IRC-Galleria

_alonzo_

_alonzo_

† on valmiiksi vainaa †

Blogi

« Uudemmat -

[Ei aihetta]Tiistai 17.03.2009 22:08

”Niin olet yksin, sa ihminen, yksin keskellä kaiken, yksin syntynyt oot, yksin sa lähtevä oot, yksin erheesi kätket ja yksin kyynelees itket. Ainoa uskollinen on oma varjosi vain.”

-V.A. Koskenniemi
http://www.iltalehti.fi/rakkausjaseksi/200810238475976_lz.shtml

Tavoitteena oli päästä kokonaan eroon seksistä.
Rouva Smythersin mukaan viisaan vaimon tuli välttää alastomuutta miehensä edessä ja nalkuttaa.
Rouva Smythersin mukaan viisaan vaimon tuli välttää alastomuutta miehensä edessä ja nalkuttaa. (IT STOCKFREE)

Vuonna 1894 brittirouva Ruth Smythers otti kynän käteen ja laati teoksen nimeltä "Kuusi vinkkiä miehille ja naisille" valmistaakseen nuoria naisia kohtaamaan ensimmäistä kertaa hirvittävän kokemuksen - seksin. Papinrouvan kirjoittama kirja on nyt julkaistu uudelleen.

Rouva Smythersin mukaan seksi oli asia, joka oli vain kestettävä. Hänen neuvonsa kanssasisarilleen kuuluikin: "Anna vähän, anna harvoin ja - ennen kaikkea - anna vastahakoisesti.

Seuraavassa muutamia vinkkejä yli sadan vuoden takaa:

1. Viisas nuori vaimo suostuu viikoittain enimmillään kahteen seksuaaliseen kokemukseen. Ajan kuluessa hänen on tulisi tehdä kaikkensa vähentääkseen kokemusten tiheyttä. Sairauden, unisuuden tai päänsäryn teeskentely ovat hänen parhaita ystäviään tässä asiassa.

2. Useimmat miehet ovat luonteeltaan melko perverssejä, ja jos heille antaa pienenkin tilaisuuden, he ryhtyvät iljettäviin toimiin, joihin kuuluu normaalin aktin suorittaminen epänormaaleissa asennoissa, naisen kehon nuoleminen ja oman riettaan ruumiinsa tarjoaminen naisen nuoltavaksi.

3. Viisaan vaimon tavoitteena on, ettei mies koskaan näe hänen alastonta ruumistaan eikä salli miehen esiintyvän hänen edessään alastomana.

4. Monet naiset ovat havainneet hyödylliseksi pukeutua paksuun yöpaitaan ja pukea miehensä pyjamaan. Niitä ei tarvitse riisua seksuaalisen aktin aikana. Näin mahdollisimman vähän ihoa altistuu.

5. Mennessään vuoteeseen naisen tulee sammuttaa kaikki valot. Siellä hänen ei pidä päästää ääntäkään, joka ohjaisi miehen hänen suuntaansa, jottei mies pitäisi sitä rohkaisun merkkinä.

6. Kun mies löytää naisen vuoteesta, tämän tulee maata mahdollisimman liikkumattomana. Optimistinen aviomies voisi tulkita ruumiin liikkeet seksuaalisen kiihottumisen merkiksi. Silloin, kun seksiä ei voi estää, sitä on harjoitettava täydellisessä pimeydessä.

7. Jos mies yrittää suudella naista suulle, tämän on käännettävä päätään niin, että suukko osuu harmittomasti poskelle. Jos mies nostaa naisen yöpaitaa ja yrittää suudella häntä sen alta, naisen täytyy vetää yöpaita nopeasti paikalleen, juosta sängystä ja selittää, että luonto kutsuu häntä kylpyhuoneeseen.

8. Jos mies yrittää vietellä naista hekumallisella puheella, viisas vaimo muistaa äkkiä jonkun mitättömän asian, jota kysyä mieheltään.

9. Miehen ähistessä ja puhkuessa naisen tulee maata aivan hiljaa eikä missään olosuhteissa ähkiä tai vaikeroida aktin aikana.

10. Heti miehen lopetettua aktin viisas vaimo alkaa nalkuttaa hänelle pienistä tehtävistä, jotka toivoo miehen suorittavan seuraavana päivänä.

