IRC-Galleria

driada

driada

Currently nowhere.

Huono idea..?Maanantai 24.09.2007 02:57

Joo, naa on taas naita minka olis voinu jattaa tekemattaki...Joo... Ma onnistuin sitten hankkimaan penisiliinikuurin ja lisaa kipulaakkeita... Sukeltaminen niin sanotusti vapautti kivun, joka johtuu viisaudenhampaan kasvamisesta poikittain... Kivaa... Olisivat taallakin sen pois leikanneet, mutta Suomessa mieluummin, kiitos xD

Niin, aivan. Kavin sukeltamassa. Jos mulla ei ois hevosia, se olis voinu olla se, mille elaisin.. Suomessa ehka vahan huono harrastus, mutta kai ma sitten sen perassa maailmaa kiertaisin... Ihan niinku nyt hevosten perassa... Se on ollu yks asia silla pitkalla "pakko kokeilla edes kerran"- listalla, ja taidan kylla kokeilla uudestaankin... Siis sukeltamista... Ma olin aina kuvitellutkin etta pitaisin siita..

No mutta... Kohta kutsuu uudet maat ja uudet seikkailut,niista lisaa myohemmin....

Kipu..Sunnuntai 02.09.2007 18:38

Kipu.

Se on tappavaa. Se repii hiljaa ja huomaamatta sulta kaikki voimat, ahdistaa mielta ja masentaa paivat. Sulle ei jaa mitaan, vain tyhjyys. Ja kipu, josta et paase koskaan eroon. Se on sun ystavas aina, joka hetki, joka paikassa. Aina sun luona. Se ei jata sua yksin hetkeksikaan. Ei hetkeksikaan. Sekunniksi se antaa sun nukahtaa, vain jotta saa taas herattaa sut omaan huutoos...

Kipu.

Sita ei voi tappaa. Tai voi, myonnan, mutta onko se sen arvoista? Seuraava paiva menee huimauksen ja pahan olon kourissa, taristen, hikoillen, paleltuen... Mutta kipua ei ole. Ei ole mitaan muutakaan. Voit makoilla sangylla pimeassa huoneessa, ja toivoa, ettei kukaan tule hairitsemaan, ettei sun tarvi nousta peittojen seasta koskaan, silla pelkaat sitakin. Olo on niin hirvea. Hirveampi kuin kipu? Ehka.

Kipu.

Nyt ma tiedan mita se on. Nyt ma tiedan mita se ihmiselle tekee. Se tappaa. Se tappaa sisalta.

Ma en jaksa.

Las Palmas...Sunnuntai 26.08.2007 03:22

Jalleen taalla...

Tanaan on huono paiva kirjoittaa mitaan, tulee alussa negatiivinen fiilis... Vaik oikeesti kaikki on ihan hyvin.. Aamulla oli taas huono olo kipulaakkeiden syonnin takia, yolla sain nukuttua ehka kaks tuntia... Selkaa sarki... Oli kurjaa yksin hoitaa koirat ja hevoset, kun hyva ku tolpillaan jakso olla... Nyt jo vahan parempi olo, mut alkaa paata sarkea ja kylma tulla ku kaupungilla ollu niin kauan... Yksinaist on... Kavin syomassa yhen ystavan kanssa iltapaivalla ja siita asti sitten ensin sen kanssa rannalla kaveltiin, ja mina sitte nettiin tulin kun sen piti menna.

Vasyttaa...

Asiat Suomessa alkaa jarjestymaan... Suunnitelmista en sen enempaa kerro, kun mikaan ei viela ole varmaa, mutta hevoset tulee olemaan edelleen vahvasti esilla, ja opiskeluakin paasen ehka jatkamaan... Taas edes vahan eteenpain... Ikava Suomeen...

