IRC-Galleria

Blogimerkintä

« Uudempi -

Swazimaassa 4-7.1.2011Perjantai 07.01.2011 16:05

Swazimaassa tiistai 4.1.2011
tekijä: Eini Hautaniemi päivä: 4. tammikuuta 2011 kello 13:06

Saavuin eilen tanne Swazimaahan. Lennettyani ensin Helsinki-lontoo-Etela Afrikka, Johannesburgin kautta. Jb.sta minua tuli hakemaan Portugalista kotoisin oleva lahetystyontekija Jose, joka oli mukava. Han vei minut kombi asemalle, josta jatkoin matkaani Hbabaneen, joka on paakaupunkin taalla Swazimaassa. Siella olivat Jonna ja Tawanda minua jo vastassa. Matka Johannesburgista kesti noin 6 tuntia. Maisemat taalla ovat kauniit ja ilma on lammin noin 25 astetta tai enemman.. tanaan tulimme tanne Manziniin, Tawandalla on taalla tyopaikka. tietokoneen korjaus ja puhelinmyynti liike. Ihmi set ovat taalla ystavallisia. kaytiin Jonnan kanssa torilla, josta ostin jo tuliaisia Suomeen. Kohta varmaan mennaan johonkin ruokapaikkaan syomaan. Jonnalla ja Tawandalla on natti pieni koti. Jossa nain eilen torakan, aargh, mutta onneksi niita ei ole paljoa. Kavimme katsomassa myos yhdessa uimapaikassa, vesi oli kuumaa, paljon kuumempaa kuin ilma. Maisema taalla swazimaassa on vuoristoista.

Swazimaassa 5-6.1.2011
tekijä: Eini Hautaniemi päivä: 7. tammikuuta 2011 kello 10:04

Eilen eli 5.1.2011 jaimme Jonnan kotiin. Aamulla pesimme pyykkia, ja paivalla kavimme Jonnan
vuokrantajan kanssa eraassa yksityisessa sairaalassa, josta Jonna kysyi toita. Han jatti sinne cv.nsa ja he antoivat hanelle myos muiden paikkojen nimia, josta han voisi kysella toita. Pois tullessa Jonnan vuokranantaja (mukava nainen), tarjosi meille ranskalaiset. Satoi melkein koko paivan. Illalla kun Tawanda tuli katsoimme hupi videon hairspray ja Jonna kokkasi meille riisia ja kanaa..

6.1 Tanaan tulimme tanne Manziniin Tawandan mukana. Kavimme Jonnan kanssa tutustumassa Hope house -nimiseen paikkaan, jossa Jonna on kaynyt vapaaehtoistyossa. Se on Katolisen kirkon perustama paikka, jossa autetaan sairaita ihmisia. Ehka menemme auttamaan ensi viikolla sinne joku paiva. Voisivat tarjota toitakin, jos muuttaisi Swazimaahan.Heh. Ilma on nyt aurinkoinen.

Manzini..i päivä: 7. tammikuuta 2011 kello 10:40

Eilen kavimme viela syomassa Jonnan lempi paikassa, jossa myytiin grillatta kanaa ja papia. Tawanda sanoi, etta se on Jonnan lempi ruokapaikka, josta he hakevat ruuan useasti. Se oli pieni koju tienvarrella Matsaphassa. Ihan hyvaa se oli, kun maistoin sita Tawandan tarjoamasta annoksesta. Olen maistanut taalla myos uutta hedelmaa litsia, jota kasvaa puussa Jonnan ja Tawandan pihassa. Jonna on opettanut minulle myos siswatilin kielisia tervehdyksia, joilla paikalliset saattavat tulla tervehtimaan sinua. Tervehdys sauboona, johon vastataan Jeebo, ja kun kysytaan untsaani, eli mita kuuluu, siihen vastataan Nijaphila, eli hyvaa. Nyt Jonna ja Tawanda menivat Matsabeen, jonne Tawanda meni johonkin tyoasialle. Ilma on lammin. Huomenna menemme ehka safarille jos tulee hyva ilma eika sada. Liikenonne on taalla Swazimaassa vasemman puoleista, niiinkuin Englannissakin, joten autoissakin on ratti `vaaralla` puolella.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.