Rouva Smythersin mukaan riitely, nalkutus ja nuhdesaarna ovat erittäin tehokkaita, kun niitä käytetään iltamyöhään noin tuntia ennen kuin mies normaalisti tekisi lähentely-yrityksensä.

Kymmenenteen aviovuoteensa ehtineet vaimot ovat saaneet lapsikatraansa kasaan ja saavuttaneet perimmäisen päämääränsä eli päässeet eroon seksuaalisesta kontaktista aviomiehensä kanssa, kirjoittaja lupaa. Siinä vaiheessa viisas vaimo voi luottaa siihen, että rakkaus lapsia kohtaan ja sosiaaliset paineet pitävät miehen kotona.
toi kakkonen on kyl aivan täysin totta ja niin irstasta et hyi vittu me miehet ollaan kauheita!
onneks mä en koskaan tule hankkimaan lapsia..
http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1573251

20.08.2008 09:35, päivitetty 20.08. 10:22

Suomalaiset parisuhteet eivät ole intohimoisia ja seksiä harrastetaan yhä vähemmän. Tämä selviää Väestöliiton tutkimusprofessorin Osmo Kontulan tuoreesta kirjasta.

Miehet olivat tutkimuksen mukaan viime vuonna yhdynnässä keskimäärin 4,8 ja naiset 4,3 kertaa kuukaudessa.

Seksin vähentymistä selittää muun muassa se, että sekä miesten että naisten haluttomuus on yleistynyt viidentoista viime vuoden aikana.

Kontulan kirja paljastaa myös muun muassa, että súomalaiset suhtautuvat uskottomuuteen aiempaa tiukkapipoisemmin, nuorilla naisilla on kiihottumisongelmia ja naiset eivät saa orgasmeja yhtä usein kuin ennen.
IS-STT


Lukijan ääni:

20.08.08 12:07 <_alonzo_> Mikä vie seksihalut? : - Väsymys - Kumppanin huono (suu)hygienia - Seksin tyrkyttäminen - Romantiikan puute - Seksin banalisoituminen Tässä muutamia syitä. Eivät välttämättä tärkeysjärjestyksessä. HAHA
20.08.08 12:07 <_alonzo_> mä olen niin helevetin väsynyt
20.08.08 12:08 <_alonzo_> Olisikohan yksinkertaisesti vain niin, että nykyään on paljon enemmän ajanviettotapoja ja huvituksia, kuin ennen. HAHAHA kuten honkagym ja porno..
20.08.08 12:09 <_alonzo_> Mies, ojennappas oikea kätesi suoraksi eteesi sormet äärimmilleen haralleen, peukalo ylöspäin, pikkirilli alaspäin. Peukalo osoittaa halusi ja kykykysi 2-kymppisenä, etusormi 3-kymppisenä, keskisormi 4-kymppisenä, nimetön 5-kymppisenä. Pikkurilli sojottaa miltei maata kohti. Voi voi 6-kymppisiä. Tämä testi siis näyttää peniksen topakkuuden miehen ikääntyessä. Vai vielä tähän konkurssiin dosentin tutkimuksia, kun maalaisjärjelläkin asia on selvä.

ja nyt tulee niin paljon faktaa:

20.08.08 12:10 <_alonzo_> Asiat, jotka vievät halut ihmiseltä itsestään ja asiat, jotka tekevät muista haluja herättämättömiä. Huono ravitsemus. Päihderiippuvuus. Välipalakulttuuri. Ylipainoisuus. Huono kunto. Tressaava elämäntapa. Ajanpuute. Asioiden yleinen suorittaminen. Työkeskeisyys. Läsnäolokyvyn heikentyminen. Yksilöllisten arvojen korostuminen. Ihmissuhteiden pinnallistuminen. Seksin merkityksen väheneminen ihmissuhteessa. Huono kyky ottaa muita ja muiden tarpeita huomioon. Pettäminen parisuhteessa. Epärealisis
20.08.08 12:11 <_alonzo_> Epärealisistiset käsitykset seksistä. Realiteeteista vieraannuttavat seksiobjektit ja käsitykset seksistä. Ihmisten persoonallisuuden ja kiinnostavuuden väheneminen materialismin seurauksena. Seksin ja seksikkyyden kaupallistuminen. Ihmisten tuotteellistuminen. Yleinen seksillä tyrkyttäminen ja seksin toissijainen välineellistyminen ensisijaisen hyödyn tavoittelussa. Kilpailevan ajanviettotarjonnan lisääntyminen. Viihteen korostuminen. Sukupuoliroolien kaventuminen.