Taalla sen sijaan yritan loytaa iltatyota, jota voisin tallihommien ohessa sitte tehda. Tuntuu, etta kaikki se vaha mita tulee, menee saman tien autoon, puhelimeen, parkkimaksuihin jne. Tuntuu ettei mitaan jaa kateen. Ruoka, asunto yms tulee siis firman puolesta... Ennen 16-vuotiaana olin tyytyvainen tahan jarjestelyyn, mutta en enaa parikymppisena.. Mun elama jatkuu Suomessa lokakuun jalkeen taas, mun on pakko se jollain maksaa ja talla tallihommalla en sita rahaa kasaan saa. Karu totuus.. Mutta ihanaa oli tulla ja olla taalla taas, mutta kaikella on aikansa ja paikkansa. Ja tama oli nyt tassa...

Tallilla asiat on melkeen kuten ennenkin. Yksi hepo on tullut lisaa, nuori entinen laukkaratsu, kipea sellainen ja tanaan loukkasi viela lisaa. Oli avannut karsinan ovensa ja liukastunut ja kaatunut pihalla. Naarmuja ja haavoja sai.. Toinenkin polle oli tappelussa toisen kanssa saanut silmakulmansa auki, mutta se on jo melkeen parantunut. Aina voi sattua kun on monta hevosta pienissa tiloissa... Koiria on enaa 8, joten niiden kanssa jaksaa jo melkeen olla ihan normaalisti... Onhan se vahennysta siihen 16 koiraan, mita yhteen aikaan piti hyysata xD Papukaija on seurallistunut.. Se kulkee ovelta ovelle sun perassa, ja jahtaa pihalla x) Huvittava hellyyttava otus...

Mun puhelin varastettiin, joten monta numeroa yms tietoa meni sitten sen matkassa. Jos joku ihmettelee miks en ota yhteytta, tassa voi olla syy. Minuunkin voi ottaa yhteytta, ja espanjalaisenkin numeron saa tietoon kysymalla... Suomalainen numeroni siis toimii viela, mutta numerot olin tallentanut toiseen puhelimeen, joka meni.. Ostin tilalle kaksi uutta puhelinta, ja uuden esp.numeron.

Mulla on ollut taalla elama. Sen huomaa kun ystavia tapaa, niita on ja on puhuttavaa. Mutta se elama ei enaa jatku kun taalta lahden. Taa ei oo mun paikka. Ehka ma olen sen vihdoin loytanyt Suomesta, kuka tietaa? Siellakaan ei asiat ole enaan niinkuin mun lahtiessa. Juha ja mina ei olla pari, Munkki ei mene yllapitoon mihinkaan, olen loytanyt sen loppupuoliskolle viimein sopivan omistajan, Haamu on hyvassa hoivissa kunnes palaan...Ja muille... Mulla on teita ikava. Miks te ette sanoneet etten ma taalla viihdy todellisuudessa kuitenkaan enaa, se aika on ollu ja menny xD Tiedan, sanoittehan te, mutta mun piti ite saada naha... Mutta ma tuun viela takas, ma tuun takas ja voitan.

Saikku jatkuu..Torstai 26.07.2007 11:20

Kuukausi takana ja ties kuinka kauan vielä pitäis oikeasti sitä jatkaa. Lähen Espanjaan sunnuntaina/maanantaina, joten jatkoa en hae, mutta kuitenkin. Aikoihin ei oo mitään asiaa auton rattiin, hevosen selkään tai mihinkään.. Kurjaa, mutta ehkä se siitä..

Driada vetäytyy jälleen kuoreensa..Maanantai 16.07.2007 01:18

Ja palaa kuun vaihtuessa toisenlaiseen elämäänsä merien taakse pariksi kuukaudeksi. Josko toipuminenkin nopeutuisi, kun tapaturmakin sattui ihan toisessa elämässä. Kipu, vahvat kipulääkkeet ja niiden tuoma paha olo eivät kuulu toisenlaiseen elämään, eiväthän?!

Driada jättää taakseen hetkeksi niin rakkaat avokkinsa, hevosensa ja koiransa, kuin myös ihmis- että eläinystävänsä.. Mutta vain hetkeksi. Palaan vielä.

