IRC-Galleria

donalde

donalde

Pasi J Vartiainen

uskonto?Perjantai 30.12.2005 17:24

Mikähän siinä on, että rauhallisen ihmisen päivän tullaan pilaamalla tyrkyttämällä uskoa, jesseuskoa? Onko mun otsassa joku leima jossa lukee "saatananpalvaaja" tai "hevari", vai käykö noi uskovaiset levittään 'hyvää sanomaa' kaikille? En tiedä.. Saatananpalvaaja en ole, hevari olen. Ja hevari olen ollut jo pitkään, about 19 vuotta.

Mutta miksi ihmeessä sitä pitää tyrkyttää? Tietääkseni kristinusko, tai itse asiassa ev. lut. on suomen suurin usko, ainakin nimellisesti suurinosa kansasta uskoo. Jos ei usko, niin olisiko kirkollisvero ja tapauskonnolisuus syynä vääristymään? Mutta miksi tyrkytetään? Ainakin itsellä iskee välitön inhoreaktio päälle kun tullaan tyrkyttään uskoa. En tosin ole enään vuosiin uskonut, en mihinkään yliluonnolliseen, tiede tarjoaa mielestäni luotettavampaa selitystä asioille kuin raamattu. Raamattu on ihan ok satukirja, mutta asiaa vääristää se että sieltä poimitaan vain omiin tarkoituksiin sopivia asioita, eikä katsota kokonaisuutta. Ei raamattu kirjana ole huono, joskus lyöny raamatun sisällöstä naisen kanssa vetoa, ja voitin vedon.. Se mitä sai voitetusta vedosta, jääköön salaisuudeksi.

Tyrkytyksestä tuli mieleen, miksi uskoa tyrkytetään paikoissa, missä on suurin mahdollisuus häiriköidä ihmisiä. Tokkopa ketään festareille menijöitä kiinnostaa kuulla kun muutama tärähtänyt huutelee kaikenlaista tyhmää, mitä heidän vinksahtanut ajatuksenjuoksu ja maailmankuva tuo syljen mukana suuhun? Kaikista pahinhan on Ankkarock, siellä on jokavuosi tusina hölmöä huutelemassa. Eräs vuosi kun alkoi ottaa päähän yhden kovaääninen huutelu, sain melkein tyypin suuttumaan... Tyyppi huuteli jotain tyyliin: "Ennen siuluni oli tyhjä, mutta sitten tuli jeesus ja täytti sen." Päätin huutaa takaisin: "ja vei aivot mennessään." Kyseinen lähinmäisenystävä suuttui ja lähti tuleen nyrkit pystyssä kohti. Muutenkin tulee välillä huudeltua takaisin noille uskovaisille, jos ne vaikka edes vähän ajattelisi.. tuntuu vain vähän samalta kuin taistelu tuulimyllyjä vastaan.

Uskovaisten ehkä suurin ogelma on se, että heidän maailmankuvan mukaan kaikki on valmiiksi hyvin, eli saa tehdä melkein mitä vaan, ei tarvi välittää mistään, koska kaikki on jo etukäteen valmiiksi anteeksiannettua. Tällöin ei mietitä oikeasti miten voisi parantaa omaa ja muiden elämänlaatua, tulee hirvittävän minäkeskeinen maailmankuva, "kyllä mä tänkin saan anteeksi, mitä se haittaa jos minä.."

Suurin osa niistä jotka oikeasti uskovat, ovat uskossaan hiljaisella tavalla, käyvät kirkossa yms. Mutta sitten on se 5% jotka pilaavat kaikkien maineen, tulevat levittämään uskoaan niille joilla on ennestään jo varma mielikuva siitä etteivät halua uskoa. Ja vaikka suomessa lähes kaikki ovat kristinuskoisia, niin miksi sitä jessejuttua pitää levittää ja saarnata? Ei minulle ole vielä tultu mitään muuta uskoa tyrkyttään kuin jesseuskoa.

Tulipas pitkä rypistys...

np: Kylähullut - ...Ja jeesus ei pysy ristillään

joulu meni, uusivuosi tulossaTiistai 27.12.2005 20:03

Uusi vuosi, uudet kujeet. Päätin piruuttani ajaa parran pois, saa nähdä kauanko viitsii katsella itseään ilman leukapartaa, onhan moinen ollu leuassa jo reilun 12 vuotta. Toivotrtavasti naiset heruttelee nyt paremmin kun on sileä leuka. *grin*

Joulu meni hyvin, vielä pitäis jonkinmoinen määrä kinkkua tuhota, mutta taitaa olla viisaampi laittaa loput pakkaseen ja tehdä niistä ruokaa myöhemmin.

