IRC-Galleria

semmoista vaan vielä et niiQPerjantai 25.11.2005 13:25


Ihquu ja teinixii. Että kettuako te sauhuatte oikeesti niiden presidentinvaalien kanssa? Kuka muistaa, että Koiviston kaudella 1991 Suomen valtiomuodosta tehtiin parlamentarismi? Kuka muistaa, ettei presidentillä ole tänä päivänä juurikaan valtaoikeuksia vaan pitkälti "muodollinen" virka esimerkiksi maan edustajana. Tietysti jotain lakiasiaakin on messissä, mutta parlamentarismissa suurin valta on pääministerillä ja hallituksella. Tän voitte katsoa ihan tietosanakirjasta, ei ole kysymyksessä mielipide vaan tosiasia - joita nyt hirveästi eivät suomalaiset tiedotusvälineet, saati yleensä aikuiset ihmiset 2000-luvulla noteeraa. Se on tosi hienoa se.

Siitä huolimatta minunkin nimeni löytyy Tarja Halosen tukilistalta. Presidenttihän ei täysin merkityksetön instituutio ole - mutta pahasti yliarvioitu kylläkin tänä päivänä. Kekkosen ajan puolidiktatuurista ja loputtomista valtakausista ollaan tultu nykyaikaan, ja saisivat ne mummutkin tulla. "Tuu pois sieltä vapaalta 60-luvulta, nyt eletään seitkytlukua!", muistavat varmasti Studio Julmahuvinkin ystävät. Nih. Eli ehdottomasti Halonen jatkoon, eikä se näillä gallup-lukemilla enää kauheasti taputtelua vaadi. Kunhan nyt vasemmistoliittokaan ei sörkkäisi vaan koko budjettia pesään tämmöisten vaalien osalta - kovat kinkerit ovat vasta edessä, nimittäin 2007 eduskuntavaalit, jotka määrittelevät suomalaisen päätöksenteon aika totaalisesti seuraavan nelivuotiskauden ajaksi. Idols-voittaja unohdetaan vuoden syklillä, nelivuotiskautena tehtyjä poliittisia päätöksiä ei parhaimmillaan tai pahimmillaan ikinä - viittaanpa tällä vaan siihen, että edellisessä Idols-finaalissa äänesti useampi suomalainen kuin eduskuntavaaleissa. Se on ihan saaWanan hienoa, toki muistettava on sekin että Idols-finaali lieni saanut yllättävää tulitukea tuolta kansan unohdetulta voimalta (äääää), TEINEILTÄ.

Ja oikeasti, mahtaako Vanhasta ja Saulia ihan todella kiinnostaa tää touhu niin pitkälle, että olisivat valmiit presidentin paikalle ihan oikeesti. Euroopan Keskuspankin johtajalla kuitenkin on taloushallinnan kautta aika lailla valtaa, samoin pääministerillä Suomessa - parlamentarismilla Vanhasella on jopa enemmän valtaa kuin Halosella istuvana presidenttinä! Muistakaa keskusta- ja kokoomusnuoret se, kun pahviukkojen kanssa kierrätte maakunnassa ryyppäämässä.

Ugh. Tulipa pidettyä kunnon tilitys. Nyt syömään.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.