20.08.08 12:23 <_alonzo_> Aina ei vain löydä sopivaa kumppania itselleen. Joskus on myös niin, että vaikka itseä kiinnostaisi, niin jostakin syystä, toista ei kiinnosta, joten silloin on vain odotettava seuraavaa mahdollisuutta.http://www.iltalehti.fi/rakkausjaseksi/200808208134086_lz.shtml
Sooloseksi yhä suositumpaa

20.8.2008 8:50

Suomalasilla, parisuhteessa elävillä ihmisillä on varsin ankea seksielämä.

Vähentääkö yhteen muuttaminen seksihaluja?

Väestöliiton tutkimusprofessori Osmo Kontula on kartoittanut seksielämäämme 1070-luvulta viime vuoteen, ja tulokset ovat karua luettavaa: naisten ja miehet halut ovat kaukana toisistaan, yhdyntämäärät vähenevät ja itsetyydytys korvaa puuttuvan rakastelun myös parisuhteessa elävillä. Naisilla on kaksi kertaa enemmän orgasmivaikeuksia kuin miehillä erektiohäiriöitä, ja jo parikymppisillä naisilla on vaikeuksia saada orgasmi.

Kontula arvelee syiksi ongelmiin kiireistä elämäntapaa sekä tarvetta kontrolliin, minkä vuoksi on vaikea heittäytyä intohimon vietäväksi.

Osmo Kontula painottikin tänään kirjansa Halu & Intohimo julkaisutilaisuudessa, että seksi ja onnellisuus kulkevat käsi kädessä parisuhteessa. Onnellisimpia ja eniten rakastelevia pareja ovat ne, jotka asuvat erillään. Kontulan mielestä syy siihen oli selkeä: kun tavataan jommankumman luona, kumpikin tietää, että on aikomus rakastella. Saman katon alla asuvia vaivaa epätietoisuus toisen toiveista ja lisäksi yhteisen arjen aikataulut jyräväät lemmenleikit. Siksi avio- ja avoliitossa elävät miehet haluaisivat seksiä 2-3 kertaa enemmän kuin saavat. Myös naiset toivovat seksiä nykyistä enemmän, mutta miesten ja naisten toiveiden välillä on silti suuri ero, eikä se ole vuosikymmenten aikana lähentynyt. Suurimmat erot toivessa on 10 vuotta kestäneissä parisuhteissa.

- Naiset ovat portinvartijoita, Kontula toteaa.

Itsetyydytys yleistynyt

yksineläjien ja sinkkujen itsetyydytys on odotettavasti muita aktiivisempaa. Yllättävää on se, että aktiivinen itsetyydytys on yleistynyt viime vuosina myös parisuhteessa elävillä.

Osmo Kontulan tutkimus paljastaa, että parisuhteessa elävien nuorten miesten itsetyydytysaktiivisuus on noussut. Kyselyä edeltäneen viikon aikana itsetyydytystä harjoittaneiden osuus oli kasvanut noin 20 prosenttiyksiköllä kahdeksassa vuodessa.

Kyse ei ole pelkästään nuorista miehistä. Myös keski-ikäisten ja kypsään ikään ehtineiden miesten itsetyydytysaktiivisuus on ainakin kaksinkertaistunut 15 vuodessa.

Myös naisten itsetyydytys on lisääntynyt. Viidessätoista vuodesta parisuhteessa elävien nuorten naisten itsetyydytys on kaksinkertaistunut. Keski-ikäisillä tämä osuus on kolminkertaistunut, ja avioliitossa ja erillissuhteessa jopa kuusinkertaistunut.

Kontulan mukaan itsetyydytysaktiivisuuden kasvaminen on tuonut uuden seksuaalisen piirteen kaikenlaisiin parisuhteisiin. Hän toteaa sen kertovan kasvaneesta innosta hakea seksuaalista tyydytystä, mutta myös mahdollisista ongelmista saada sitä riittävästi omasta parisuhteesta.

