osoittaa halusi ja kykykysi 2-kymppisenä, etusormi 3-kymppisenä, keskisormi 4-kymppisenä, nimetön 5-kymppisenä. Pikkurilli sojottaa miltei maata kohti. Voi voi 6-kymppisiä. Tämä testi siis näyttää peniksen topakkuuden miehen ikääntyessä. Vai vielä tähän konkurssiin dosentin tutkimuksia, kun maalaisjärjelläkin asia on selvä.

ja nyt tulee niin paljon faktaa:

20.08.08 12:10 <_alonzo_> Asiat, jotka vievät halut ihmiseltä itsestään ja asiat, jotka tekevät muista haluja herättämättömiä. Huono ravitsemus. Päihderiippuvuus. Välipalakulttuuri. Ylipainoisuus. Huono kunto. Tressaava elämäntapa. Ajanpuute. Asioiden yleinen suorittaminen. Työkeskeisyys. Läsnäolokyvyn heikentyminen. Yksilöllisten arvojen korostuminen. Ihmissuhteiden pinnallistuminen. Seksin merkityksen väheneminen ihmissuhteessa. Huono kyky ottaa muita ja muiden tarpeita huomioon. Pettäminen parisuhteessa. Epärealisis
20.08.08 12:11 <_alonzo_> Epärealisistiset käsitykset seksistä. Realiteeteista vieraannuttavat seksiobjektit ja käsitykset seksistä. Ihmisten persoonallisuuden ja kiinnostavuuden väheneminen materialismin seurauksena. Seksin ja seksikkyyden kaupallistuminen. Ihmisten tuotteellistuminen. Yleinen seksillä tyrkyttäminen ja seksin toissijainen välineellistyminen ensisijaisen hyödyn tavoittelussa. Kilpailevan ajanviettotarjonnan lisääntyminen. Viihteen korostuminen. Sukupuoliroolien kaventuminen.

20.08.08 12:23 <_alonzo_> Aina ei vain löydä sopivaa kumppania itselleen. Joskus on myös niin, että vaikka itseä kiinnostaisi, niin jostakin syystä, toista ei kiinnosta, joten silloin on vain odotettava seuraavaa mahdollisuutta.http://www.iltalehti.fi/rakkausjaseksi/200808208134086_lz.shtml
Sooloseksi yhä suositumpaa

20.8.2008 8:50

Suomalasilla, parisuhteessa elävillä ihmisillä on varsin ankea seksielämä.

Vähentääkö yhteen muuttaminen seksihaluja?

Väestöliiton tutkimusprofessori Osmo Kontula on kartoittanut seksielämäämme 1070-luvulta viime vuoteen, ja tulokset ovat karua luettavaa: naisten ja miehet halut ovat kaukana toisistaan, yhdyntämäärät vähenevät ja itsetyydytys korvaa puuttuvan rakastelun myös parisuhteessa elävillä. Naisilla on kaksi kertaa enemmän orgasmivaikeuksia kuin miehillä erektiohäiriöitä, ja jo parikymppisillä naisilla on vaikeuksia saada orgasmi.

Kontula arvelee syiksi ongelmiin kiireistä elämäntapaa sekä tarvetta kontrolliin, minkä vuoksi on vaikea heittäytyä intohimon vietäväksi.

Osmo Kontula painottikin tänään kirjansa Halu & Intohimo julkaisutilaisuudessa, että seksi ja onnellisuus kulkevat käsi kädessä parisuhteessa. Onnellisimpia ja eniten rakastelevia pareja ovat ne, jotka asuvat erillään. Kontulan mielestä syy siihen oli selkeä: kun tavataan jommankumman luona, kumpikin tietää, että on aikomus rakastella. Saman katon alla asuvia vaivaa epätietoisuus toisen toiveista ja lisäksi yhteisen arjen aikataulut jyräväät lemmenleikit. Siksi avio- ja avoliitossa elävät miehet haluaisivat seksiä 2-3 kertaa enemmän kuin saavat. Myös naiset toivovat seksiä nykyistä enemmän, mutta miesten ja naisten toiveiden välillä on silti suuri ero, eikä se ole vuosikymmenten aikana lähentynyt. Suurimmat erot toivessa on 10 vuotta kestäneissä parisuhteissa.

- Naiset ovat portinvartijoita, Kontula toteaa.

Itsetyydytys yleistynyt

yksineläjien ja sinkkujen itsetyydytys on odotettavasti muita aktiivisempaa. Yllättävää on se, että aktiivinen itsetyydytys on yleistynyt viime vuosina myös parisuhteessa elävillä.

Osmo Kontulan tutkimus paljastaa, että parisuhteessa elävien nuorten miesten itsetyydytysaktiivisuus on noussut. Kyselyä edeltäneen viikon aikana itsetyydytystä harjoittaneiden osuus oli kasvanut noin 20 prosenttiyksiköllä kahdeksassa vuodessa.

Kyse ei ole pelkästään nuorista miehistä. Myös keski-ikäisten ja kypsään ikään ehtineiden miesten itsetyydytysaktiivisuus on ainakin kaksinkertaistunut 15 vuodessa.

Myös naisten itsetyydytys on lisääntynyt. Viidessätoista vuodesta parisuhteessa elävien nuorten naisten itsetyydytys on kaksinkertaistunut. Keski-ikäisillä tämä osuus on kolminkertaistunut, ja avioliitossa ja erillissuhteessa jopa kuusinkertaistunut.

Kontulan mukaan itsetyydytysaktiivisuuden kasvaminen on tuonut uuden seksuaalisen piirteen kaikenlaisiin parisuhteisiin. Hän toteaa sen kertovan kasvaneesta innosta hakea seksuaalista tyydytystä, mutta myös mahdollisista ongelmista saada sitä riittävästi omasta parisuhteesta.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.