Haamu lähti, ikävä jäi..Maanantai 09.07.2007 16:38

Niinpä..

Pitäis vaan ajatella, ettei se mennyt kauas, enkä ole sitä myynyt.. Hyvää huolta siitä varmasti pidetään ja parempi ratsastaja sitä nyt ratsastaa kuin minä.. Mutta silti, ikävä on ja pysyy.

Haamu lähtee...Sunnuntai 08.07.2007 23:11

Niinpä niin. Tekevälle sattuu. Putosin hevosen (ei Haamun) selästä vauhdilla 28.6 ja huonostihan siinä kävi. Sairaalassa piti hetki oleskella, sairaslomalla olen nyt, toistaiseksi, ja ratsastuskieltoa vähintään kuukausi, mieluummin pari.

Haamu on mennyt niin paljon eteenpäin kaikin puolin, kerännyt vähän lisää massaa jne, että en halunnut sitä seisottaa noin kauan. Kotona sille ei löydý sopivaa ratsastajaa, joten annan sen vuokralle tutulleni Kokkolaan. Haamu lähtee huomenna, ja mulla on jo nyt ikävä..

Kisoissa taas!Lauantai 16.06.2007 23:34

Jes! Munkilla kaksoisvoitto _tähtimys_:n ja Tähtin kanssa Nivalan seuraestekisoista ristikkoluokasta ja vähän huonompi sijotus 60cm luokasta. Mutta ei kyllä harmita, hypättiin elämämme ensimmäinen sarjaeste, puhtaasti meni! Poju oli mahtawa! Mihinkäs seuraavaks?!

Päivitellääs xDMaanantai 11.06.2007 13:01

Jepujee.. Vähän taas jääny tämä kirjottelu xD

Hevoset muutti Köyhäjoelle kesälaitumelle. Ökkimönkiäiset on aiheuttanu vähän ongelmia, mutta nyt löyty kai tökötit pelastamaan tilannetta..

Muhosella oon käyny Haamulla parilla estetunnilla, 70cm on päästy kunnialla ylitte. Tosin tästä tunnista johtuen päätin hankkia turvaliivin... xD

Kisoissa käytiin Ylivieskassa, molemmat meni nätisti, mutta Haamu taas jämähti radalla. Munkki oli superhieno, ei pelänny eikä kytänny mitään, vaikka ei oo ollu ku Muhosen maneesissa aikasemmin ja kuolaimenkin sai uuden suuhunsa, kun älysin vasta edellisenä päivänä että joo, eihän sillä olympialla saa tosiaan kisata koulua.. Kävin Munkilla vielä radallakin päästelemässä, kun oli niin ihmeissään että "oliks tää nyt tässä"?!

Eilen oltiin Oulaisissa harjoituskoulu- ja seuraestekisoissa. Munkilla oli raviohjelmassa järkyttävä kiire, Haamu oli lämmittelyssä superterävänä, mutta jämähti silti heti tervehdyksen jälkeen radalla. Pientä edistystä silti, koska VASTA(!) tervehdyksen jälkeen xD Munkille 58,5% ja Haamulle 58,2% eli suhteellisen ok. Ekat ulkokisat molemmille, toiset yleensäki Munkille ja kolmannet Haamulle.. Haamu kielsi meidän ekoissa estekisoissa yhen esteen ristikkoluokassa, kun tiukassa kurvissa oikealle läppäsin sitä raipalla oikealle... Joo, niinpä, mentiin päin johdetta vasemmalle xD (Ohhoh, olipa yllätys!) Munkilla virheettömät radat ristikkoluokassa, oltiin kolmansia. 70cm luokassa pudotettiin heti ensimmäinen ja taas tiukassa kurvissa oikealle kuski unohti kääntää ajoissa, ja mentiin ohi että pölähti. Seitsemänsiä oltiin, kun kuski himmaili koko ajan että ehtis kääntää seuraavalle jne xD Mutta poika oli hieno!