Ahnaan miehen kiusaus!Lauantai 19.07.2008 12:15

http://www.city.fi/artikkeli/Sis%E4piiri/2735/

Kysymys Walter de Campille:

"Kysymys: Auringon kuumottaessa ihoa vaatekerta ohenee...mutta vain itseäni varten, olenhan laatudaami. Miksi sallitaan miehisyyden, oikein äijämäisyyden perikuvaksi viheltää, kääntää pää perää mittaamaan, mittailla povea katseella ahnaasti...mitä miehet siitä saa...onko miehillä alitajuntainen lajikoroste, että toiselle miehelle huomioksi muuten, että tuossa menee kissa, kun en minä sitä napannut, mutta kuitenkin katseella merkkasin sen...vai mikä on tuo ahnaisuus, brutaalisuus? Harvemmin miehet katsovat kaljapulloa yhtä ahnaasti kuitenkaan juomatta sitä. Ja miksi nämä ahnatukset ovat yleensä sitä jo kulahtunutta/avioliitossa marinoitunutta kodinkonemyyjää? Miksi oikeat komistukset eivät ole omaksuneet tätä käyttäytymismallia...onko se sitä metroseksuaalisuuden ilmentymää?
Mehujää, 29v

Vastaus: Ahaa, haluaisit, että miehet eivät katsoisi perääsi eikä poveasi. Mutta kun ihmislajin säilyminen maapallolla on pelkästään sen varassa, että vastakkaista sukupuolta olevat henkilöt tuntevat vetoa toisiaan kohtaan. Muuten koittaa karmea lopunaika, jolloin jyrsijät hallitsevat maailmaa. Ahnas halu on geeneissä. Voi olla että "oikeat komistukset" eivät noudata tätä käyttäytymismallia, mutta se ei tarkoita että he eivät panisi merkille muotojasi. He vain ovat cooleja ahnatuksia. Älä kuitenkaan masennu, toiveesi nimittäin toteutuu! Sinun ei tarvitse odottaa kuin 15-30 vuotta ja ahnaat, brutaalit katseet lakkaavat kohdistumasta sinuun. Muutut näkymättömäksi. Voit myös nopeuttaa mielenkiintoisuutesi katoamista ylensyömällä. Nauti nyt kuitenkin siitä, että olet haluttava nainen, ennen kuin se on myöhäistä."

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/200807187972348_ul.shtml

Symmetrinen keho, seksikäs ihminen
18.7.2008 18:17
Ihmiset, joilla on seksikäs ja viehättävä ääni ovat yleensä keholtaan symmetrisempiä, väittää Susan Huges, evoluutiopsykologi Albright Collegesta.

Huges kertoo Yahoo Newsien julkaisemassa jutussa äänen sisältävän paljon biologista tietoa, ja symmetrinen keho on suoraan yhteydessä kumppanin valintaan. Hän huomauttaa, ettei seksikäs ääni ole yhteydessä kauniisiin kasvoihin.

Huges laittoi sata ihmistä arvioimaan äänestä muun muassa lähestyttävyyttä, terveyttä, rehellisyyttä, älykkyyttä, kypsyyttä ja lämpöä. Testiin osallistujat olivat yleisesti ottaen samaa mieltä siitä, mikä tekee äänestä viehättävän. Hän ei kuitenkaan saanut selville sitä, mikä ominaisuus oli kyseessä.

- Voimme olla yhtä mieltä äänen seksikkyydestä, mutta emme voi vangita sitä esimerkiksi tietokoneelle, hän toteaa ja jatkaa tämän olevan merkki siitä, että ihmisen sisäänrakennettu havaintomekanismi on luultua edistyksellisempi.

STT

http://www.iltalehti.fi/rakkausjaseksi/200807177943096_lz.shtml

Ei syytä mustasukkaisuuteen!
17.7.2008 11:53
Nainen, ei ole mitään syytä olla mustasukkainen, jos miehesi katselee muita naisia ollessaan seurassasi.

Muiden naisten katseleminen vain tarkoittaa, että miehellä on hyvä ja voimakas pulssi.

Uuden naisille tarkoitetun miehenkäyttöoppaan mukaan 53 prosenttia miehistä myöntää katselevansa muita naisia aina, kun tilaisuus tarjoutuu. Loput eivät tunnusta tai vilkuilevat salaa.

