IRC-Galleria

tänään mielessäTiistai 28.08.2007 03:09

istuin tänään bussissa (porvoo-helsinki), väsytti ja nälätti ja vähän ärsytti, joten rupesin kokoamaan listaa neuvoista vanhemmille. jotenka.

NEUVOJA HYVILLE VANHEMMILLE
kirjoittanut anonyymi mari s. /m. saraheimo helsingin ullanlinnasta


1. kiellä KAIKKI. mikäli esim. 16-vuotias poikasi tahtoo yöpyä pitkäaikaisen tyttöystävänsä luona - älä myönnä lupaa siihen. miksi? no, mistä sitä koskaan tietää. tyttöhän voi hyvästä maineestaan huolimatta olla vaikka joku kamala kuppainen lumppu. kieltämällä juomisen ja muun päihteidenkäytön totaalisesti (vaikka harrastaisitkin sitä itse) kitket luultavasti parhaiten jälkikasvustasi kiinnostuksen kyseiseen aiheeseen. ja mikäli et keksi hyvää syytä jollekin kiellolle, voit aina perustella sen itsellesi sillä, että omatkin vanhempasi kielsivät sinulta aikanaan kaiken (unohtamatta toki että hiihdit kouluun kesät talvet jne.)

2. kiellon perusteeksi riittää AINA "koska olen isäsi/äitisi ja sanon niin". olisihan se nyt kohtuutonta, ettei äiti, joka on täysin vapaaehtoisesti "antanut elämän lahjan" pienokaiselleen, eli pusertanut hänet tähän paratiisiin - puhumattakaan isästä, joka on hiellä, verellä ja kyynelillä kylvänyt siementään äidin salaiseen puutarhaan - saisi pelkästään sen varjolla kutsua sanaansa laiksi.

3. kiellon koskiessa päihteidenkäyttöä voit aina vedota siihen että olet/et ole tehnyt sitä nuoruudessasi itsekin tai teet/et tee sitä edelleen.

4. parhaita kasvatuskeinoja ovat uhkailu, lahjonta ja kiristys. uhkaillessa kannattaa aina käyttää samaa uhkausta useamman kerran - tämä saa lapset pelkäämään ukauksen toteutumista kerta kerralta enemmän!

5. mikäli ikinä puhut puhelimessa lapsesi kanssa/näet hänet kasvotusten, ja hän sammaltaa ja/tai hoipertelee, on luultavaa, että hän on käyttänyt huumeita. eihän pelkästä alkoholista nyt ihan niin sekaisin mene - ethän ainakaan itse koskaan muista menneesi!

6. älä turhaan yritä saada lastasi kunnioittamaan sinua. ei se kiittämätön rääpäle tee sitä kuitenkaan.

7. muodosta pentusi kavereista/seuralaisista mahdollisimman kärkeviä mielipiteitä - tietysti omaa etuasi tavoitellen - äläkä epäile jakaa niitä hänen kanssaan. esimerkkejä:
"voi pete kulta pieni, miksi sinä tuon maken kanssa leikit, kun tuo lasse on niin paljon mukavampi, käyttää niin paljon siistimpiä vaatteitakin, ja katsopa, miten hienoja leluja hänellä on! (ja hänen äitinsä on taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja)"
"saara kurpitsaiseni, tuo poikaystäväsi heka nyt vain on ihan kamala hampuusi, mikä lie hippi, mikset tapailisi tuota naapuripihan jokkea, hänhän on niin komea ja hyvinkasvatettu nuorimies (ja rikaskin vielä)"
"ne sinun nykyiset ystäväsi ovat ihan kamalia luusereita, eihän heistä taida kukaan opiskella yliopistollakaan, tuo veikko/minna/jykä/pipsa/väke/osku/sakke/sirkku/kaitsu/mikälie/haistakaapaska olisi sinulle niin paljon parempaa seuraa (ja hänen vanhempansa ovat kansanedustajia)"

8. älä ikinä kyseenalaista. mitään. mitä. teet. sillä olethan vanhempi, ja siksi väistämättä viisaampi, mitä ikinä teetkin.

9. vedä ittes jojoon.


ps. tämä merkintä ei ole omistettu pelkästään omille vanhemmilleni, neuvot on koottu useampien ihmisten vanhempien käyttäytymistä tarkkailemalla.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.