IRC-Galleria

3.11 ShavedKeskiviikko 05.11.2008 12:45

Kavimme tanaan shavedin kaupungissa. Paikassa, josta sanotaan etta Jeesus puhui siita kylasta sanomalla "ei voi ylhaalla vuorella oleva kaupunki olla katkossa... tehdessaan vertauksen siita kuinka uskovien tulisi olla valona maailmassa. "eika lamppua sytyteta ja panna vakan alle vaan lampun jalkaan, etta huoneessa olevat nakisivat valon.."

Kaupunki sijaitsee noin 20 km Tiberian kaupungista 800 metria merenpinnan ylapuolella. Kun menimme Shavediin, kuljimme paakatua pitkin eraaseen ravintolaan, jonka terassilta saatoimme katsella maisemia. Tilasimme myos sielta jaatelokahvit, jonka eras ryhmalaisemme tarjosi minulle.
Matkanjohtajamme Jorma tuli paikalle myohemmin, lopun ryhman kanssa ja pidimme sitten pienen hartaustilaisuuden ravintolan terassilla, jossa lauloimme mm. shalom a lehhem ja rukoilimme Israelin ja myos Suomen puolesta. Jorma kertoi meille myos kaupungin historiaa ym.
Terassilta naimme myos Israelin korkeimman kohdan, joka on noin 1200 metria merenpinnan ylapuolella, siella on kuulemma myos hiihtokeskus ja joskus talvisin sinne saattaa tulla vaikka lunta.
Vuoret ovat Israelissa sotilaallisesti valvottuja alueita.
Korkeilla vuorilla oli ennen merkitys, koska esim. Shavedin vuorella on aina asunut juutalaisia, ja se joka vuoren omistaa omistaa koko alueen ja meille kerrottiin, etta se olisi yksi todiste myos siita, etta Israel kuuluisi juutalaisille...
Ravintolan jalkeen pysahdyimme paikalle, jonne oli englannin kielella tehty kirjoitus kaupungin historiasta.
Paikkaa oli yritetty myos valloittaa ja siita oli kayty myos taisteluja, mutta sita ei oltu koskaan saatu kokonaan vallattua. Shavedissa asuu nykyisin paljon Venajan juutalaisia ja se on ns. taiteilijoiden kaupunki, jossa on paljon taidetta ja Gallerioita, osa meista sai kayda muutamassa Galleriassa.

Illalla lahdimme bussilla takaisin Tiberiaaseen. Olinkin jo silloin aika vasynyt....

Terv. Eini

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.