Miesten mukaan naiskauneuden arvostamisella ja heidän tunteillaan omaa kumppania kohtaan ei ole mitään tekemistä keskenään.

Lähde: Ted Spiker & David Zinczenko,

Mies, rakkaus & seksi, Gummerus 2008
- Mulla on aivan helvetin voimakas pulssi..


mut kattokaas tää:
http://www.efukt.com/2184_You_Suck_At_Fucking_My_Wife.html

"You Suck At Fucking My Wife"
This guy propositioned a black man to fuck his wife, hoping to satisfy her desires for a huge cock. The black man gladly agrees but later discovers that fulfilling his role isn't as easy as he had anticipated.


ei helvetti mitä jengiä.


http://www.ampland.com/humor/pics/74/06262008oh6omP7.jpg
http://www.csmngt.com/tobacco_addiction.htm
Vitun trankkoja noi kuvat! Pakko alkaa vetää marlboroo...

http://www.csmngt.com/facesmoke.jpg hahah vitun TRANKKA!

JÄJÄ!Perjantai 20.06.2008 16:11

http://www.iltasanomat.fi/viihde/uutinen.asp?id=1546831

Sioilla suosiota naismaailmassa
19.06.2008 23:41


Tutkimukset todistavat sen, mitä on pitkään epäilty.

The Daily Mail uutisoi kahdesta tuoreesta tutkimuksesta, joiden mukaan itserakas ja -keskeinen, epäluotettava ja jopa tunnekylmä mies pärjää naismarkkinoilla symppistä paremmin. Asiasta kertoi Suomessa ensimmäisenä Uusisuomi.fi.

New Mexicon yliopiston tutkijan Peter Jonasonin mukaan asiaa havainnollistaa mainiosti James Bond: tämä on suhteissaan epäluotettava ja haluaa kokeilla uusia asioita sekä suhteita.

Jonason tutki yliopistossaan 200 opiskelijan persoonallisuutta, mieltymyksiä sekä seksikumppanien määrää. Tulokset tukevat väitettä, että "pahoilla pojilla" on keskimäärin vilkkaampaa sukupuolisuhderintamalla.

Artikkelin mukaan myös toisessa amerikkalaistutkimuksessa saatiin vastaavia tuloksia. Siinä tarkasteltiin peräti 35 000 ihmistä 57 eri maasta.

Molemmat tutkimukset väittävät, että naiset yhdistävät nämä negatiiviset piirteet - itsekeskeisyyden, tunnekylmyyden sekä epäluotettavuuden - maskuliinisuuteen ja ovat siksi kiinnostuneita pahoista pojista.

Evoluutiopsykologiaan perehtynyt Gayle Brewer Lancashiren yliopistosta lohduttaa kilttejä miehiä: hänen mukaansa naiset yleensä haluavat lasettua aloilleen ja perustaa perheen luotettavan ja kunnollisen miehen kanssa pelehdittyään aikansa pahisten kanssa.
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/200806197825977_ul.shtml

Tutkimus: Naiset rakastuvat renttuihin
19.6.2008 22:16
Kahden tuoreen tutkimuksen mukaan naiset suosivat tunnekylmiä, itseriittoisia ja epäluotettavia miehiä.

Suosivatko naiset renttuja?
Narsistin itserakkaus, psykopaatin impulsiivinen, jännityksenhakuinen ja tunteeton käytös sekä petollinen ja hyväksikäyttävä luonne. Nämä piirteet yhdistyvät naisten suosimassa renttumiehessä, kertoo The Daily Mail.

Yhdistelmä kuulostaa epämiellyttävältä. Kattavien tutkimusten mukaan naiset kuitenkin pitävät piirteitä maskuliinisuuden merkkinä ja osoituksena siitä, että mies kykenee tuottamaan terveitä jälkeläisiä.

Niinpä naiset, jotka hakevat jännittävää suhdetta tai toivovat tulevansa raskaaksi, tuntevat vetoa pahoihin poikiin.

Renttumiehillä puolestaan on hyvät mahdollisuudet päästä siirtämään geenejään seuraavalla sukupolvelle.

Bond vie naiset

New Mexicon yliopiston tutkija Peter Jonasonin mukaan fiktiivinen brittiagentti James Bond on täydellinen esimerkki naistennaurattajasta, jolla on jokseenkin kyseenalainen luonne.

