IRC-Galleria

29.10 Paiva JerusalemissaTorstai 30.10.2008 00:32

Tanaan kavimme retkella taalta majatalo Keitaasta Jerusalemissa opastetun kierroksen.
Ensin menimme oljymaelle, josta laskeuduimme mm. Getsemaneen, jossa kavimme Getsemanen kirkossa, Lisaksi opas kertoi Getsemanessa olevien puiden olevan Jeesuksen aikaisia, koska olivipuut, joita siella oli. Versoaa aina uutta vaikka runko kuivuisikin valilla tai se hakattaisi pois.
Getsemanen kirkossa oli mm. sellainen kivi, johon uskotaan etta Jeesus olisi hikoillut tuskassa rukoillessaan Getsemanessa. (Matt 26:36-46)
Getsemanesta siirryimme kohti paikkaa jota pidetaan Golgatana, koska siella on kallio, johon muodostuu paakallon muotoinen kuva. (Matt 27:33)
Toisin kuin yleensa piirretaan, oppaamme uskoi, etta Jeesus oli naulittu ristille kukkulan alla, eika paalla kuten kuvissa. Silla Jerusalemissa ristiinnaulitsemiset tehtiin aina vilkkaan tien varrella varoitukseksi muille. Ja Jeesuksen aikana kallion alapuolella oli mennyt vilkas katu.
Sen jalkeen kavimme Jeesuksen haudalla, joka sijaitsi lahella Golgataa.. Haudassa oli mm. teksti: "He is not here, for He is risen!" (Han ei ole taalla, vaan han on ylosnoussut!)
Sitten nautimme haudan laheisyydessa ehtoollisen ja lauloimme jonkin laulun..

Seuraavaksi siirryimme Damaskon portin lapi Via Dolorosan kadulle, jolla sijaisi paljon myyntikojuja..

Kavimme myos lopuksi Vainojem museossa, mutta kerron siita myohemmin

Siunauksin Eini

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.