Joululahjat meni kyllä enenmän kuin hyvin kohdalleen.. oli suunnitelmissa ostaa tammikuun alennusmyynneistä sänkyyn peitot, tyynyt ja alus- sekä pussilakanat. Niin eikös firman joululahjapaketissa ole 2 x tyyny ja 2 x peitto, ja himasta tuli joululahjana lakana, pussilakanoita ja tyynynpäällisiä. Hyvin meni. :)

Vois tän viikon käyttää siihen että siivoaa tän kämpän kunnolla, pyyhkii hyllyjen päältä pölyt, ja muutkin pinnat.

perjantaiPerjantai 16.12.2005 19:50

Työviikko meni, mutta ei saa rauhaton luonne lepoa. Illemmalla kaverin kämpille, siellä sit unta, kun pitää aloittaa kaverin muutto klo 07 aamulla. Sit kun sieltä selviää kämpille, ois vuorossa koodausta, illemmalla syömään kaveriporukalla joku pieni pitsa... Sunnuntaina pitää jatkaa koodaamista, ellei saa lauantaina jo koodia toimiin.

Sunnuntai menee koodauksen merkeissä. Onneksi joululahjat on jo ostettu, ei tarvi niistä huolehtia. En ostanu itse, pistin porukoitten tilille rahaa, ja käskin ostaa siitä joululahjoja sukulaisille ja systerille, sekä porukat itse niin että mutsi ostaa faijalle, ja toisinpäin. Helpompaa, eikä tarvi itse paketoida. :)=

Sunnuntai, turha päiväSunnuntai 11.12.2005 17:01

Meinaa olla krapula, kun kaksi päivää nauttinut alkomaholia. Noh, itseppähän olen vaivani hankkinut. :)

Jos ois viitteliäisyyttä, voisi tehdä jotain koodaushommia kämpillä, kun tuli työkonekkin mukaan. Saa nyt nähdä, jaksaako. Voi olla että päivä menee vain irkaten ja pelaillen angbandia. Josain vaiheessa illemmalla voisi testata synttärilahjaansa, sain lahjaksi valurautaisen paistinpannun, näkee kuinka hyvä sillä on pihvejä paistaa.

Eli possun ulkofileestä sopivan vahvoja pihvejä kuumaan pannuun, sit paistaa pinnan kiinni, ja nostelee uunivuokaan. Sitten maustaminen, ja kermaa päällä, ja uuniin hautuun. Eiköhän se siitä.

Itsepäisyyspäivä 6.12Tiistai 06.12.2005 19:13

Aamu (=klo 13) alkoi heti sillä mutsi soitti ja kertoi systerin olleen hirvikolarissa. Ei siinä mitään, mutta 6h erolla tasan kaksi vuotta sitten systeri jyräsi samalla tiellä peuran. Onneks syusterillä oli nyt alla tukeva farmariauto, hirvi rysähti katolle, mutta ei tullu syliin. Systeri vaan kiros kun oli ollut tuulilasimurskaa jokapaikassa, tukastakin kampas 'pari kiloa' pois. :)= Jotenkin tuntuu että saanu joku mutsilta ja/tai faijalta verenperintönä rauhallisuuden ja hyvin maanläheisen suhtautumisen asioihin.. Se että systeri vieläkin ajelee autolla (ajoi aamulla duuniin) vaikka on pari onnettomuutta noiden metsänelukoitten kanssa ollu, tai se miten itse suhtautuu kun sattuu onnettomuuksia. Nuorempana tuli tämän tästä satutettua itseään, pahin tais olla se kun veistelin peukalosta puukolla puolet pois, kunnon pala lähti irti. Otin vaan puristusotteen peukalosta ja menin mutsin juttusille: "katos mitä tällä kertaa kävi." Onneksi peukalonpala löytyi, ja sen sai laitettua paikoilleen ilman tikkeja, sen ansiosta on tänäpäivänäkin ehjä peukalo.

Aika harvoin sitä tulee ajatelleeksi mitä itsenäisyys merkitsee. En oo mikään huuhaahipheihurraa isänmaallinen, mutta silti itsenäisyys on mulle tärkeä asia. Lähinnä se että on oma kieli ja oma 'kulttuuri', tai pitäisikö sanoa jonkinmoinen yhtenäisyys siitä mitä on olla suomalainen. Ei kyllä hirvesäti kiinnostais olla kasvanu jossain venäjän kolhoosissa tms, tai puhua julkisesti ainoastaan mongerrusta jota ruotsiksi väitettään. Onhan suomessa paljon asioita huonosti, mutta moni asia on paljon paremmin kuin muualla.

Itsenäisyyspäinänä on mun milestä ihan ok näyttää leffana Tuntematon Sotilas, siinä on kunnianosoitus veteraaneille, ilman niitä me oltais tod. näk. juuri vapaudutte ryssien vallasta, ja koitettais tulla toimeen samalla lailla kuin entisen itäblokin maat. Ja jos oltais oltu ryssän vallassa, ei tasan tarkkaan ois irc:tä ja irc-galleriaa, ei ainakaan nykymuodossa.

Mut tulipas tästä pitkä stoori. Nyt vois syödä vähärasvaista lehmänpaistia, ei viitsi rasvaista pitsaa syödä, mikä tuntuu joillakin blogin kirjoittajilla olevan pääasiallinen ruoka. :)=

Viikonloppu meniMaanantai 05.12.2005 19:00

Tosiaan, perjantai meni siihen kun otettiins erkun (naispuoleinen) kanssa vähän alkoholia (2 x mäyris + 5x0,5l siideri) ja parannettiin maailmaa puhumalla kaikenlaista... Ei mitään havaintoa nukkumaanmenoajasta, eiköhän se kuitenkin aamu ollut. Tuli paljon puhuttua, ja kumpikin purki tuntojaan, ihan terapeuttista moinen.

