IRC-Galleria

AgiCh CaterpillarSunnuntai 21.01.2007 16:25

Nyt se on virallista, sain juuri tiedon SKeY ry:n agilityvastaavalta, että meidän Hamlet sai nyt Agility Championin tittelin :)

Eli iiiisot onnittelut meidän upealle Hamlet-pojalle! Ei kuulemma vähään aikaa ole ollut urosta agichampionina... Nyt Hamlet sitten siirtyy kakkosluokkaan, eli vaikeammalle tasolle. Pitää alkaa harjoittelemaan...

Heipähei!Tiistai 02.01.2007 00:51

Hyvää ja Onnellista Uutta Vuotta kaikille!

Kuollut vai elossa?Tiistai 19.12.2006 00:43

Sain tänään "mukavan" puhelun äidiltäni. Lapsuudenkaverini/lapsenvahtini Anu on saanut aivoverenvuodon lauantaina ja on nyt lähestulkoon täysi vihannes. En nyt sitten tiedä pitäisikö sanoa R.I.P., kun koneilla pysyy hengissä... Kun parantumisen mahdollisuus on niin pieni, että sitä tuskin viitsii mainita, eikö ihmistä voisi päästää haudan lepoon? Onko ihminen pakko pitää hengissä, kun aivotoiminta on lähestulkoon nollassa, mutta sydän ja keuhkot toimivat?

Tämä kosketti minua syvästi, Anu oli vasta alle 30. Olisiko ollut 27. Olen pahoillani, etten ole pitänyt yhteyttä. Olen pahoillani, etten edes tiennyt, että olet sairastellut. Jos joku Anun tuttu lukee tämän, olisin kiitollinen, jos ottaisi yhteyttä, en ole itse Anusta kuullut mitään n.10 vuoteen (Anu asui Helsingissä). Silti itken, muistan Anun vielä hyvin. Feikit älkää vaivautuko, tämä satutti minua tarpeeksi.

Lisäksi kaikille lukijoille;
nyt on aika ottaa yhteyttä siihen ihmiseen, jonka olet joskus kadottanut. Siihen ihmiseen, jota ajattelet ja mietit "mitäköhän hänelle kuuluu?" Minä odotin liian kauan. Olisin sukulaisten kautta saanut puhelinnumeron, tai edes sähköpostiosoitteen, mutta en uskaltanut pyytää, koska kuvittelin sen olevan typerää ja että Anu ei muistaisi minua. Soittakaa, lähettäkää tekstiviesti, etsikää ihminen galleriasta. Kiitos.

Ihmiset...Tiistai 05.12.2006 19:02

05.12.06 15:58 <tiok> mistä rotat saa palkintoja :D VuodenRuminRotta? :D

Kylläpä ihmiset ovat fiksuja. Toivon mukaan ylläpidolla on aikaa ojentaa tätä lasta ja opettaa leikkimään kiltisti muiden kanssa.

Noh, pääsipä mustalle listalle. Onkin ensimmäinen pitkään aikaan, joka on suututtanut tarpeeksi. Miten näitä -88 alkaen syntyneitä, jotka nyt täyttelevät 18 voi pitää aikuisena? Tunnen kehittyneempiä 90-luvulla syntyneitäkin.

Väärä hälytys.Keskiviikko 29.11.2006 01:54

Kun Yannalta ei alkanut lapsia kuulumaan, tuli kasvattaja elina (alias-kesyrotat) käymään ja katsomaan mikä tyttöä vaivaa. Nakit olivat liikkuneet päivän aikana mahassa ja supistuksia oli ollut paljon. Kyseessä oli valeraskaus. Olin jo ehtinyt soittelemaan päivystäville eläinlääkäreille, joista yksikään ei vastannut (onneksi). Sitten Elina päätti tunnustella mahaa varovasti ja huomasi, että vatsa on tyhjä. Pullottava vatsa oli kadonnut, tilalla pelkkää tyhjää... Nakit, joiden näimme liikkuvan ja jotka tunsimme aiemmin olivat kadonneet täysin. Pesässä (tai muuallakaan dunassa) ei ollut verta ja Elina kyllä näki, ettei Yanna ollut synnyttänyt (olisi voinut syödä poikaset). Eli tämä on todellinen mysteeri...

Ja ei, minä en ole hullu. Olen ottanut tänään lääkkeet. Myös sakanaine ja kultani näkivät nakkien liikkeen mahassa ja supistukset, joita myös Elina näki.

Sitten suru-uutisia. Sunnuntaina meille tullut Selma oli tänään jo täysin mycon uuvuttama. Hengitys oli raskasta, keuhkoista kuului pulputusta ja tyttö ei tahtonut edes liikkua. Päästimme typyn suosilla paremmille juustomaille...

Minun tulee sinua ikävä. Vaikka emme tunteneet kauaa, ehdin rakastua.

Kaipaamaan erityisesti jäi sisko Vilma, joka nyt joutuu asustelemaan yksin (koska myös osoittaa mycon oireita, huomenna haemme antibioottikuurin).

Synnytys käynnissä edelleen...Tiistai 28.11.2006 23:02

Yanna supistelee, mutta ei ponnista. Se vaan pysyttelee paikallaan, kun tulee supistus. Aikaisemmin se kyllä ponnisteli, mutta sai aikaiseksi vain papanoita... alan todella pelkäämään.

Yanna synnyttää!Tiistai 28.11.2006 17:34

Eli nyt on tosi kyseessä, supistukset ovat alkaneet ja vauvat järjestäytyvät masussa.

