IRC-Galleria

Aamuinen herätys tuntui ehkä aavistuksen liian aikaiselta vaikka aikaeroa onkin tunnin edullisempaan suuntaan. Lähtöä ei kauaa viivytelty - otimme siis auton alle heti aamiaisen jälkeen ja suuntasimme Antibesia päin. Ensimmäinen matkanpätkä ei vienyt kauaa ja pääsimme täten pian ostoksille. Käväisimme muunmuassa rannalla ja torilla. Jälkimmäiseltä löytyi hurjat määrät ruokaa, mausteita ja muita ihania tuoksuja. Tuliaisiksi irtosi muunmuassa hunajaa (maku erosi "lievästi" Suomessa ostetusta lähimarketin hunajasta :D).

Poikkesimme myös paikallisessa kahvilassa. Perhe-/yksityisyrittäjyys luo myymälöihin ja ruokapaikkoihin aivan erityisen tunnelman ja pistää silmään mielestäni melko tehokkaasti. Helsinki tuntuu tähän verrattuna olevan täynnä ylikansallisia vaatekauppoja ja kahviloita: Wayne's coffee ja H&M vaanii joka nurkalla. Ja mitä tulee paikalliseen ruokaan, leipä on täällä tuhdimpaa, leivokset täyteläisempiä ja hedelmät mehukkaampia. Älytöntä miten täkäläiset eivät kuitenkaan juuri kärsi ylipainosta :D Itselläni olisi ainakin paljon opittavaa paikallisten ruokailutavoista ja siksi onkin hurjan mielenkiintoista seurata parit seuraavat illat erilaisten raflojen ruokalistaa ja ihmisten syömiskäyttäytymistä :> Siitä lähileipomon juustokakusta näen unia varmaan seuraavat pari vuotta x__x

Antibesista jatkoimme kohti Cannesia - ajomatka oli melko lyhyt. Taasen kävimme rannalla ja löysin viimein etsimiäni simpukankuoria. Edellinen ranta oli btw täynnä rannalle ajautuneita meduusoita :F Väistely oli melko mukavaa. Hetken etsinnän jälkeen löysimme myös ostoskaduille joilta irtosi muunmuassa Teemun lahjaksi tilaama baskeri ja muuta pientä. Tykkään hurjasti melko korkeiden rakennusten reunustamien, pienten katujen ulkoasusta etenkin iltahämärässä ^__^ Tukholman vanha kaupunki on hieman saman tyylinen kuin osa ostoskaduista jotka Cannesissa kiersimme. Tykkäsin tykkäsin kovin.

Seuraavaksi ajelimme piiitkän aikaa hurjan rasittavaa rantaa pitkin vievää tietä, joka kiemurteli verrattain ikävästi ylösalas ja vasemmalleoikeelle. Tässä vaiheessa ei tehnyt vielä pahaa, mutta jahka jatkoimme St. Raphaëlista takaisin Grassea päin (2h samanmoista tietä) alkoi päässä ja vatsassa heittää kummasti. Tarkoitus oli kai ensin etsiä purkkikauppoja St. Raphaëlista (sekä Sirpa että minä etsimme paikallista keramiikkaa keittiöihin) mutta keskusta ei (kai) näyttänytkään sitten niin kovin lupaavalta ja ajoimme vain läpi ja takaisin kotio.

Vieläkin keinuttaa kummasti ;| Tunnin saa suurinpiirtein vielä odotella notta lähdemme syömään. Olenkin syönyt 12h aikana kokonaiset kaksi leipää, kahvia ja leivoksen. :e Parasta olisi tarjoilla ruoka alkupalojen kera.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.