- Hän on epämiellyttävä ja erittäin ulospäinsuuntautunut. Hän kokeilee mielellään uusia asioita, ihmisten tappamista tai uusia naisia, tutkija kertoi New Scientist -lehdelle.

Jonason tutkija teetätti persoonallisuustestejä 200:lla opiskelijalla. Tulosten mukaan kylmillä, itserakkailla ja epäluotettavilla miehillä on eniten kumppaneita.

Toiseen amerikkalaistutkimukseen otti osaa 35 000 ihmistä 57 maassa. Tulokset olivat samansuuntaiset.

Kilttien miesten ei kuitenkaan tarvitse menettää toivoaan. Evoluutiopsykologi Gayle Brewer Lancashiren yliopistosta kertoi, että vaikka naiset suosivatkin renttuja lyhyissä suhteissa, he asettuvat aloilleen kunnollisten ja huolehtivaisten miesten kanssa.http://www.iltalehti.fi/terveys/200806167801129_tr.shtml

"Carriet" ajavat nuorukaiset Viagra-purkille
16.6.2008 4:24
Yhä nuoremmat miehet turvautuvat potenssilääke Viagraan pelätessään, etteivät he pysty vastaamaan nykynaisten vaatimustasoon makuuhuoneessa.VAATIVAT Brittitutkijoiden mukaan Sinkkuelämää-filmin naisnelikko symboloi uutta naiskuvaa, jonka kanssa nuorukaiset ovat helisemässä. (EPA)
Brittitutkijoiden mukaan syy on Sinkkuelämää-leffan naisnelikossa, joka symboloi uutta vahvaa naiseuden roolimallia.

Nykynaiset esittävät seksuaaliset toiveensa suorasukaisemmin ja vaativat miehiltä parempaa kestävyyttä ja mielikuvitusta, tutkijat kertovat The Daily Mail -lehdessä.

Brittiläisten perheterapeuttien mukaan yhä useammat kolmenkymmenen vuoden tietämissä olevat miehet kyselevät potenssilääkkeitä, joita on aiemmin määrätty vasta vuosikymmeniä vanhemmille.

Seksuaalista kyvyttömyyttä tutkiva tohtori John Tomlinson kertoo, että hän on kuullut "erittäin suuren joukon 18-40-vuotiaita miehiä" olevan huolissaan seksuaalisesta kunnostaan.

- Miehistä tuntuu kuin he olisivat menettäneet maskuliinisuutensa nykynaisten edessä. Ongelma on kuitenkin lähes pelkästään psykologinen, Tomlinson sanoi The Daily Mailille.

Tomlinsonin mukaan paineet makuukamarissa aiheuttavat miehille pelkoa suoriutumisesta ja pahimmillaan impotenssia.

Tarkkoja tilastoja nuorten brittimiesten potenssilääkkeiden käytöstä ei ole, koska lääkärit eivät pidä aina tilastoa niiden määräämisestä potilaille.

..eiks noi urpot tajua et pääasia on et itse laukee.. koska siitähän naiset tykkää kun he kerran rakastuvat kylmiin renttuihin jotka eivät välitä kumppaninsa seksuaalisesta tyydyttämisestä.

Super baby jota ei ehkäistä.Perjantai 06.06.2008 11:41

toimiikohan jälkiaborttikaan...


http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/200806057753570_ul.shtml

Vauva selvisi abortista - äiti iloitsi
5.6.2008 14:37
Brittinaisen raskaus sai alkunsa e-pillereistä huolimatta.

Kun brittiläinen Jodie Percival sai yllättäen tietää olevansa raskaana, hän päätti tehdä abortin. Nottinghamshiressä asuvan perheen ensimmäinen lapsi oli kuollut munuaisvikaan ja toisellakin oli syntymästään lähtien vaikea munuaissairaus. Percival ja hänen sulhasensa Billy Crampton eivät uskaltaneet ottaa riskiä ja saattaa kolmatta lasta maailmaan.

Kaiken lisäksi kolmas raskaus oli saanut alkunsa, vaikka Jodie söi ehkäisypillereitä.