Näin siis saamme koulutuupparista ja sen "kouluhevosista" estetuuppareita.. Myydään koulutuupparille kouluhevonen ja mainostetaan, että sillä ei sitten kannata paljon hyppiä, kun se on niiiiiiiiin kamala, laitetaan ne muutamalle estevalmennukselle ja viedään estekisoihin. Johan toimii!

Ai niin, ja se turvaliivi tuntu kyllä ihan turhalta tuola Oulaisissa, Jätkähän hyppäs niin älyttömän nätisti ja pehmeästi! =D Munkin loikat tuntu kyllä välillä turhan isoilta, eli oli se sittenkin ehkä ihan ok xD

Halsualla oon ajanu kaksissa harjotusraveissa "Livsku"-nimimerkin Living Toy- tammaa. Molemmilla kerroilla oltiin kakkosia, ensin 26.1(?) ja sitten 23.1(?), en nyt muista ihan tarkasti. Seuraavaksi suuntaamme ilmeisesti sitten Kaustiselle koelähtöön.. =) Jes!

Munkin kanssa olis suunta kohti Nivalaa 16.6 estekisoihin. Luokkina ristikko ja 60cm. Katsellaan katsellaan =)

Ja joo, se hevosista. Uusi työ löytyi, eli oon nyt sitten 4H:n hommissa jokapaikan höylänä =) Mukavaa on ollu ja monenlaista hommaa oon saanu tehdä =)

Tämmösiä tällä kertaa..

Heposista ja muustakin..Sunnuntai 29.04.2007 12:48

Joo´o.. Työsopimus loppuu nyt sitten huomenna. En halunnu sitä jatkaa, kun allergiset reaktiot alko jo olla sen verran rajuja.. Uutta työtä oon haeskellut, mutta vielä ei oo tärpänny..

Munkin haava on parantunu ihan olemattomiin. Arpea ei löydä, jos ei sitä osaa oikeasta paikasta etsiä =) Hienoa hienoa =)

Hevosten kanssa olis reissuja taas tiedossa vaikka muille jakaa, joutuu jo valita mihin ja millon menee. Katsellaan katsellaan..

Munkin kanssa käytiin tosiaan elämämme ensimmäisissä koulukisoissa Ylivieskassa.. En oo menny pojalla maneesissa/kentällä ku ties millon viimeks, ja kuolaimetkin huomasin koulukisoissa kielletyiksi vasta edellisenä päivänä, eli uusilla kuolaimilla vaan suoraan radalle.. Maneesissahan se on ennen käynyt vain Muhosen tallilla.. Poika käyttäyty koko ajan hienosti, mitä nyt radalla vähän intoili, ja olis halunnu vaan ravata. maltto kuitenki kävellä nätisti, ja saatiin hyväksytty tulos ja siksi ruusuke =) Poika lähti radan jälkeen maneesista tanssimalla pihalle, niin ylpeä se ittestään oli =D Ja syystäkin! Kävin vielä raviradalla sen hiittaamassa, pojhu ku ihmetteli et "oliks se tässä"?! Hiitin jälkeen oltiin taaaaas niiiiiiiin tyytyväisiä xD Rakas poika!

Haamun kanssa meni niinku Torpassakin, lämmittely ja kälkiverkka tosi mukavasti, mutta radalla tahmatassu ei jaksa nostaa laukkaa.. Mistä lie johtuu, jännitänkö minä vai mitä.. Kurjaa, ku muuten menee niin nätin tasasesti.. Ravia nyt tietenki sais aina olla lisäyksissä enemmän, mutta nekään ei niin harmittas, jos laukat nousis.. Lämmittelys jne ei ole ongelmaa, radalla vain. Ratsastajan pitäs varmaan opetella ensin ratsastaan.. Hevonen kyllä TODELLAKIN osaa, ei se siittä kiinni oo xD

Tänään mennään pomppimaan maastoesteitä _tähtimys_n kans mun polleilla.. =) Mukavaa vaihtelua =)