IRC-Galleria

markowski

markowski

Mark Grassland
Tännään olin Helsingissä Maken kanssa leffassa. Sain perjantaina tosi hyvän idean. Mennään katsomaan kolme leffaa samana päivänä. Ja tuumasta toimeen. Tarkaan suunnitellun minuutti aikataulun jälkeen varaamaan leffaliput.

Aikataulu näytti tältä:

Klo 11:00 - 13:41, sali 1, Da Vinci-koodi

Klo 15:45 - 17:41, sali 2, X-Men III

Klo 17:45 - 20:03, sali 6, M:I III

Saapuminen Helsinkiin viimeistään klo 10:00.
Da Vinci-koodin jälkeen kaksi tuntia aikaa ruokailuun.

Saavuimme Helsinkiin noin 10:48 (ajan katsoin Finlandiatalon kohdalla) eli aikaa 12 minuuttia löytää parkki, kävellä Tennispalatsille, lunastaa ja maksaa liput, käydä vessassa ja ehtiä saliin ajoissa. Niin ja pitää käydä tomaatillakin ennen sitä.

Käännyin heti eduskuntatalon jälkeen oikealle ja valoristeyksestä oikealle, jotka muuten ei ole oikeastaan koskaan päällä. Ensimmäinen mahdollinen parkki löytyy Arkadiankadulta, jos ei niin käännös oikeaan Aurorankadulle. Yleensä sieltä viimeistään löytyy vapaa parkki. Tällä kertaa se löytyi heti Arkadiankadulta Economi talon vierestä. Kello näyttää 10:51

Suuntaamme kohti Tennispalatsin vieressä olevaa Sampo pankkia kohden. Sieltä saa tomaatti tuoretta rahaa. Tosin tällä kertaa ei saanut. Mustalla tussilla kirjoitettu lappu kertoo, että tomaatti ei ole käytössa ja lähin toimiva tomaatti sijaitsee McDonalsia vastapäätä. Sinne siis.

Kahdesta tomaatista valitsin vasemman puoleisen. Nosto viisikymmentä euroa, rahat Makelle niin on helpompi maksaa liput ja ruoat. Make ei tässä vaiheessa tajunnut miksi annoin rahan hänelle vaikka sanoin, että on helpomi maksaa näin.

Saavumme Tennariin klo 10:56, tunnin aikataulusta myöhässä. Ensimmäisen leffan lippuvaraus on rauennut. Kolme kassaa palvelee, joissa kahdessa asiakkaita. Vauhdin kera lippuja lunastamaan ja onneksi varaamamme liput eivät ole menneet kaupaksi. Kuuden leffan lippupaketti 47 euroa. Seuraavaksi vessaan. Klo on 10:59.

Vessa on tyhjä, joten pääsemme saliin 11:02. Siellä pyörii jo mainokset, joita tulee ties kuinka kauan. Mietin sitä, että joudun pakkosyötöllä katsomaan ne kolmeen kertaan. Lopputekstit alkavat 13:35. Masussa alkaa olemaan tyhjää, joten suuntaamme ulos salista. Tässä vaiheessa Make sanoo tajuavansa miksi annoin rahan hänelle. Päätämme mennä Chico'siin syömään Lasipalatsin vieressä pienen kävely matkan päässä.

Otimme kannullisen spriteä ja alkuun Nachos With Salsa. Pitkän pohdinnan jälkeen otan Fajitaksen, itse täytettäviä tortilloja. Täytteeksi valitsin naudan ulkofileetä, broilerinfileetä ja katkarapuja. En pidä katkaravuista. Make valitsi Bay City Steak, naudan sisäfilepihvin 180 grammaa. Jälkkäriksi Make valitsi suklaabrownien, lämmin suklaakakku vaniliajäätelön kera. Ajattelin ottaa itsekkin saman kahvin kera. Ensi kerralla otan jotain muuta. Ravintola reissun kustannus: 60 euroa.

Ennen seuraavaa leffaa ehdimme kierrellä hetken aikaa. Toisen leffan loputtua ehdimme hyvin käydä vessassa ennen kolmannen ja viimeisen leffan alkua. Itselleni tuli olo, että olisin nähnyt nämä mainoksen jo aikaisemmin. Leffan loppu päässä ajattelin, että ehkä liian paljon kuolemaa, väkivaltaa, räjähdyksiä, aseita ja itkua yhdelle päivälle.

Leffat oli ihan ok. Omasta puolestani voin niitä suositella. Ehkä ei kuitenkaan samana päivänä.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.