Myco...Tiistai 28.11.2006 01:52

Ilmeisesti toisella uusista tulokkaista on jonkin sortin ylähengitysteiden sairaus, luultavasti mycoplasma. Täytyy nyt höyryhengittää ja katsella miten tuo voi, keuhkoihin se ei ilmeisesti ole vielä levinnyt.

Nyt vaan toivoisin, että siskonsa ei sairasta, toivon mukaan löydän jostain tuolle mycoilevalle (Selmalle) kaverin ja voin siirtää Vilman tyttölaumaan. Harmi, tähän asti kaikki rottani ovat olleet terveitä... On edessä varmastikin ell reissu.

Ja sitten iloisempiin uutisiin, Yannalla on synnytys alkamassa :) Kyljissä "kuplii" ja neiti tikkasi käteni verille. Eli saattaa olla, että aamulla kuuluu piipitystä pesästä :)

RottasanastoaSunnuntai 26.11.2006 23:52

Niin, tuli mieleen, että osa lukijoista ei paljon tajua noista lyhenteistä joita käytän rotista puhuessani.

Elikkäs, näyttelysanastoa:
-Virallinen luokka = arvostellaan eläimen standardinmukaisuutta (väri, kuvio, koko, tyyppi)
-Pet-luokka = arvostellaan eläimen lemmikkiominaisuuksia (käsiteltävyyttä, puhtautta, kynsiä, luonnetta)
-L1 = virallisessa luokassa saatava arvosana, Laatu-1. Saa vain jos (tuomarin mielestä) eläin vastaa standardia tarpeeksi.
-A = Pet-luokan arvosana erinomainen, palkintosijat jaetaan A:n saaneiden kesken
-AB = Pet-luokan arvosana hyvä
-B = Pet-luokan arvosana välttävä
-C = Pet-luokan arvosana huono
-KP = Kunniapalkinto, virallisessa luokassa erinomaisille eläimille
-KUMA = Kunniamaininta, virallisessa sekä pet-luokassa tuomari voi jakaa kunniamainintoja tietyistä ominaisuuksista, kuten turkista, kynsistä, käsiteltävyydestä...
-CH-serti = champion-serti, kolmella sertillä saa anoa Champion -arvonimeä (muuttuu tähdiksi v.2007)
-MVA-serti = Muotovalio-serti, poistuu käytöstä kokonaan v.2007
-ROP1-5 = Rotunsa paras, jaetaan sekä pet-luokassa, että virallisessa
-VSP = Vastakkaisen sukupuolen paras
-PJun = Paras juniori
-PVet = Paras veteraani
-TS = Tuomarin suosikki
-BIS = Jaetaan kaikkien lajien parhaiden kesken, Best In Show. Voidaan valita myös useampi (yleensä vain pet-luokassa). Virallisissa sen saa yksi rotunsa edustaja joka on päivän Best in Show.

Värien ja kuvioiden lyhenteet, joita meidän rotilla on:
s- = silver-tikkaus, turkki on tikattu tasaisesti valkoisilla karvoilla
ba = black, musta
bl = blue, sininen
ci = cinnamon, kaneli
ag = agouti, "villi väri"

/hd = hooded, hupullinen
/eubk = european berkshire, vatsassa suorakulmio, tassukuviot, häntäkuvio ja päämerkki (kadonnut Suomesta)
/ca = capped, "lakillinen"
/ir = irish, kolmio rinnassa, etutassujen välissä
/hu = husky, husky-koiran näköinen, vaalenee iän myötä lähes valkoiseksi
/hu-st = husky-striped, kuin husky, mutta kuvio kulkee selän poikki paksuna raitana
/ma = masked, naamassa maski

Loput värit ja kuviot löytää Suomen Kesyrottayhdistyksen sivuilta, http://www.kesyrottayhdistys.fi -> Rotista -> Standardi

Jos on korjattavaa, korjatkaa ihmeessä.

Jyväskylä ja PirkkalaSunnuntai 26.11.2006 20:48

JKJY:n näyttely 25.11.2006
Othello: AB
Hamlet: A + KUMA
Nöpö: AB + EP

PiNan näyttely 26.11.2006
Othello: A + ROP1 + PJun + KUMA + BIS2
Hamlet: A + ROP3 + TS + KUMA

Eli loistavasti meni molemmat näyttelyt :) Jyväskylän näyttelyssä oli lähinnä tylsää ja agility meni siellä huonosti. Agissa emme päässeet edes palkintosijoille. Nöpön AB johtui kynnestä, joka oli irronnut ja toinen kynsi oli katkennut. Nyt ostamme uuden häkin mahdollisimman pian, ettei näitä tapaturmia enää sattuisi.
Othello taas sai AB:n, koska maistoi tuomarin sormea (ei siis purrut, maistoi). Minkäs sille voi, että tuomari söi karkkia arvostelun aikana ja oli sormissa varmaan sokeria :/ Mutta aivan sama, AB on silti hyvä :)

Pirkkalassa meni kaikki loistavasti, rottia oli vain 6kpl (kaksi omaani jäi pois), mutta olen äärimmäisen ylpeä siitä, että Othellosta tuli BIS2, Best In Show-palkinnoissa ykkössijasta taisteli siis Othello ja eräs pupu. Ihme kyllä rotta pääsi toiseksi :) Olen niiiiiin ylpeä lapsistani :) Huomenna kuvaan rotat saamiensa palkintojen kanssa, kun tämän vuoden näyttelyt ovat tässä (agilityyn osallistun vielä Messukeskuksen näyttelyssä, mikäli löydän tarpeeksi hyvän rotan).