Jodie teki kahdeksannella raskausviikolla abortin. Kuinka ollakaan, melkein kolme kuukautta myöhemmin hän kuitenkin tunsi liikettä vatsassaan. Jodie meni lääkärille, joka kertoi hänen olevan raskaana - ja raskaus oli sama, joka oli aiemmin yritetty keskeyttää.

Aluksi Jodie suuttui lääkäreille, jotka olivat tyrineet abortin, mutta lopulta hän halusi pitää vauvan, etenkin jos se syntyisi terveenä.

Ultraäänitutkimuksessa havaittiin, että tälläkin sikiöllä oli äidin suvusta peritty munuaisvika. Lääkäreiden mukaan vauvalla oli kuitenkin hyvät mahdollisuudet selvitä.

Finleyksi nimetty poika syntyi marraskuussa. Hänellä oli hieman vikaa munuaisen toiminnassa, mutta lääkärit uskovat hänen voivan elää täysin normaalia elämää.

- En voinut uskoa, että tämä lapsi oli selvinnyt tästä kaikesta ja hän näytti niin täydelliseltä, Jodie Percival hehkutti onneaan Daily Telegraph -lehdelle.


NINA GERKMAN
nina.gerkman@iltalehti.fi

Vapaa tahto - eli onko porno epäeettistä??Keskiviikko 28.05.2008 18:36

löyty hyvä kirjotus vapaa-ajattelijoiden sivuilta joten päätin pistää sen tänne muistiin..
kirjoittaja on hyvin samoilla linjoilla kuin minäkin vaikka raamatusta onkin erimieltä:


"Vapaa tahto - eli onko porno epäeettistä??

Usein psykologian ja filosofian perusmääritelmänä ihmisen eroavaisuuteen eläimistä mainitaan ihmisen vapaa tahto. Vapaus valita aika, paikka ja teko. Ajatus siitä, että ihmisen tekoja ohjaavat järki, eivät halut. Tosin tästä asiasta moni humoristi saisi aikaan eriävän mielipiteen... Ja esiin nousee kysymys siitä, syrjäyttävätkö nautintoaineet, esimerkiksi alkoholi, järjen antaen haluille määräysvallan.

Vapaa tahto ei kuitenkaan ole niin yksinkertainen asia. Viisaammat usein kiistelevätkin siitä, onko ihmisen "vapaa tahto" todellakin niin vapaa, vai onko kyseessä vain mielikuva joka meille tulee, tekojen kuitenkin johtuessa jo sattuneista tapahtumista sekä haluistamme. Tämän ongelman lisäksi vapaa tahto luo kysymyksen moraalista ja vastuusta: Jos ja kun ihmisellä on vapaa tahto, on hän myös vain ja ainoastaan itse vastuussa teoistaan. (Tosin kristillinen perinne luo tähän takaportin vastuusta vapautumiseen, Saatanan eli hyvän Jumalan vastavoiman joka houkuttelee ihmistä tekemään järjen vastaisia tekoja; "Tahtoisin kyllä tehdä oikein, mutta en pysty siihen. En tee sitä hyvää, mitä tahdon, vaan sitä pahaa, mitä en tahdo" [Paavalin kirje roomalaisille]).

Ateistille tämä vapaa tahto eli valinnan vapaus luo ongelman oikeasta määritelmästä hyvän ja pahan välillä; kun ei ole Jumalaa joka sanelee hyvän ja pahan eron, on henkilön itse perusteltava arvonsa ja norminsa.

Paitsi omat tekonsa, myös muiden ihmisten teot on "Jumalan meille antaman moraalin hylkäämien" itse tuomittava omien arvojensa mukaan. Tämä luo myös kysymyksen siitä, kuka on oikeutettu tuomitsemaan toisten teot, kenellä on se absoluuttinen normisto hyvän ja pahan määrittelemiseen?

Tampereen Vapaa-ajattelijoissa on viime viikkoina kovasti keskusteltu vanhan toimiston vuokralaisesta. Toimistohan vuokrattiin tiukan äänestyksen jälkeen aikuisviihdepalveluja tuottavalle yritykselle. Vuokralaisehdokkaita vastustaneiden perusargumenttihan oli perusajatus siitä, että kyseisen kaltainen toiminta on yleisen moraalin vastaista.

