IRC-Galleria

donalde

donalde

Pasi J Vartiainen

Blogimerkintä

- Vanhempi »

Maanantai, kerpeleMaanantai 07.11.2005 09:47

V-käyrä nousussa. Ja on vasta viikon eka päivä. Ja kello jotain 8

Mutta se ei lakkaa hämmästyttämästä, miksi ihmiset ei osaa lukea ohjeita? Kuinka vaikeata on lukea, tai ainakin ensin vilkaista ohjeet? Töissä vaan törmänny monta kertaa moiseen, kun lähtee työkalusta jakelupaketti, niin sinä olevista uusista ominaisuuksista tulee kyselyitä samana päivänä, vaikka se on ohjeissa selostettu.

Itse on havainnut että vähemmällä pääsee kun edes vilkaisee ohjeita aluksi. Vaikka moinen insinöörin koulutusta vastaan sotiikin. Mikähän "kyllä mä tän homman tiedän" mentaliteetti koulussa tarttuu, vai onko se ihan suomalaista geeniperintöä: "Ei tarvi auttaa!" <-- kuuluu huuto kaivosta.

En mä tiedä, mä lähden duuniin leikkiin excelillä, ja katsoon mikä tänään menee pieleen.

lisäys klo 16

"Kylmä ja kuollut kaupunki, kello on neljä ja maanantai. Tuhansia kasvoja ihmisten, synkkien ja kiireisten. Kaikki ne juoksee jonnekkin, ja kauhea kiire tietenkin. Ne ei kai tiedäi ttekkään, mikä on määränpää." ... Vaikka moni aliarvostaa Klamydiaa, löytyy bändin sanoituksista oikeasti asiaakin.

Aamulla pohdin mikä siinä on kun manuaaleja ja ohjeita ei lueta. Päivällä asia nousi mieleen, kun huomasin että jokaiseen ongelmaan tarjotaan patenttiratkaisuna: "kirjoitetaan siihen ohje." Eli kirjoitetaan ohjeita kun ei osata tehdä asioista riittävän selkeitä ja yksinkertaisia. Pitääpä alkaa itse muuttaa maailmaa yksinkertaisempaan ja helppokäyttöisempään suuntaan, niin josko ei tarvitsisi niin paljon kirjottaa manuaaleja. Joo joo, toivossa on hyvä elää.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.