Lauantaina olikin sitten tuttu ja turvallinen ystävä yrjö kylässä, sai minutkin jutteleen norjaa. :) Kyllä se olo siitä helpoittui, tuli lähdettyä nuoruudenaikaisen kaverin kämpille ottaan lisää alkoholijuomia. Kaverilla on tosi vilkas tyttövauva, ja oli pokassa pitelemistä kun se naureskeli meille, kun me naurettiin erilaisilta webin huumorisivuilta löytyville videopätkille, esim Calver -nimisen tyypin sivuilta. Siitä tuli sit lähdettyä katsastamaan Valkeakoskin yöelämä.. Noh, se oli nopeasti nähty.

--- disclaimer ---
Alaikäisten ja herkkien on syytä lopettaa tän blogin lukeminen tähän.

Rahaa paloi viikonloppuna ihan kiitettävästi, veronpalautukset tuli ja meni, tuli siinä taksillakin sohlattua kun ei viitsiny kävellä. Eräs taksikuski jutteli hyvän stoorin: Oli ollu heittämässä aamusta paria tyyppiä johonkin toiselle paikkakunnalle, pojat oli päässy illalla saatille baarista, saman naisen luokse. Olivat vuorotellen naisen kanssa olleet sängyssä. Taksissa sit toinen kertoi toiselle: "Menin irrottaan skordaria vessaan, mutten viitsiny pönttöön sitä heittää ettei pönttö mene tukkoon. Siinä sitten ihmetellessäni satuin vilkaiseen kylpyhuoneen kaappiin, ja siellä oli miesten parranajokone. Otin sen koneen, siitä teräverkon irti, skordariin solmu, ja sulloin sen skordarin mälleineen sinne koneeseen, ja teräverkko takaisin paikoilleen."

... eli se nainen oli ollut naimisissa, taisi jäädä aika tehokkaasti kiinni pettämisestä. Mutta aika härski temppu sinänsä. :)= Piisas ihan kiitettävästi naurua tuosta stoorista. Taksikuskien kanssa on mukava turista, niillä on hyvää läppää, ja ne on kyllä nähneet kaikenlaista.

Nonih, ja taas terveTorstai 01.12.2005 22:23

Auttoi näemmä ihan tehokkaasti toi parina iltana nautittu lihaliemi ja viski... Tai sit mulla vaan on hyvä yleiskunto. En tiedä kumpi, mutta nyt on jo terve olo.

Viikonloppu taas tulossa, pitääkin lähteä landelle ottaan hapanta, ensin serkun kanssa ja sit nuoruudenaikaisen ystävän. Eiköhän se viikonloppu siinä menekkin.

Mikähän evo ilmio ihmisillä nykyään on, kukaan ei halua hakea itse mitään tietoa, kaikki pitää kantaa eteen. Vaikka useimmissa tapauksissa etsiminen itse olisi nopeampaa ja opettavaisempaa kuin se että käy joltakulta kysyyn. Sama homma niin irc:ssä, irl kuin muissakin medioissa. Aikaisemmin tiedon perässä piti lähteä kirjastoon, tai kaivaa esille tietosanakirja. Nykyään jengi ei viitsi edes googlea käyttää.

Googlesta puheenollen, Google Earth on ihan uskomattoman addiktoiva, varsinkin jos alkaa selaan sitä käyttäen hyväksi google earh commityn alta löytyviä infoja. Esim hellsingin edustalla olevalla saarella on "Submarine on the Rocks"...

Ei enään niin tukkoinen oloTorstai 01.12.2005 00:08

Oiskohan se kun eilen nautti viskiä ja lihalientä auttanut, mutta tänään ei ole ollut ollenkaan niin tukkoinen olo kuin eilen. Taidampa varmistella, ja nauttia vähän lisää viskiä, sekä lihalientä.

Ja jos joku kavereistani sattuu lukeen tätä, kiitos niille jotka ottivat osaa (eli onnittelivat) syntymäpäiväni johdosta.

tukkoinen oloTiistai 29.11.2005 23:05

Onkohan tässä tulossa kipeäksi? Noh, pitää nauttia kuumaa lihalientä ja viskiä, eiköhän se sillä lähde. Tai jos ei, niin ainakin mukavampi potea. :)=

synttäritSunnuntai 27.11.2005 13:21

Pitäiskö tässä nyt sit sanoa "whee" vai "voi perrrkele".. en tiedä... Noh, ainakin oli kommentteja tullu.

Eilen tosiaan tuli käytyä syömään 750g pihvi, pihvi oli hyvät, mutta lisukkeet ei oikein ollu mun makuun. Ei moisesta tullut edes ähky, sellaisen sopivan täys olo. Noh, tulipahan sekin testattua.