Tilanne olisi jo tällaisenaan hyvinkin monisäikeinen. Lisäpotkua tilanteeseen luo vuokralainen, yritys jonka omistajina/työntekijöinä on vain ja ainoastaan kolme naista. Vuokrauksen vastustajat perustelevat aikuisviihteen vastustamisen lähinnä ajatuksena siitä, että kyseinen toiminta on naista sekä sukupuolena että henkilönä alentavaa.

Eli paitsi että herää kysymys siitä onko meillä oikeus tuomita toisten ihmisten tekoja, nousee esille myös dilemma siitä, voiko ihminen itse toiminnallaan alentaa omaa (ja sukupuolensa) ihmisarvoa? Ja jos ja kun voi, onko meidän tehtävämme se tuomita? Eikö vapaa-ajattelun tulisi nimenomaan olla vapautta ajatella ja toimia omien arvojensa ja normiensa mukaan? Ja etenkin olla tuomitsematta muiden ihmisten arvoja ja normeja? Mikäli Vapaa-ajattelijat eivät sormella osoittaen tuomitse ja pilkkaa "päävastustajaansa", kristittyjä, kuinka näin voi sitten tehdä muiden ihmisten osalta? "Sinulla on aivan väärät arvot elämässäsi, sinä pilaat ihmisarvosi!". Onko vapaa-ajattelijoilla se suurempi totuus joka oikeuttaa tuomitsemaan toisen ihmisen arvot ja ihmisarvon?

Tässä vaiheessa moni varmasti hakee toiminnan kantavaa perusajatusta, tieteellisen maailmankatsomuksen noudattamista myös ihmisen arvojen ja normien määrittelyssä. Tieteellinen maailmankatsomus on "helppo" vetää mukaan argumentteja puolustamaan puhuttaessa aikuisviihteen tuomittavuudesta. Mutta mitä tieteellinen maailmankatsomus sitten on? Periaatteessa idea on yksinkertainen, hypoteesien eli olettamuksien unohtaminen ja turvautuminen vain ja ainoastaan todistettuun (ja loogisesti johdettavissa olevaan) tietoon.

Mutta tieteellisellä maailmankatsomuksella on se periaatteellinen ongelma, että pohjimmiltaan sekin on vain dogmi, usko siitä että se on oikeassa. Tätäkin suurempi ongelma on käytännön elämä ja ajattelu, jossa usein asiat määritellään tieteellisen maailmankatsomuksen mukaan ilman perusteita, ajatuksena "onhan sen pakko olla niin". Valitettavan usein se, mitä tänään niin kovasti vakuutamme olevan vain ja ainoastaan ainoa oikea totuus, paljastuukin huomenna vain olettamukseksi. Lähempi asian tarkastelu on tuonut esille uuden totuuden, uuden tieteellisen maailmankatsomuksen. Kuu on juustoa, maa on litteä, aurinko kiertää maata, kuussa ei ole vettä? Kyllähän nämä väitteet tänään tuntuvat lapsellisilta, mutta on syytä muistaa että ei ole montaa vuosikymmentä kun toisin asioista väittäneet poltettiin roviolla, yleisen mielipiteen sanoessa jotain muuta. Yleinen mielipide, "yleinen tieteellinen maailmankatsomus" oli toista mieltä näiden asiaan paremmin perehtyneiden henkilöiden tieteellisen maailmankatsomuksen suhteen.

Olisi ironisesti sanoen "jumalaista", jos voisin tämän lyhyen pohdinnan päättää saarnaan siitä mikä lopulta on oikein ja mikä väärin. Tätä vastausta odottaville en voi tarjota muuta kuin suuren pettymyksen. Ehkäpä oikea ja väärä eivät ole ainoat värit paletissa, harmaa on olemassa, puhumattakaan harmaasävyistä, jotka usein tuovat lisää ongelmia oikean ja väärän tuomitsemiseen. Ja mikä minä olen tuomitsemaan? Enhän minä ole toista ihmistä "parempi", usein tuntuu että itsessä on eniten tuomittavaa. "Se teistä, joka ei ole tehnyt syntiä, heittäköön ensimmäisen kiven" (Joh 8:7 [ote maailman kenties parhaasta romaanista]).

Jani Hinkka
Vuokrauksen puolesta äänestänyt

PS. romaani = pitkähkö suorasanainen, kirjoitettu kertomus"


« Uudemmat -